Dobogósok rangadója Berettyóújfaluban
2023.11.16 | 18:15
Dobogósok rangadója Berettyóújfaluban

A november igen sűrűre sikeredett a férfi NBI-ben, hiszen öt fordulót is rendeznek. Ezúttal a 13. játéknap következik, amit csütörtökön és pénteken játszanak. Ma este négy, míg holnap este két összecsapásra kerül sor. Ezek közül a Veszprém berettyóújfalui vendégjátéka emelkedik ki, ahol egy igazi hatpontos derbi lesz. Szintén hatpontosnak mondható az alsóházban a Maglód és az MFA csatája, ahol a vendéglátók elléphetnek riválisuktól. A Kecskemét úgy léphet pályára, hogy győzelme esetén felléphet a dobogóra.

Csütörtök:

A forduló rangadóját rendezik Berettyóújfaluban, ahol tét a dobogó. Jelenleg a Mezei harmadik helyen áll, három ponttal a Veszprém mögött. A hazaiaknak  azért is fontos lenne a győzelem, mert a Kecskemét ott van közvetlenül a nyakukon, hiszen csak jobb gólkülönbséggel előzik meg őket. A Berettyóújfalu jól játszott az előző játéknapon, de így is meg kellett küzdenie a győzelemért Nyírbátorban. A Veszprém viszont könnyed sikert aratott a tartalékos Újpest ellen. Az ősszel az egymási elleni mérkőzésen Fehér Zsolt fiai örülhettek, egy utolsó pillanatokban szerzett Ton gólnak köszönhetően. Az a találkozó jó iramot és magas színvonalat hozott, ami várhatóan most így lesz. Három esélyes volt az a meccs, és most sem lesz máshogy. A hazai pálya Ráblék mellett szól, de a veszprémiek formájuk alapján szintén bizakodhatnak a három pontban. Izgalmakban nem lesz hiány.

Remek formában a Kecskemét, hat meccs óta veretlenek, legutóbb Budaörsön nyertek. A hajára ugyan kiengedtek és szoros lett a vége, de végig kontrollálták a mérkőzést, pedig két alapemberük, Pál és Bencsik is hiányzott. A jó eredményeknek köszönhetően már a dobogót ostromolják és csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak csak a negyedik helyen. Mivel a két előttük álló közvetlen riválisuk egymás ellen játszik, egy újabb győzelemmel előrébb léphetnek. De ez nem lesz könnyű, amit ősszel saját bőrükön érezhettek, vereséget szenvedtek Nyírbátorban. Elek Gergő csapata meglepte riválisát ősszel és remek játékkal legyőzte. A bátoriak azóta is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, így jó esélyük van, hogy a felsőházban zárják az alapszakaszt. Legutóbb sem nyújtottak rossz teljesítményt, de a Mezei végül elvitte tőlük a három pontot. Vélhetően most is stabilak és szervezettek lesznek és megnehezítik a Kecskemét dolgát, a kérdés, hogy ez mire lesz elég.

Kórház a város szélén, így lehetne jellemezni jelenleg az újpestieket. Legutóbb Veszprémben mindössze öt egészséges mezőnyjátékosa volt a lila-fehéreknek, így a hatgólos vereség is jó eredménynek számított. A kérdés, hogy ezúttal többen lesznek-e, mert az nagyban befolyásolhatja a mérkőzést. Ami biztos, hogy Katona eltiltása lejárt, így ő pályára léphet, de Horváth Benedek játéka továbbra is kérdéses. A szerb Simic játékra kész, így azért nőnek Moga mester variációs lehetőségei. A Debrecennél kellemesebb a helyzet, szinte teljes a keretük, így ők számítanak az esélyesebbnek, de ez így volt ősszel hazai pályán is, mégsem bírtak a lila-fehérekkel, ahol döntetlen lett a vége. Az egyetemisták győzelemmel hangoltak, hozták a kötelezőt a Maglód ellen, amivel már csak három pontra vannak a Nyírbátortól és a felsőháztól. Ha szeretnének odaérni, akkor az ilyen meccseket hozni kellene, de ez nem lesz könnyű.

Alsóházi rangadóra kerül sor Monoron. Az újonc nyolc meccse nem szerzett pontot, legutóbb Debrecenben maradt alul, igaz sokáig jól tartották magukat. Az alapszakasz második körében szinte az összes riválissal hazai pályán játszanak, így talán könnyebb lehet a javítás. Most egy ilyen találkozó következik az MFA ellen. A szezon elején a fővárosban fordulatos meccset játszottak a felek, ahol a hajrában fordított a Maglód, megszerezve első történelmi sikerét az élvonalban. Az MFA sokáig pont nélkül állt, aztán jött egy felvillanás, de azóta újabb három vereség. Az előző játéknapon a Hali ellen szenvedtek nagyarányú vereséget. A Hali nyilván más szintet képvisel, de az ott látott teljesítménynél lényegesen jobbra lesz szükség, ha meg akarják szakítani a rossz szériájukat. Ha a Maglód érvényesíti a hazai pálya előnyét, kissé lerázhatja magáról két riválisát, mert nem valószínű, hogy a Pécs pontot szerez Szombathelyen.

Péntek:

A Nyíregyháza legutóbbi bajnokiján egy három meccses nyeretlenségi sorozatot zárt le, magabiztos pécsi sikerével. Az újonc otthonában fölényes győzelmet aratott, amivel stabilan tartja felsőházi pozícióját a tabellán. Most ezt megerősíthetik hazai pályán az Aramis ellen, ráadásul visszavághatnak az őszi vereségért. Budaörsön a szezon elején jól kezdett a Nyíregyháza, de fordulás után gólképtelenek voltak, így vereséget szenvedtek. Az Aramis javuló játékot mutat, annak ellenére, hogy legutóbb kikaptak otthon a Kecskeméttől. Az együttes még nem tett le a felsőházról, de ehhez kellenének az idegenbeli sikerek, amiből egyelőre egy sincs, mindössze két döntetlenre futotta. Bravúr kategória lenne, ha ez a negatív sorozat most szakadna meg, de Bükiék jó játékkal szinte bárki ellen képesek lehetnek rá. A Nyíregyháza a találkozó esélyese.

A Hali könnyedén vette a hétfői mérkőzést a fővárosban és gyűjtötte be a három pontot az MFA vendégeként. Most szintén egy alsóházi csapattal találkoznak, de ezúttal hazai pályán. A szezon elején a címvédő megszenvedett a Pécs otthonában a győzelemért, hiszen csak a hajrában szerzett góllal tudott felülkerekedni. Most vélhetően simább összecsapásra számíthatnak Alaszticsék. A Pécs idegenben eddig egyetlen pontot sem szerzett és az élcsapatok ellen nem is nagyon volt rá esélye, és vélhetően ez most is így lesz. Meglepetés lenne, ha elmaradna a Hali sima győzelme a forduló zárómérkőzésén.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink