Drámai végjáték, BME győzelem!
2014.04.12 | 00:00
Drámai végjáték, BME győzelem!

"A" csoport (feljutásért)

FERENCVÁROS-FISHER KLÍMA – MAFC BME DOCLER AKADÉMIA II.
Spartacus Sportcsarnok, 300 nézõ
Vezette
: Solymosi, Czene-Joó, Richter

FTC: Gremsperger – Hasenauer, Pirik, Bita, Nagy
Cserék: Boznánszky, Balán G., Bogár, Karacs, Bárányos, Pál, Veperdi
Vezetõedzõ: Bûcs Zsolt

BME: Papp – Bakay, Varga, Weimann, Balán Z.
Cserék: Apatini, Sivák, Szeghy, Öreglaki, Turnai, Fritz
Vezetõedzõ: Csernai Gábor László

Gólszerzõk: Bárányos (27’), Karacs (27’) ill. Öreglaki (6’, 24’, 40’)

Sárga lap: Nagy G. (27’), Balán G. (30’), Karacs (39’) illetve Apatini (30’)

Piros lap: Karacs (mérkõzés után).

Amire számítani lehetett, az be is következett. Nevezetesen, hogy a BME NBI-es bajnoki szezonvégét követõen a válogatott játékosok vissza fognak játszani, ami felborítja az erõviszonyokat és irreálissá teszi a rájátszást.  A mérkõzés elsõ érdekessége az összeállításoknál mutatkozott meg. Testvérpárharc alakult ugyanis ki, a vendégeknél Balán Zoltán volt ott a kezdõben, míg a Fradinál bátyja, Gábor, aki már a második percben pályára került.
Igazán komoly helyzet nem alakult ki, az elsõ pár percben, majd a 4. percben Öreglaki ziccerénél Gremsperger védett nagyot. Két perccel késõbb azonban nem hibázott a BME játékosa. Bita veszített labdát, Turnai passzát pedig az üres kapuba passzolta Öreglaki ”Golyó”. A félidõ elsõ felét az egyetemisták irányították, míg a zöld-fehérek játékát rengeteg pontatlanság jellemezte.
A 11. percben Varga került ziccerbe, de Balán G. óriásit mentett. A ferencvárosi kontrát szöglet követte, ahol az elõbb még hátul tisztázó Balán G. kapufát lõtt. Ez volt az elsõ igazán veszélyes Fradi-megmozdulás. A 14. perc lekopírozta a 6.-at. Megint Turnai szerzett a baloldalon labdát (most Bogártól), és ismét úgy passzolt keresztbe, hogy az érkezõ játékosnak már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia a labdát, Szeghy azonban lemaradt az érkezõ labdáról. A szünet végéig lepergõ perceket meddõ BME-fölény jellemezte, míg az egész félidõrõl a „vihar elõtti csend” kifejezés jutott az eszünkbe.
A második játékrész kicsit pörgõsebben kezdõdött, és hamarosan meg is érkezett a prognosztizált vihar. Az egyik oldalon Bárányos, a másikon Bakay ziccerét fogták a kapusok. A 24. percben három ziccert is kivédett Papp (Pál, Bita és Hasenauer próbálkozott), érett az egyenlítés! Egy kontrából azonban Balán Z. passzolt keresztbe, a hosszúnál megint Öreglaki érkezett, és kettõre növelte a vendégek elõnyét. Ha nem is egyenlítés formájában, de nagyon érett a Fradi-gól. A 27. percben Balán G. ívelte fel a labdát Karacsnak, aki nagyot küzdött érte, de beérte azt az alapvonal elõtt, középre centerezett, ahol Bárányos érkezett, és szépített (1-2).
Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, Karacs kapott jó labdát, lefordult védõjérõl, és kilenc méterrõl bombagólt lõtt! Nem sokkal késõbb újra ziccerbe került a fiatal center, ekkor azonban Papp zárt jól. Ziccerek sokasága alakult ki mindkét oldalon. A két legnagyobb közül az egyiknél Pál sarkazása ment centikkel mellé, míg a másiknál a több helyzetet is kialakító Öreglaki elõl Hasenauer mentett becsúszva az utolsó pillanatban.
Három perc volt már csak hátra, amikor Bita verte meg gyönyörûen emberét a jobboldalon, az érkezõ Karacs kapásból lõtt két méterrõl, azonban sikerült blokkolniuk azt a BME-védõknek. Nyerni akart a BME, és átállt öt a négyre, de nem hozott eredményt az emberelõnyös játék. Egy labdavesztést követõen Balán G. ívelt az üres kapu felé, de Sivák ki tudta fejelni a gólba tartó labdát. Hat másodperccel a vége elõtt labdát vesztett a Fradi, és jött a hidegzuhany számukra. A kontra végén Öreglaki lõtt a kapuba, úgy, hogy mire a hálóban kötött ki a labda, le is járt a rendes játékidõ. Mesterhármasának köszönhetõen 3-2-re nyert idegenben a BME! A csalódottságában a labdát az ellenfele felé rúgó Karacsot még a záró sípszó után kiállította a játékvezetõ.
A döntetlen sokkal igazságosabb lett volna. A három válogatott játékossal felálló MAFC csak egy hajszállal volt jobb riválisánál. A Fradi rengeteg ziccert rontott a fordulás után, és a legfõbb kritika az lehet feléjük, hogy nem látszódott rajtuk az elsõ pillanattól, hogy ez élet-halál küzdelem a számukra. Márpedig az volt, a zöld-fehér együttes lassan lemondhat a feljutásról.

Bûcs Zsolt (FTC): - Az elsõ félidõben fegyelmezetten játszottunk, a BME-nek kevés lehetõsége volt. Egy kicsit úgy tûnt, hogy önbizalom nélkül játszottunk. A második félidõben egy másik csapat jött ki, aki az elõre játékot is föl merte vállalni. Az elsõ gól nagy gátat szabadított fel a játékosok lelkében, visszajöttünk a meccsbe. Megvoltak a lehetõségeink, hogy megszerezzük a vezetést. A végét Hitchcock se tudta volna jobban megrendezni.

Csernai Gábor (BME): - Csalódottak lettünk volna, ha nem három ponttal távozunk a mai napon. Nemcsak a mérkõzésre jelentkezõ játékosok miatt, hanem az elmúlt hetekben elhagyott pontok miatt is. A mérkõzés nagy részében uraltuk a játékot, de sajnos nem tudtuk eldönteni a mérkõzést, így a végjáték meleg lett. Szerencsére a végébõl mi jöttünk ki jól.


 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink