Drámai végjáték után nyert a Nyíregyháza
2023.04.25 | 09:52
Drámai végjáték után nyert a Nyíregyháza

Az alsóházban az első kört remekül zárta az ELTE, aminek (is) köszönhetően teljesen összesűrítette a mezőnyt, így most már minden meccsnek hatalmas a tétje. Miután az MFA legyőzte a Rubit, a Nyíregyháza úgy léphetett pályára, hogy kieső helyen állnak.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, és bő egy perc után egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. A folytatás is a Nyíregyházáról szólt, koncentráltak játszottak, az egyetemisták el sem jutottak ellenfelük kapujáig. Érződött, hogy csak idő kérdése, hogy mikor jön az újabb vendég gól, ami a játékrész közepén érkezett, ekkor egy remek indítás után Joao szerzett szép gólt. Az ELTE ezután kezdett ébredezni, és alakított ki helyzeteket, de nem céloztak elég pontosan. A hajára beszorították a vendégcsapatot, de nem jött a szépítés, így kétgólos vendég előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészben úgy tűnt, hogy egy újabb vendég gól eldöntheti a meccset, vagy egy egyetemista szépítő találat izgalmassá is teheti. Két perc játék után az utóbbi következett be, és jogos hatmétereshez jutottak a vendéglátók, amit Gémesi vágott be magabiztosan. A szépítés után még nagyobb erőket mozgósítottak Béni Zoltán fiai és jöttek is a helyzetek, így nem volt meglepő, hogy a 27. percben egy formás támadás végén Vadászi egalizált, így kezdődhetett minden elölről. Ahogy telt az idő, mind a két fél megszerezhette volna vezetést. Mind a két csapat győzelemre játszott, így élvezetes, izgalmas volt a mérkőzés, de az igazi izgalmak a legvégére maradtak. Másfél perccel a vége előtt némileg váratlanul, egy szép egyéni szóló végén Szini lőtt gyönyörű gólt, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A Nyíregyháza rögtön időt kértek és ahogy várható volt, átbeszélés után jöhetett az öt a négyes játék. Az, hogy hogyan megy nekik a vészkapus játék nem derült ki, mert rögtön a második passzt követően a hazaiak egy szerencsétlen szabálytalanságot elkövettek, ami a hatodik volt, így jöhetett a tízméteres. A vendégek csapatkapitánya, Kovács Béla állt a labda mögé, és magabiztosan értékesített. Az utolsó egy percben úgy tűnt, megosztoznak a pontokon a csapatok, de 15 másodperccel a vége előtt jött a dráma. Egy felívelés után Joao vette le a labdát mintaszerűen, majd bombázott a hazai kapuba, megszerezve a győztes találatot.

Ezzel a Nyíregyháza nagyon fontos három pontot szerzett. Mi sem jelzi jobban, hogy milyen kiélezett az alsóházi közdelem, hogy a meccs előtt a kieső ötödik helyen álltak, míg a győzelmükkel feljöttek a második helyre. Az ELTE nagyot küzdött és nagy erőket mozgósított, hogy megfordítsák az eredményt, és közel voltak az újabb sikerhez, de a végén nem voltak elég koncentráltak. Ennek ellenére, ha így folytatják, elérhetik a céljukat.

NBI alsóház, rájátszás 6. forduló:

ELTE-BEAC - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 3-4 (0-2)
Sport 11, 100 néző
Játékvezetők: Kovács, Karsai, Blum

ELTE: Oswald - Színi, Dunai, Tarjáni, Szekér
Cserék: Hoffer, Juhász - Vadászi, Gémesi, Kovács, Boros, Spáth, Kiss, Fülöp
Vezetőedző: Béni Zoltán

NYÍREGYHÁZA: Szabolcsi - Varga, Kovács B., Caique, Joao
Cserék: Petró - Ladányi, Krajnyák, Kovács G, Urr, Kovács E., Lakatos, Gyügyei, Bagdi
Vezetőedző: Lovas Norbert

Sárga lap: Hoffer, Dunai. Kovács illetve Kovács B.

Gólszerzők: Gémesi, Vadászi, Szini illetve Caique, Joao (2), Kovács B., 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink