DÖCÖGŐS ELSŐ, SIMA MÁSODIK FÉLIDŐ
2015.09.28 | 22:02
DÖCÖGŐS ELSŐ, SIMA MÁSODIK FÉLIDŐ

 

A veszprémiek 1-1-es első játékrészt követően 5-1-re verték a szerény játékerőt képviselő Csömört a futsal élvonal 3. fordulójában.
  A válogatott – sikerrel megvívott – Eb-pótselejtezős párharca miatt négy hét szünet után lépett pályára ismét az NB I-ben a megyeszékhely futsalcsapata. Mint arról Madarász János vezetőedző a mérkőzés előtt beszámolt, csapata bajnoki ritmusban – hétfői mérkőzésekkel és a szokott edzésmennyiséggel – készült a pontvadászat folytatására. Ez időszak alatt azonban sérülések hátráltatták a munkáját és a nemzeti együttes keretével készülő Németh Péter és Vas Ádám szolgálataira sem számíthatott. Schmidmajer Ádám, Tatai József és Bánfalvi Balázs a Csömör elleni hétfői találkozóra sem épült fel, előbbit boka-, utóbbiakat térdsérülés hátráltatta. Boromisza Gábor pedig eltiltás miatt nem állhatott a stáb rendelkezésére.
Óvatos tapogatózással indul a nyeretlenek találkozója (a mieink a Dunaújvárostól, a vendégeik pedig az újonc Göcsejtől kaptak ki korábban). A bakonyiak előtt adódott több lehetőség, de igazán nagy ziccerig nem jutottak el. A csömöriek aztán egy kontra végén megszerezték a vezetést, méghozzá a visszafutó Gulyás öngóljával (8. perc: 0-1). Az addig is kezdeményezőbb hazaiak a folytatásban rátettek még egy lapáttal, de továbbra is hiányzott a játékukból az átütő erő, illetve a kellő pontosság. Püspök távoli lövésekkel veszélyeztetett, Vas többször is szemben találta magát Horváth kapussal, de az első veszprémi gólra a 17. percig várni kellett. Ekkor Vas vette le szépen a játékszert, majd egy ütemmel később higgadtan el is gurította a vendég portás mellett. Az utolsó minutumban mindkét fél előnyhöz juthatott volna, de a kapusok megakadályozták ezt. A meglehetősen alacsony színvonalú első játékrész így 1-1-es döntetlennel ért véget. Jóval összeszedettebb produkcióval rukkolt elő az 1. FCV a szünet után. Tar előbb Németh, majd egy perccel később Vas remek passzát váltotta gólra (25. perc: 3-1). A Madarász-csapat egyértelműen uralta a találkozót, szinte csak az volt a kérdés, hogy mikor születik meg a következő találat. A kérdésre Gulyás adta meg a választ, aki – jóvá téve korábbi hibáját – a 28. percben az ellenfél kapuját is bevette (4-1). A fiatal játékosokból álló Csömör nagyon sok hibával futsalozott, ellenfelük jobb összpontosítással könnyedén növelhette volna tovább előnyét. A következő találat azonban a jelentős fölény ellenére is sokáig váratott magára. Öttel a vége előtt aztán Püspök passzolt Vashoz, aki közvetlen közelről a hálóba pofozta a labdát (5-1). A hajrában szépíthetett volna a Rubeola, de előbb a csereként beállt Spandler védett, majd az általában epizodista László szabadított fel becsúszva a gólvonal elől. Lehetősége a vendéglátónak is akadt a gólszerzésre, de több találat már nem esett. Futsal NB I, 3. forduló: 1. FC Veszprém–Rubeola FC Csömör 5-1 (1-1) Március 15. utcai sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Ábrahám, Vass. Veszprém: Sárdi – Finta, Boromisza D., Bognár, Gulyás. Csere: Spandler, Németh P. Tar, Püspök, Vas, László. Vezetőedző: Madarász János. Csömör: Horváth G. – Jenei, Varga Cs., Józsa, Pirik. Csere: Husz, Gyárfás, Viz, Miletics, Maruzsi. Edző: Nagy Zoltán. Gólszerzők: Vas (17., 35.), Tar (24., 25.), Gulyás (28.), ill. Gulyás (8. – öngól). Madarász János: – Az első félidőben nyújtott teljesítményünket látva az volt az érzésem, hogy egy NB II-es csapat edzője vagyok. A folytatás már elfogadhatóra sikeredett, de összességében nézve elmondható, hogy ezzel a játékkal egy erősebb csapat ellen esélyünk sincs. Nagy Zoltán: – Jól kezdtük a meccset, az első játékészben megfelelő teljesítményt nyújtottunk. A másodikban aztán kiütközött a rutintalanságunk. Tizenhét éves gyerekek futsaloznak nálunk, akik még nincsenek felkészülve egy ilyen iramú mérkőzésre. - vehirsport.hu -     
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink