Dróth ismét győzelemre vezette az ETO II-t
2014.02.04 | 00:00
Dróth ismét győzelemre vezette az ETO II-t



NYUGAT

RÁBA ETO-GÖCSEJ SPORT KLUB 6-4 (2-1)

A mérkõzés elejétõl nagyiramú játékot diktáltak a csapatok, a negyedik percben a gyõriek kapusa a kiállítás sorsára jutott, akkor benne volt a levegõben, hogy a vendégek kezdik meg a gólgyártást, de a cserekapus Illemszky Márk ahogy beállt, rögtön egy óriási bravúrral fogta ki a Göcsej büntetõvel felérõ szabadrúgását. Az emberhátrányos helyzetet fegyelmezett védekezéssel sikerült megoldania a hazai csapatnak, ami után kisebb mezõnyfölényt sikerült kiharcolniuk.
A mezõnyfölényt a 12. percben Dróth Z - Babics Zs. kényszerítõ után, a gyõri csapatnak sikerült gólra váltania, amikor Dróth lövése ellen már tehetetlen volt Balikó Milán a Göcsej kapusa. Ezt követõen a 15. percben Dróth Z. erõszakossága ismét gólt eredményezett, amikor saját lövése lepattanójára mozdulva a duplázás már sikerült, amikor leválva védõjétõl a kifutó Balikó mellett az üres kapuba emelt. A Göcsej még ebben a percben egy gyors passzos támadás végén, mint a kés a vajban átszaladt az ETO védelmén és Bogyó Z. révén szépített, aki közelrõl továbbított az ETO kapujába. A félidõ végéig mindkét csapat veszélyeztetett, de mindkét kapus remekül védett a kapujában.
A szünet után ismét kiegyenlítettebb lett a mérkõzés, a Göcsej több sikeres támadást és kontrát is vezetett, de nem õk, hanem az ETO növelte elõnyét, mikor Dróth Z. a 25. percben szabadrúgásból triplázott, tette mindezt másodpercekkel azután, miután a Göcsej egy hatalmas kapufával jelezte, nem adja fel, küzdeni fog az utolsó pillanatokig. Azonban egy szépségdíjas Horváth Márió találat született még ugyanebben a percben, amikor a jobb szélen lefordult védõjérõl és keresztbe laposan a bal alsó sarokba tüzelt. Ahogy az elsõ félidõben, most is szinte azonnal szépített ezután a Göcsej, Nagy Gergõ érkezett jó ütemben és bombázott a gyõri kapuba.
Érezhetõ volt a feszültség és a tét, a zalaegerszegi csapat próbált kontrákkal veszélyeztetni, több lehetõségük is volt, de a gyõri kapus Illemszky Márk, bravúrt bravúrra halmozott. Ekkor a gyõriek okosan kontrákra helyezték a játékuk hangsúlyát, de döntõ momentum és a Göcsej számára a vég Tóth Z. kiállítása volt, miután a 4-3-as felállás utolsó másodperceiben tucatnyi Balikó védés után, egy szépen kijátszott támadás végén Lanzendorfer vágta a bal szélrõl a jobb felsõ sarokba az ETO ötödik gólját. Labdát vesztettek rögtön középkezdés után a vendégek, majd a kontrából Horváth Márió becsúszva - mindenkit megelõzve - juttatta védhetetlenül a Göcsej kapusának lába között a labdát a hálóba.
Nem adta fel a harcot a Göcsej, kicsit fel is paprikázódott a hangulat, a vendégek tovább támadtak, a gyõriek pedig okosan tartották a labdát, és hatékonyan védekeztek. Az utolsó percekre 5 a 4 játékra váltott a Göcsej, aminek köszönhetõen, az utolsó két percben szépítettek, Bogyó és Makasics találatával, de ez már csak kozmetika volt. A Rába ETO taktikus futsallal, végig a kezében tartva a mérkõzést a 6-4-re nyert és vágott vissza az õszi zalaegerszegi fiaskóért.
Hiba Ferenc: Kellõképpen fel tudtunk pörögni erre a mérkõzésre, gyõzelemre tudtuk váltani a mai tét súlyát, rendkívül fontos három pontot szereztünk. Aminek igazán örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni játékával ehhez a mai sikerhez.
etofutsal.hu

KÖZÉP

GÖDI SE FUTSAL - DF GREEN PET FC 2- 8 (1-4)

Remekül, rögtön góllal kezdte a Dunaújváros a mérkõzést. A tízedik percre már háromra tudta növelni elõnyét a vendég csapat, a félidõ vége elõtt szerzett negyedik találatára azonban már válasz is jött hazai oldalról. A második játékrész közepére már ötgólos volt a különbség a felek között, majd Aradi Csaba és a góllövõlista vezetõje, Ivacs Gábor is három-három góllal repítette a DF-et. Végül sima, 8-2-es sikert arattak idegenben. Gyõzelmével továbbra is elsõszámú üldözõje maradt a Dunakeszinek a Dunaújváros, míg a Göd maradt a nyolcadik.

KELET 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - SALGÓTARJÁNI VSE 10-2 (5-2)

A második percben kétszer is betalált a hazai csapat és innentõl sima mérkõzésre számíthatott. Végül az lett, erre azonban várnia kellett még, mivel a vendégek tíz perc alatt egyenlítettek. A félidõ utolsó négy percét három góllal abszolválta a Gyöngyös, és 5-2-es elõnnyel mentek a szünetre. A második játékrész végtelenül sima lett. Újabb öt találatot hozott hazai oldalról, míg a Salgótarjánnak ekkor már szépíteni sem maradt ereje. Gyõzelmével megelõzte a Monort a Gyöngyös és ötödik, a Tarján maradt a nyolcadik.

MONORI SE - PIONEERS VIHARSARKI FC 1-6 (0-3)

Nem számíthatott könnyû mérkõzésre a Békéscsaba Monoron, ennek ellenére játékukon nem látszódott, hogy megilletõdnének. Sokkal inkább az, hogy szeretnék visszaszerezni a keleti csoport vezetõ pozícióját, ennek érdekében pedig már az elsõ félidõben egyértelmûvé tették, hogy õk a jobb csapat, a szünetben már 0-3-t mutatott az eredményjelzõ. A játék képe a második játékrészben sem mutatott mást, mint az elsõben. Ugyanúgy háromszor talált be a Viharsarki, de most futotta egy szépítõ találatra is a hazaiak erejébõl. A Simon Zsoltot nélkülözõ Monor nem tudta megszorítani a második helyezett vendégeket, és a Gyöngyös gyõzelme miatt visszább is estek egy helyet a tabellán.

ÓZD VÁROSI SE - MMSZ SE 7-4 (2-1)
Nagyon kellett nyernie otthon az Ózdnak, de nem volt könnyû dolga. Ennek ellenére a mérkõzés elején úgy tûnt, simán otthon tartja a három pontot, tizenegy perc alatt kétgólos elõnyre tettek szert, a szünet elõtt azonban szépített az MMSZ. A monoriak remekül kezdték a második félidõt és kilenc perc alatt megfordították az eredményt. Ekkor realizálódhatott a hazaiakban, hogy mégsem lesz annyira egyszerû megnyerniük ezt a mérkõzést, és hamar õk is fordítani tudtak. Már csak két perc volt hátra és még mindig csak egy gólos volt a hazaiak elõnye, aztán viszont újabb találatokkal bebiztosították gyõzelmüket, mellyel két pontra megközelítették a Bábolnát. Az MMSZ maradt a kilencedik.



 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink