Debrecen – Kecskemét rangadóval folytatódik az NBI
2022.09.23 | 08:57
Debrecen – Kecskemét rangadóval folytatódik az NBI

A válogatott VB-selejtezője után folytatódik az NBI. Péntek este három mérkőzésre kerül sor az ötödik fordulóból. Debrecenben rangadót rendeznek, ahova a Kecskemét érkezik. Nyírbátorba a Mezei látogat, míg az Aramis a Rubit fogadja. A többi három összecsapást hétfőn rendezik.

NBI, 5. forduló:

 

A forduló rangadóját rendezik Debrecenben, ahova a veretlen Kecskemét érkezik. A vendégek döntetlennel kezdték a szezont Szombathelyen, míg azóta három győzelem van a nevük mellett, így a harmadik helyen állnak a tabellán. Legutóbb az ELTE ellen nyertek könnyedén hazai környezetben. Ami a Debrecent illeti, egy vereségük van az Aramis ellenében, amit sikerült az előző játéknapon kijavítani. A Rubeola vendégeként nyertek fölényesen, így kellő önbizalommal várhatják a találkozót. Amennyiben sikerülne otthon tartani a három pontot, beérhetnék ellenfelüket pontszámban. Persze a Kecskemétnek is a feltett szándéka a győzelem. A hazai pálya az egyetemisták mellett szól, az egyébként abszolút három esélyes találkozón.

 


Jól kezdte a bajnokságot az újonc Nyírbátor, de azóta három vereség a mérlegük. A legfájóbb a legutóbbi lehet, hiszen a szintén újonc MFA otthonában kaptak ki. Hiába tűnt úgy, hogy ők számítanak az esélyesebbnek, sima vereséget szenvedtek. Ráadásul egy újabb nehéz feladat következik, ahol kevesebb az esély a pontszerzésre. A Berettyóújfalu három meccsét is behúzta, így a tabella elején áll. A jó formáját a legutóbbi meccsen is bizonyította, hiszen a címvédő Haladást győzték le meggyőző fölénnyel. Egy remek első félidőt után egy taktikus másodikkal tartották otthon az értékes három pontot. Ha sikerül megismételni azt a teljesítményt, nem kérdés, hogy most is győztesen hagyják el a pályát.

 


Régen ez az összecsapás igazi rangadónak számított. A presztízse talán még most is megvan, de a két csapat helyezése alapján most ez nem igazán mondható rangadónak. Az Aramis négy forduló után hibátlanul áll a tabellán, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le az első helyről. Legutóbb Nyíregyházáról hozta el a három pontot magabiztosan. Ami jó hír pluszban, hogy vélhetően visszatérhet ezen a meccsen Horváth Norbert, aki felépült sérüléséből. Vele még tovább erősödnek a budaörsiek, és nőnek Moga mester variációs lehetőségei. A Rubeola eddig nem tudta még megérezni a siker ízét a bajnokságban, Mindössze az ELTE vendégeként szerzett egy pontot, a többi meccsét elbukta. Legutóbb nagyobb pofonba szaladt bele hazai pályán a Debrecen ellen. Ahhoz képest lényegesen jobb játékra lenne szükségük, hogy esélyük legyen az Aramis ellen. A vendéglátók számára kötelező a győzelem, ha továbbra is meg akarják őrizni előkelő helyüket a tabellán.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - Á Stúdió Futsal Nyíregyháza NB I. 5. forduló
2022.09.26 | 11:39
Aramis SE - Rubeola FC, Futsal NB I, 5. forduló 19:35 Budaörs
2022.09.22 | 19:37

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.09.19 | 22:12
Férfi válogatott
2022.09.19 | 10:11
Férfi válogatott
2022.09.12 | 17:50
2022.09.07 | 15:42
2022.08.29 | 07:45
2022.08.28 | 07:15
Támogatóink

Partnereink