Drámai végjáték után jutott tovább a Miskolc!
2022.02.27 | 22:25
Drámai végjáték után jutott tovább a Miskolc!

Az odavágók alapján kevés izgalomra lehetett számítani, leginkább a két másodosztályú csapat összecsapásán volt várható a fordulat.  Az Újpest közel volt, hogy idegenben megfordítsa a párharcot, de a Miskolc végül döntetlenre végzett, ami továbbjutást ért. Nagyot küzdött a Kelen és az Astra is, de nem sikerült ledolgozni az első meccsen összeszedett hátrányt.

 

Negyeddöntő visszavágók:


DEAC – MVFC BERETTYÓÚJFALU 12-2 (9-1)
Összesítésben: 16-3 a DEAC javára

A sorsolásnál is tudni lehetett, hogy ennek a párharcnak az egyetemisták az esélyesei, amit két mérkőzés alapján maximálisan bizonyítottak. Már az odavágón eldöntötték a továbbjutást, de a visszavágót is komolyan vették, aminek nagyarányú győzelem lett a vége. Öt perc alatt négyig, míg szünetig kilencig jutottak, amire egyetlen válasz érkezett. A fordulás után kissé visszavettek Krascsenicsék, de de így is 10 gólos lett a különbség a végére, így jó úton járnak a címvédés felé.

 

BUDAÖRS – ENDO PLUS SERVICE – KELEN SC 2-1 (0-1)
Összesítésben: 6-3 a Budaörs javára

Az első meccsen idegenben két gólos előnyt szedett össze a Budaörs, így nem volt előjele, hogy a Kelennek lehet esélye. Ennek ellenére a másodosztályú csapat a Bernhardt ikrek vezérletével meglepte ellenfelét és szünetben egy góllal vezetett. A remény egészen második félidő közepéig élt, ekkor a Budaörs egyenlített, amivel végképp eldőlt a párharc. A vendégek próbálták tartani ezt az eredményt, de a dudaszó előtt Fábián betalált, így a visszavágót is megnyerték és jutottak a négy közé, hozva a kötelezőt. A Kelen minden dicséretet megérdemel, hiszen remekül helyt állt magasabban jegyszett ellenfele ellen.

 

MISKOLCI VÉNUSZ – ÚJPEST FC 4-4 (1-2)
Összesítésben: 7-6 a Miskolc javára

Ebben a párharcban volt az első meccsen a legszorosabb eredmény, így itt volt a legnagyobb esély, hogy akár megtörténhet a fordítás, a hátrányban lévő csapat részéről. Erre minden esélye megvolt az Újpestnek, hiszen szűk egy perccel a vége előtt még továbbjutásra álltak.
Az első félidőben sokáig nem történ érdemleges dolog, de a hajrá előtt egy perc alatt a lilák kétszer is beköszöntek, így továbbjutásra álltak, de a Miskolc a szünet előtt szépített. A térfélcserét követően sokáig nem született gól, majd az utolsó 10 percre felpörögtek az események. A játékrész derekán egalizált a Miskolc, de mielőtt túlságosan megnyugodhatott volna, rögtön jött az újpesti válasz, ami alapján hosszabbításra állt a párharc. Néhány perccel később megduplázódott a fővárosiak előnye egy szerencsés találattal, de a Vénusz nem esett kétségbe és rögtön jött a szépítés, de még mindig ellenfelük állt továbbjutásra. Az utolsó percben az Újpest bebiztosíthatta volna a továbbjutását, de kihagyták a ziccert, majd az ellentámadásból a Miskolc egyenlített, így ők örülhettek a végén, mivel a maradék másodperceket kivédekezték. Az Újpest csak magát okolhatja, hogy elmaradt a bravúrjuk, hiszen megvoltak a lehetőségei. A Miskolc több év után játszhat újra Final Fourt, egyedüli másodosztályú együttesként.

 

2F-BAU TOLNA-MÖZS – ASTRA-ACTIVTEC HFC-ÜLLŐ 10-7 (3-0)
Összesítésben: 12-7 a Tolna javára

Ez volt az egyetlen párharc, ahol két első osztályú együttes találkozott. Az első felvonáson Üllőn is nyerni tudott a Tolna, így mindenképp ők számítottak az esélyesnek és ennek megfelelően játszottak. Az első félidőben remekül védekeztek és a helyzeteiket is jól használták ki, így eldőlni látszott a továbbjutás, hiszen szünetben három gól összesítésben öt volt az előnyük, amit a fordulás után még egy találattal megfejeltek. Az Astra nem adta fel és szinte percek alatt feljött egy gólra, de a továbbjutáshoz még három kellett volna, de az újabb találat a hazai oldalon érkezett. A vendégek tovább játszották a vészkapus játékot, ami sok gólt hozott, de ebből a Tolna jött ki jobban, még a kapusuk, Deczki is betalált. A végére megmaradt a három gólos előnye a Reveland lányoknak is összességében magabiztosan jutottak tovább és várják a folytatást.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink