Dróth döntött az utolsó másodpercekben
2023.11.07 | 12:15
Dróth döntött az utolsó másodpercekben

Hétfőn folytatta menetelését a bajnokságban a DEAC, ezúttal a bajnoki címvédő Haladás látogatott a DESOK-ba. Előzetesen a vendégek számítottak a találkozó esélyeseinek, de Vass Ottóék is bizonyították már, bárkinek képesek borsot törni az orra alá. 

A meccset a DEAC erőszakosabban kezdte, s látszott Dróth Zoltánékon, hogy némiképp váratlanul érte őket. A 2. percben a fekete mezes hazaiak veszélyeztettek, de a labda elkerülte a kaput. A kontrából a pirosban futsalozó vendégek veszélyeztettek, de Faragó hatalmasat mentett. A debreceniek hosszú labdákkal próbálták meglepni a „Halit”. A 7. percben Dróth Zoltán lépett ki ziccerben, de a hajdúságiak kapusa óriásit mentett. A rangadó elején rendesen gyűrték egymást a felek, de kiegyenlített erők küzdelmét láthatták a nézők. Dróth Zoltán továbbra sem állt le, de Thiago is veszélyeztette a Vas vármegyeiek portáját. A játékrész felére zömére védekezésre kényszerültek a hazaiak, de Faragó kapus állta a sarat. Egy-egy labdakimenetelnél érződött, jól jönnek az apró szünetek a debrecenieknek. A 12. minutumban Harmati lépett ki óriási ziccerben, de Alasztics hárítani tudott. A félidő utolsó perceire két nagy helyzetet is elpuskáztak a vendéglátók, egyszer Alasztics védett, Ulloa próbálkozása pedig fölé szállt. A félidő utolsó perceit nagyon megnyomta a piros mezes együttes, aminek meg is lett az eredménye: Santos rohant végig a pályán, majd bombázott a DEAC kapujába (0–1). Érződött a frusztráció azért a vendégeken, Rutai Balázs pedig egy jókora könyököst osztott ki Thiagonak, akit percekig ápoltak a földön, de csak sárgát kapott érte a Haladás futsalosa. Az állás az első játékrészben nem változott. 

FOTÓALBUM

A fordulást követően hamar egymásnak estek a felek, Knizs Olivér nagy helyzetben durrantott kapu fölé. Faragó Ádámot alaposan megdolgoztatták az elején Dróth Zoltánék, de a debreceni kapus állta a sarat. A 24. percben Vass Ottó előtt adódott nagy helyzet, de a csapatkapitány mellé perdítette a játékszert. A Vas vármegyeiek hamar le akarták zárni a kérdéseket, de a DEAC védelme nagyon kompakt volt. A 26. minutumban Harmati kis híján saját térfeléről gólt szerzett. Nem kímélték egymást az együttesek, rendesen odalépegettek egymásnak egy-egy szituációban. Rendkívül jó iramú találkozó volt, szinte alig állt az óra. Kezdett éledezni a DEAC is, de ziccerig nem jutottak el. A 34. percben Ulloa mutatott be egy „Zidane-cselt”, de Thiago fölé lőtte a labdát. Az lehetett az ember érzése, hogy a vendégeknek megfelel a 0–1 is. A befektetett munka meghozta gyümölcsét: két perccel a lefújást megelőzően Faragó Lajos egyenlített (1–1)! Az örömöt azonban hét másodperccel a vége előtt Dróth Zoltán rontotta el, 2–1-re győzött a Haladás. 

DEAC–Haladás 1–2 (0–1)
Debrecen, DESOK,
Vezette: Szilágyi - Takács - Goneth

DEAC: Faragó – Vass, Szatmári, Thiago, Tóth
Cserék: Bazsányi, Nyerges, Fararagó L., Berecz, Harmati, Ulloa, Farkas, Magyar
Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Haladás: Alasztics – Knizs, Diniz, Sipos, Santos
Cserék: Gyimesi, Győrfy, Kovács, Dróth, Vatamaniuc, Fehér, Rutai
Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe

Góllövők: Santos 0–1 (18. perc), Faragó 1–1 (38. perc), Dróth 1–2 (39. perc) 

Forrás: Haon.hu
Fotó: Kiss Annamarie

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink