Eger és Salgótarján bravúr a hölgyeknél a kupában
2023.12.03 | 20:19
Eger és Salgótarján bravúr a hölgyeknél a kupában

A második fordulót rendezték a hölgyeknél a magyar kupában. Az első fordulóból nyolc másodosztályú együttes jutott tovább, akik mellé sorsolták a nyolc élvonalbelit. A párharcok egy mérkőzésen dőltek el és a döntetlen az NB II-es együttes továbbjutását jelentette. A nyolc találkozóból hatnál érvényesült a papírforma, míg két esetben az alacsonyabb osztályú jutott tovább. A Budaörs és a Csepel búcsúzott NB I-es együttesként.

Csütörtökön este kezdődött meg a második forduló, ahol az NBII keleti csoport élcsapata, az Eger fogadta a Csepelt. A házigazda az első játékrészben elhúzott 4-0-ra, de némi szerencsével a fővárosiak visszajöttek két gólra, de utána az egriek 5 perc alatt eldöntötték a továbbjutást. Az utolsó 10 percben a vendégeknél Őri Boglárka triplázott, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, az Eger magabiztosan jutott tovább.

Az Újpest esélyeshez méltóan kezdett, és hamar két gólos előnyt harcolt ki, de csak szünetig tudta megőrizni. Fordulás után a Nyírség hamar egyenlíteni tudott, de az utolsó tíz percre kiütközött a tudáskülönbség és végül a rutinosabb, jobb csapat nyert és jutott tovább.

A Salgótarján és a Budaörs tavaly is találkozott a kupában, de akkor a legjobb nyolc között, ahol csak a visszavágó legvégén tudta kiharcolni a továbbjutást a Budaörs. A párharc ezúttal is kiélezett küzdelmet hozott. A vendégeknél akadtak hiányzók, de visszatért az együttesbe Fábián Rebeka, aki először játszott, de ő sem tudta továbbjutáshoz segíteni csapatát. Hiába volt mind a két félnek több lehetősége, hogy eldöntse a meccset, nem született gól, ami a Salgótarjánnak kedvezett, így ők lesznek ott a harmadik körben.

Szoros mérkőzést hozott az egyetemisták és a Dunaújváros összecsapása. Az első félidőben egyetlen találat esett, amit a vendégek szereztek. A fordulás után a hazaiak többször egyenlíthettek volna, de gólt nem tudtak szerezni, míg az újvárosiak a félidő derekán kétszer is betaláltak, így magabiztosan jutottak tovább.

A gyulaiakra várt a legnehezebb feladat, hiszen az elmúlt három kiírás győztesét látták vendégül. Ennek ellenére remekül tartották magukat és egy félidőt követően döntetlen volt az állás. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a címvédő, és ekkor már gólra váltotta a helyzeteit, így egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk.

A vendég miskolciak hamar nyomatékosították, hogy a továbbjutásért érkeztek Kecskemétre és öt perc alatt eldöntötték a párharcot. Hamar két gólos előnyre tettek szert, így a folytatásban nyugodtan játszhattak. A fordulás után tovább növelték az előnyüket, így nem volt kérdés, hogy ki jut tovább. A hajrában a Kecskemét legalább összehozott egy becsületgólt.

A Veszprém fogadta a Tolnát, ahol a hazaiak nagy lelkesedéssel játszottak, de csak 10 percig tudták tartani ellenfelüket. A vendég csapat az első félidő második felében már gólra váltotta a mezőnyfölényét és szünetig eldöntötte a továbbjutást. A térfélcserét követően ismét a Tolna volt eredményes, így már csak az volt a kérdés, hogy a hazaiak megszerzik-e a becsületgóljukat. Ez végül nem jött össze, de így is remekül helyt álltak az NBI egyik élcsapata ellen.

A hatvaniaknak előzetesen nem lehettek vérmes reményeik a TF ellen, de ennek ellenére mégis ők szereztek vezetést. Sokáig nem tartott az előnyük, mert az egyetemisták három gyors góllal válaszoltak, majd tovább növelték a különbséget szünetig. A fordulás után is lendületben maradtak a fővárosiak, ami újabb gólokat eredményezett és összességében 10 gólig meg sem álltak és a játéknap legnagyobb győzelmét aratták.

 

Magyar Kupa, 2. forduló:

EGER SE - CSEPEL FC 8-5 (4-1)

NYÍRSÉG FC - ÚJPEST FC 2-5 (0-2)

SALGÓTARJÁNI VSE - BUDAÖRS 0-0

ELTE-BEAC - DUNAÚJVÁROS 0-3 (0-1)

GYULAI AMAZONOK - DEAC 2-8 (1-1)

KECSKEMÉTI LC - DVTK-VÉNUSZ 1-4 (0-2)

VESZPRÉMI EGYETEMI SC - 2F-BAU TOLNA-MÖZS 0-4 (0-3)

HATVANI SZSE - TFSE-11TEAMSPORTS 2-10 (1-5)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink