Drámai hajrával nyert a Mezei-Vill Újpesten
2023.12.22 | 16:06
Drámai hajrával nyert a Mezei-Vill Újpesten

Az újpestiek úgy léphettek pályára, hogy tudták, a mögötte lévő riválisok nyertek, így amennyiben ők nem teszik ugyan ezt, lét helyet visszacsúsznak a tabellán. Nehéz feladat várt rájuk, hiszen a dobogóra hajtó Berettyóújfalu volt az ellenfél.

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. A meccs elején vezetést szereztek a vendégek, egy szögletből Iszák volt eredményes, aki távolról lőtt a kapuba. Ekkor kevesen gondolták, hogy sokáig nem születik újabb Mezei gól, pedig így történt. A folytatásban jól játszottak az újpestiek és előbb Simic egyenlített egy szerencsésnek mondható találattal, majd néhány perccel később a vezetést is megszerezték. Egy gyors kontra végén Lipl lövése még kijött a kapusról, de a kipattanót Östör bevágta, így ők örülhettek szünetben.

Fordulás után nagy erőket mozgósított a Mezei-Vill az egyenlítésért és több esetben kinyíltak, így a lila-fehéreknek több lehetősége volt kontrából, hogy növeljék az előnyüket. Ez sokáig nem sikerült, de a hajrához érve Horváth Barnabás labdát szerzett az ellenfél térfelén, majd a ziccert okosan a kapuba passzolta, így kettő volt közte négy perccel a vége előtt. Ekkor úgy tűnt, meglepetés születik, de ez végül elmaradt A vendégek rögtön átálltak vészkapus játékra és hamar eredményre vezetett. Előbb Rafinha szépített, majd nem sokkal később Rábl egalizált. A Trencsényi legénység nem elégedett meg az egy ponttal és rohamozott tovább és Matheus éles szögből megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az Újpest rögtön átállt öt a négyre, de elveszítették a labdát, és a vendégek kapusa, Mezei ívelt az üres kapuba, megszerezve első NBI-es gólját, amivel bebiztosította csapata győzelmét.

A lila-fehérek már a Hali ellen is jól játszottak, és most is jó teljesítményt nyújtottak és közel voltak a meglepetéshez, de a végjáték nem jól sikerült. A Mezei nem játszott jól, de nem adta fel és remek hajrával és vészkapus játékkal meg tudták fordítani a találkozót. Ezzel a sikerrel felléptek Ráblék a dobogóra, míg az Újpest visszacsúszott a kilencedik helyre.

ÚJPEST FC-220 VOLT - MVFC BERETTYÓÚJFALU
Játékvezetők: Czene-Joó, Apkó, Mózsa
UTE Atlétikai Stadion, 150 néző

Újpest: Kinics - Simis, Horváth Be., Harnisch, Kovács
Cserék: Gémesi - Katona, Szieber, Hadzsi, Cotirlan, Horváth Ba., Simon, Östör, Lipl
Vezetőedző: Moga Lorant

MVFC: Mezei - Rábl, Rafinha, Matheus, Szabó
Cserék: Sándor - Korcsmáros, Erdei Sz., Nagy I., Erdei K, Iszák, Nagy K., Magyar, Nagy D.
Vezetőedző: Trencsényi János

Sárga lap: Horváth Ba. Illetve Rábl

Gólszerzők: Simic, Östör, Horváth Ba. Illevte Iszák, Rafinha, Rábl, Matheus, Mezei

Fotó: Újpest Futsal Facebook

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

2024.09.06. DEAC-Haladás VSE /NB I. 4. forduló/
2024.09.07 | 07:59

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
Támogatóink

Partnereink