Döntetlen Pestszentlőrincen, BME siker a BHG-n
2014.09.14 | 00:00
Döntetlen Pestszentlőrincen, BME siker a BHG-n

Nyugati csoport


BME FC - Csõ Montage Újbuda 4-0 (3-0)

A forduló rangadójának tituláltuk az összecsapást, és nem kellett csalódni, Jó iramú, színvonalas találkozót láthatott a szép számú publikum. A hazaiak rögtön góllal nyitottak, ami megadta az alaphangot. Õk irányították a mérkõzést, de rendre elpuskázták a lehetõségeiket, ahogy a vendégek is, bár õk ritkán jutottak el ellenfelük kapujához. A hajrában góllá érett az egyetemisták fölénye, és kétszer is betaláltak, így megnyugtató, három gólos volt az elõnyük szünetre.  Fordulás után hasonló volt a játék képe. A hazaiak támadtak, míg a vendégek elvétve jutottak el gólhelyzetig. A második félidõben mindössze egy gólt láthattak, amit a hazaiak szereztek, így végül 4-0 lett a mérkõzés. Annak ellenére, hogy a Csõ nem szerzett gólt, nem vallott szégyent és idén is ott lehetnek a dobogó közelében hasonló teljesítménnyel, míg a BME igazolta bajnokesélyességét.

TÖRÖKBÁLINTI FSE - SIÓFOK FC SE 5-7 (5-5)
Végy egy jó kapust, tartja a mondás, de a hazaiak már egy közepesnek is örültek volna. A vendéglátóknál kapusaik nem tudtak pályára lépni, és mezõnyjátékosnak kellett beállnia a kapuba, ami meg is látszott, ami (részben) a három pontjukba került végül. Az elsõ félidõben hiába szereztek vezetést a hazaiak többször is, a vendégeknek mindannyiszor volt válaszuk, így döntetlennel fordultak a felek. A második játékrészre a törökbálintiak az öltözõbe hagyták a góllövõ cipõiket, így nem volt esélyük a gyõzelemre, fõleg, hogy a siófokiak kétszer is betaláltak.

DREAM TEAM FUTSAL - ASTERIX SC 6-7 (5-4)
Eléggé átalakult a nyáron mind a két együttes, de ez inkább a hazaiakra fért rá. Úgy tûnik, ez már nem az elmúlt szezonokban látott álomcsapat, és idén nem a bohóc szerepe jut nekik. Igencsak meglepték az érdieket és három gólos elõnyre tettek szert, de az Asterix felzárkózott, igaz csak egy gólra, így sovány hazai elõny volt a szünetben. A 2. félidõben is a vendéglátók találtak be elõször, és úgy tûnt, elég lehet a két gólos elõny a végéig, de nem bírták ki, és a vendégek a hajrában nagyobb rutinjuknak köszönhetõen megfordították az összecsapást. Ha nehezen is, de nyert az Érd.


Közép csoport

GARVITTAX - MTK BUDAPEST 9-9 (3-5)
Gólgazdag döntetlen a két fõvárosi csapat találkozóján. Az MTK újoncként vágott neki idén a másodosztálynak, és nem nagyon lehetett tudni, milyen játékerõt képviselnek. Nem túl nagy létszámmal érkeztek a Fáy utcába, mindössze két cserével, de ez nem befolyásolta õket a pontszerzésben.
A csapatok nem sokat törõdtek a védekezéssel, inkább csak a támadásokra helyezték a hangsúlyt, így potyogtak a gólok. Az MTK elhúzott két góllal, de a vendéglátók felzárkóztak, de a hajrá ismét a kék-fehéreké volt, így náluk volt a két gólos elõny szünetben. Fordulás után feljavultak a hazaiak, és három találattal megfordították az eredményt. A vendégek nem adták fel, és ismét egyenlítettek. A hajrá elõtt egy góllal vezetett a Garvittax, de a végére egalizáltak a vendégek. Az utolsó másfél percben összesen 5 gól esett, ami jól jellemezte az egész mérkõzést. Az egy-egy pont igazságosnak mondható.

RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - KSK-LIMES SE 16 - 8 (11-3)
Az újonc Limes nem igen kaphatott volna nehezebb feladatot kezdésnek, minthogy a csoport legnagyobb favoritjának otthonába kezdje meg a szezont. A hazaiak megmutatták, miért tartják õket a közép csoport bajnokesélyesének. Az elsõ 10 percben még csak két gólig jutottak Temesiék, de utána beindult a henger, és szünetig, 11 gólig meg sem álltak. A tetemes elõny tudatában kissé kiengedtek a második játékrészre, ami 5-5-ös eredményt hozott, de így is magabiztos, fölényes Kinizsi sikernek tapsolhatott a nagyérdemû.

 

Keleti csoport

ROMHÁNY SE - KASTÉLYDOMBI SE MONOR 2-10 (2-5)
A találkozó elõtt a vendégek számítottak az esélyesebbnek, de a mérkõzés nem így indult. Az elsõ pár percben a hazaiak kétszer is beköszöntek, és úgy tûnt, nyílt összecsapás lett. Mint utóbb kiderült, a vendéglátók ezzel a két góllal el is lõtték az összes puskaporukat. A monoriak fokozatosan vették át az irányítást, és szerezték a gólokat, így szünetre már három gólos elõnnyel mehettek. A vendégek nem kényelmesedtek el a folytatásra, és fordulás után újabb öt góllal terhelték ellenfelük kapuját, így végül kiütéses gyõzelemmel rajtoltak. Simon Zsolt jelezte, hogy megvan még a góllövõ cipõje. Ezen az estén ötször volt eredményes.

MAG-LOG TEAM CFT - MVFC BERETTYÓÚJFALU II. 4-6 (1-2)
Újra van felnõtt futsal Gödöllõn, bár a csapat nagy részét utánpótlás játékosok alkotják, egy-két rutinos futsalossal kiegészülve. Nem volt túl szerencsés a sorsolásuk, hiszen az Mezei-Vill II látogatott hozzájuk úgy, hogy nem rendeztek az elsõ osztályban fordulót, így az elsõ csapatból lehetett számítani visszajátszókra. A Szitkó legénység ezt maximálisan kihasználta, és akik nem utaztak el a válogatottal, azon mind Gödöllõ felé vették az irányt. Összesen 8 játékos volt a bajnokcsapatból, így egyértelmûnek tûnt a mérkõzés gyõztesének kiléte, de a pályán ez nem volt ilyen egyértelmû. A hazaiak remekül játszottak, és méltó ellenfele voltak nagyobb játékerõt képviselõ ellenfelüknek. A vendégek a félidõ közepére két gólos elõnyre tettek szert, de a hajrában Baranyai szépített, így minimális elõnnyel mehettek a Mezeisek szünetre. A fordulás után érvényesült a nagyobb tudás és a rutin, aminek köszönhetõen magabiztos elõnyre tett szert a Szitkó legénység. A gödöllõiek csak a hajrában tudtak kozmetikázni az eredményen, de így is dicséret illeti õket, mert remekül helyt álltak. Érdekesebb meccs lett volna, ha a vendégeknél nincsenek visszajátszók.


PESTSZENTLÕRINCI SFA - BÁBOLNA-NATURALMEAT 7-7 (2-2)
Sok éven át volt a Lõrinci sportcsarnok a budapesti futsal csapatok fellegvára, de az elmúlt években nem volt egyik együttes otthona sem a legendás helyszín. Ettõl az évtõl viszont ismét rendeznek bajnoki mérkõzést, a Pestszentlõrinc együttese itt látja vendégül ellenfeleit. Péntek este volt a nyitó mérkõzés, és szép számmal látogattak ki a mérkõzésre, ahol az újonc hazaiak ellenfele a rutinosnak mondható Törökszentmiklós volt.
A hazaiak nagy lelkesedéssel kezdtek, de nem nagyon tudtak mit kezdeni ellenfelük fegyelmezett védekezésével, míg a vendégek kontrái rendre életveszélyt jelentettek. Két ilyet hamar gólra is váltottak, így 0-2 volt az eredményjelzõn néhány perc után. A játék képe nem nagyon változott. A miklósiak rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de rendre elpuskázták, és törvényszerû volt, hogy a sok lehetõség megbosszulja magát. Így is történt, a vendéglátók a játékrész hajrájában egy perc alatt egalizáltak két gyors találattal, mondhatni a semmibõl. Ennek köszönhetõen döntetlennel mentek szünetre a csapatok, de ha a Bábolnások csak a nagy helyzeteik egy részét rúgják be, formalitás lett volna a második félidõ, e nem így történt.
A második félidõ sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, köszönhetõen annak, hogy a kissé tartalékos vendégek kezdtek fáradni, míg a hazai oldalon egy sokkal koncentráltabb lõrinci csapat jött ki, akik jobban figyeltek a védekezésre, és bátrabban támadtak. A hazaiak elõször a mérõzés folyamán megszerezték a vezetést, de sokáig nem örülhettek, mert a vendégek rövid idõn belül fordítottak, két gyors kontrával. A vendéglátók nem adták fel, és Tánczos duplájával ismét náluk volt az elõny, de a vendégeknek erre is volt válaszuk, így döntetlennel érkeztünk a hajrához. Már csak két perc volt hátra, mikor ismét a fõvárosiak kerültek elõnybe, de még szinte fel sem írták az eredményjelzõre a találatot, ismét egalizált a Törökszentmiklós. Már az utolsó percen belül jártunk, mikor ismét vezetéshez jutott az újonc. Elkezdtek bizakodni, hogy a hátralévõ 50 másodpercet kihúzzák kapott gól nélkül, de még 10-t sem sikerült. A vendégek a középkezdésnél rögtön vészkapus játékra álltak át, amibõl néhány másodperc alatt betaláltak, amivel ki is alakították a 7-7-es végeredményt.
A vendégek csak magukat okolhatják, hogy nem döntötték el a meccset az elsõ játékrészben, és a végén még örülhettek a döntetlennek. A hazaiakon érzõdött, hogy elsõ meccsük volt és nem túl hosszú volt a felkészülés, illetve hiányzott több rutinos futsalosuk, mint például Ughy Márk. Ami még a mérkõzés krónikájához tartozik, hogy a hazaiak nem kaptak meg egy gólvonalon való kezezésért egy teljesen jogos büntetõt, és a velejáró piros lapot, ami döntõen befolyásolta az összecsapást, fõleg, hogy a kontrából a vendégek gólt szereztek.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink