Döcögős kezdés után végül kinyílt a gólzsák
2023.09.26 | 10:00
Döcögős kezdés után végül kinyílt a gólzsák

A vendég Nyírbátor harminc percig jól tartotta magát a Veszprém vendégeként. A házigazda aztán felőrölte riválisát, meg sem állt fél tucat gólig, így újabb győzelemnek örülhetett  a futsal NB I-ben.

A futsal élvonal tabellájára pillantva túlzás nélkül kiérdemelte a rangadó jelzőt a hatodik forduló hétfői esti összecsapása, amelyen a második helyezett Veszprém és az ugyancsak kiválóan rajtoló, harmadik Nyírbátor találkozott a Március 15. utcai katlanban.

Mielőtt azonban felharsant a játékvezető kezdő sípszava, egy percre elcsendesedett a csarnok: a gyászszünettel a napokban elhunyt futsal-szaktekintély, edző Kis János emlékének adóztak a jelenlévők.

Mindössze két és fél percet kellett várni az első gólra. Ton húzta meg a balszélen, a középre adott labdája Szentes-Bíró becsúszásának köszönhetően Tatai elé pattant. A házi gólkirály közelről a kapu felé sodorta a játékszert, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy az teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon (1-0).

A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk nagyobb lehetőségek nélkül. No, meg számos kemény párharcot, többször is állt a játék egy-egy igencsak határozott belépő után.

A vendégeknél Szentes-Bíró villant meg, aki tizenöt méterről célozta meg a jobb felsőt, ám Spandler ugyancsak szép mozdulattal védett.

A játékrész derekánál Ton szerzett labdát erőszakosan, ismét megiramodott a balszélen, éles szögből lőtt, de Dobi szögletre ütötte a labdát.

Fehér Zsolt időkérése után újabb hazai helyzetek maradtak ki. Dorogi löketét bravúrral védte Dobi, a kipattanót Tatai küldte vissza, a kapus ezt is hárította, harmadjára Ton próbálkozhatott, csakhogy a brazil légiós közelről a kapu fölé emelt.

Néggyel a szünet előtt Gerencsér fordult le védőjéről centerben, közelről lőhetett, sajnos azonban rosszul találta el a labdát. A hajrában Ton ugrasztotta talpra a publikumot, miután egy szép szóló végén a kapufára lőtt. Közvetlenül a szünet előtt még két Tatai-lehetőséget is feljegyezhettünk, Dobi mindkétszer hárított.

A második felvonás is veszprémi lehetőséggel indult: Ton éles szögből eleresztett lökete centikkel kerülte el a kaput.

Továbbra is záporoztak a hazai lehetőségek, a nyírségiek időnként a szerencsével sem álltak hadilábon. A 25. minutumban aztán egy vendég helyzetet is feljegyezhettünk: a gyors kontra végén Sánta lövését védte Spandler.

Hárommal később góllá érett a bakonyi fölény: Ton húzott középre Szentes-Bíró mellett, majd tizenegy méterről kilőtte a bal alsót (2-0).

Máris jött az újabb lehetőség: a veszprémiek kettő az egy ellen vezethették labdát, Tatai önzetlenül passzolt a jobb oldalon érkező Fellembeknek, akit az utolsó pillanatban szerelni tudott a rivális.

Elég volt egy pillanatnyi kihagyás, s máris szépítettek a zöld-fehér mezesek. Szentes-Bíró ugratta ki a félpályáról Szabót egy remek keresztlabdával, aki higgadtan a rövidbe durrantott (2-1).

Tatai szemfüles oldalberúgással hozta játékba a jobb oldalon Dorogit, aki kiválóan centerezett Gerencsérnek. Utóbbinak már nem volt nehéz dolga, közelről a hálóba gurított (3-1).

Ekkor kinyílt a veszprémi gólzsák: hiába kért időt Elek Gergő, egy percen belül előbb Gerencsér, aztán Ton is belőtte önmaga második gólját (5-1).

A nyírbátoriak elkészültek erejükkel, vendéglátójuk gálázott. Tatai olyan pördítéssel hozta játékba Dorogit a félpályánál, amilyenért a világ bármely pályáján vastapsot érdemelne. A válogatottban is bemutatkozó fiatal tehetség pedig élt a lehetőséggel és a hosszúba bombázott (6-1).

Az Elek-csapat a végén vészkapussal rohamozott, de az eredmény már nem változott. Külön említést érdemel, hogy az utolsó percben az FCV tizenhat esztendős kapusa, Őri Bálint is bemutatkozott az NB I-ben.

FOTÓALBUM

FC Veszprém–Nyírbátori SC 6-1 (1-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Czene-Joó - Kiss G. - Apkó

Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Fridrich, Gerencsér
Csere: Oswald, Őri (kapusok), Dorogi, Bognár, Meczner, Ábrahám, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Nyírbátor: Dobi – Szabó S., Szentes-Bíró, Varga, Orosz
Csere: Vincze (kapus), Bartha, Sánta, Hadházi, Csorvási, Szucsányi, Csoma
Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Tatai (3.), Ton (28., 32.), Gerencsér (31., 32.), Dorogi (34.), ill. Szabó (29.) 

Fehér Zsolt: Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk. A másodikban viszont számos extra egyéni teljesítményt vonultattunk fel, így már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Ugyanakkor a Nyírbátornak is jár az elismerés, hiszen az első félidőben nagyon megnehezítette a dolgunkat. Dolgozunk a további bajnoki pontokért és a fiatalok beépítéséért. Őri Bálint debütálásának külön örülök.

Elek Gergő: – Több helyzete volt a Veszprémnek, de sokáig álltuk a sarat. Kettő-nulla után még tudtunk szépíteni, a folytatásban azonban elfáradtunk és bezuhant a koncentrációnk. A végén már értékelhetetlen volt a védekezésünk.

Forrás: vehir.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - DEAC (2023.12.08, stream)
2023.12.08 | 10:57
ÉLŐ közvetítés! SG Kecskemét Futsal Club - Haladás VSE
2023.12.07 | 13:16

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.12.03 | 16:45
2023.11.20 | 08:45
2023.11.19 | 08:15
2023.11.15 | 08:14
2023.10.21 | 19:04
2023.10.12 | 10:30
Támogatóink

Partnereink