Döntetlen a szerbek elleni második meccsen
2022.04.12 | 11:30
Döntetlen a szerbek elleni második meccsen

Férfi futsalválogatottunk a szerbek elleni vasárnapi 3-1-es győzelem után hétfőn ismét megmérkőztek a déli szomszéd válogatottjával.

Turzó József szövetségi kapitány együttese vasárnap 0-1-es első félidő után a második játékrészben fordította maga javára a találkozót, és Tatai József, Dróth Zoltán valamint Horváth Benedek góljaival 3-1-re megnyerte a találkozót.

A két csapat hétfői összecsapásának első félideje hasonlóan kezdődött, mint a vasárnapi mérkőzés, a szerbek kezdeményezőbbek voltak, védekezésben sokat kellett dolgozniuk Dróth Zoltánéknak. A labdaszerzéseket követő gyors magyar támadások azonban veszélyesebbek voltak, mint egy nappal korábban, többször is ígéretes helyzetben lőhettünk kapura, ha pontosabbak a befejezések, megszerezhettük volna a vezetést. A félidő hajrájához közeledve Vámosi Marcellnek kellett kétszer védenie, és mindkétszer jól oldotta meg a feladatát.

A második félidőt jobban kezdték a vendégek, perceken keresztül nyomás alatt tartották a magyar kaput, és egy számunkra rendkívül peches góllal megszerezték a vezetést is: egy oldalberúgás utáni lövés keresztben elment volna a kapunk előtt, de a menteni igyekvő Tatai Józsefről a hálóba pattant a labda (0-1). A gól után kiegyenlítetté tettük a találkozót, sőt a hajrához közeledve fölénybe is kerültünk, de a kialakított helyzeteinkből a végjátékig nem született gól. Három perccel a vége előtt támadásban átálltunk öt a négy elleni játékra, és ebből hat másodperccel a végső dudaszó előtt sikerült egyenlítenünk, Tatai állította be az 1-1-es végeredményt.

– Ma sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk olyan komplex teljesítményt nyújtani, mint az első mérkőzésen. A kontráink viszont végig veszélyesek voltak, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Lőhettünk volna több gólt, de a fáradtság jelei is láthatóak voltak a játékosokon, ezért úgy érzem, ebből a meccsből nagyjából ennyit lehetett kihozni. A szerb futsal előttünk jár, ezért az eredményességgel elégedett vagyok, de az is látszott, hogy a játék minden elemében kell még javulnunk a tétmérkőzésekig – mondta Turzó József a lefújás után. 

Magyarország-Szerbia 1-1 (0-0)
Budapest, Sterbinszky Amália Sportcsarnok
Vezette: Szilágyi - Rabrenovic

Magyarország: Vámosi Marcell - Dróth Zoltán, Tatai József, Harnisch Ákos, Pál Patrik
Cserék: Alasztics Marcell, Szabó Péter, Rutai Balázs, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Pál Patrik, Horváth Benedek, Bíró Attila, Büki Baltazár, Suscsák Máté, Komáromi Péter, Vas Ádám

Szerbia: Nikolics - Aleksics, Ramics, Matijevics, Petrov
Cserék: Dordevics, Gavrilovics, Rosics, Kostics, Marinkovics, Trajkovics, Milosavljevics, Stojcevski, Zivanovics, Stojanovics

Hírdetés

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.05.31 | 14:15
2023.04.16 | 22:41
2023.04.13 | 09:22
Férfi válogatott
2023.04.12 | 12:15
Támogatóink

Partnereink