Drámai végjáték és pontszerzés a Kairat Almaty ellen
2023.10.28 | 15:18
Drámai végjáték és pontszerzés a Kairat Almaty ellen

A BL győztes elleni csütörtöki összecsapást követően sok idő nem volt a pihenőre, hiszen másnap délután ismét nehéz találkozó várt a Haladásra. Ezúttal a Kairat Almaty volt az ellenfél, akik az első napon két góllal győzték le a luxemburgi bajnokot.

Ez az összecsapás is hasonlóan alakult, mint az előző napi, legalábbis az első félidő. Jó iramban és gyors Haladás góllal kezdődött. Dróth Zoli az 5. percben a tőle megszokott módon fordult le emberéről és lőtt egykori csapattársa kapujába. A kazah csapat még nagyobb sebességre kapcsolt és nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét, de a szombathelyiek jól zártak és Alasztics is rendre védeni tudott. A Kairat nyomása a játékrész hajrájára érett góllá, ekkor Akbalikov egyenlített, így a második meccs első félideje is döntetlennel zárult.

Sajnos a második játékrész a lehető legrosszabbul indult, mivel fél perc után Viana beköszönt, így hamar hátrányba került a Hali. A vezetés után a Kairat tovább támadott, megpróbálta lezárni a mérkőzést, de a magyar bajnok jól állta a sarat, mi több ellentámadásokra is futotta. Ahogy telt az idő, a Haladásnak egyre nagyobb kockázatott kellett vállalnia, így a hajrához közeledve jött a vészkapus játék. Türelmesen játszottak Dróth Zoliék, főleg hogy ellenfelük nagyon jól zárt, így nagyon nehéz volt még lövő helyzetet is kialakítani. Már-már úgy tűnt, hogy nem sikerül egyenlíteni, de jött a végén a csattanó. Az utolsó pillanatokban elsőre még blokkoltak a kazah védők, de a lecsorgó labdát Cassemiro vágta Higuita kapujába védhetetlenül, megszerezve az egyik pontot.

A Haladás minden dicséretet megérdemel, hiszen az első napi meccs okozta terhelést követően partiban voltak Európa egyik legjobbja ellen és az utolsó másodpercig küzdve értékes pontot szereztek. Ez a döntetlen azt is jelenti, hogy az utolsó játéknapon a luxemburgi bajnok ellen már a döntetlen is továbbjutást ér, de egy nagyobb győzelemmel akár a csoport második helye is meg lehet.

Felipe Conde vezetőedző: „Ismét egy jó meccset játszottunk, a srácok végig küzdöttek. Változtattunk a játékstílusunkon a dominanciát illetően, magasan feltoltuk a védekezésünket. Úgy gondolom, jó stratégiát választottunk. Megbeszéltük a srácokkal, hogy türelmesen várnunk kell a megfelelő pillanatainkra, és mindent jól csináltak. Jól támadtunk az első félidőben, a második játékrészben pedig többet kockáztattunk, az utolsó másodpercben pedig gólt szereztük, ez az eredmény nagy önbizalmat ad a csapatnak. Boldogok vagyunk. Nem csak az eredmény miatt, hanem mert egy nagyon jó csapattal tudtunk versenyben lenni. Azonban a célunk az elitkörbe jutás! Ha elveszítjük az utolsó párharcot, akkor nem jutunk tovább. Persze meg kell élnünk a mai győzelemnek az értékét, de holnaptól minden porcikánkkal a Differdangéra kell fókuszálnunk, mert egy nagyon jó csapatról van szó. Mindenre fel kell készülnünk. Az elmúlt két összecsapás jó volt, de eredményt kell felmutatnunk, ami pedig nem más, mint a továbbjutás az elitkörbe. A legjobb tudásunk szerint kell felkészülnünk a Differdange ellen, bízom a fiúkban, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani!”

FÉRFI FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ 3. CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – KAIRAT ALMATY 2-2 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro,
Cserék: Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs
Vezetőedző: Felipe Conde

Kairat Almaty: Higuita – Dener Rodrigo Da Silva, Igor Martins, Alex Viana, Dennis Cavalcanti,
Cserék: Edson, Albert Akbalikov, Diego Favero, Dauren Tursagulov, Birzhan Orazov, Caio Ruiz, Alisson Neves De Lima
Vezetőedző: Marlon Velasco

Gólszerzők: Dróth Zoltán (5’), Arnon Cassemiro (40’), ill. Albert Akbalikov (16’), Alex Viana (21’)

Fotók és forrás: Haladás Facebook

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink