DEAC továbbjutás büntetők után
2023.05.06 | 15:25
DEAC továbbjutás büntetők után

Egyetemi összecsapásra került sor a hölgyeknél a második elődöntőben, ahol a TF és a DEAC feszült egymásnak. A helyszín sok játékosnak ismerős lehet, hiszen nem rég itt szerepeltek a női EB-n.

A debreceniek voltak a találkozó elején a kezdeményezőbbek és ők irányították a játékot. Az első nagy lehetőség előttük adódott, Horváth lövése csattant a kapufán. Nem sokkal később megvolt a TF első nagy helyzete is, de Balogh elől tisztázni tudtak. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 10. percben Gruber szerzett labdát a félpályán és az ellenfél kapuja felé vette az irányt, és kilőtte a bal alsó sarkot, megszerezve a vezetést a fővárosiaknak. Az előnyük nem egészen egy percig tartott, mert egy debreceni helyzet után nem sikerült felszabadítani, és Csepregi volt a leggyorsabb, aki hat méterről az üres kapuba gurított. Az egyenlítés után kissé alább hagyott a csapatok lendülete, inkább mezőnyjátékot láthattak a nézők, de a hajrára ismét megélénkült a mérkőzés. Újabb Horváth kapufa, majd jött rá két gyors TF kontra, amiből komoly gólszerzési lehetőségük akadt, de nem tudtak élni vele, így döntetlennel zárult a játékrész.

A második felvonásban kissé visszafogottabban játszottak a csapatok. Kevesebbet kockáztattak, így nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, alig akadt igazi gólszerzési lehetőség. A kapusoknak nem is nagyon kellett védeniük. Ahogy telt az idő, érződött, hogy aki megszerzi a vezetést, az megnyerheti a találkozót. De ezt a bizonyos gólt egyik csapat sem tudta megszerezni, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás igen izgalmasra és hullámzóra sikeredett. Az elején a DEAC dominált, úgy tűnt, ők bírják jobban erővel, és Üveges révén megszerezhették volna a vezetést, de kimaradt a helyzet, majd ezután megfordult a játék képe. A maradék időben a TF is betalálhatott volna, de Kovács szabadrúgását védte Torma, majd ismét ő volt a főszereplő, ezúttal Kota lövését hárította. A játékrészt debreceni ziccer zárta, de Csepregi lövését bravúrral védte Hargas.

A térfélcserét követően úgy tűnt, nem kockáztatnak a csapatok, és izgalommentes lesz az utolsó öt perc, de Kota gondoskodott róla, hogy ne így legyen. Három perccel a vége előtt a fővárosiak centere fordult be emberéről és lőtte ki a hossza alsó sarkot kilenc méterről. A DEAC rögtön vészkapus játékra váltott és küzdött az egyenlítésért, de a TF hősiesen védekezett és mindössze 50 másodpercre voltak a győzelemtől, de egy szöglet után nem figyeltek Nagy Anikóra, így jött az egyenlítés. Több gól nem esett, így a hosszabbítás sem hozott eredményt, így a hatméteresekre maradt a döntés.

Üveges góllal kezdett, majd Kota is értékesítette a sajátját. Czégény volt a következő és ő is magabiztos volt. Folk volt a soros, de Torma kivédte. Horváth kezdte a harmadik kört, és könyörtelenül berúgta. A TF-nél Balogh jött, akinek a lövését szintén kivédte Torma, így már két gólos előnyben volt a DEAC, így már Gajzágónak csak be kellett lőni a továbbjutáshoz és nem is hibázott. A Debrecen a sírból hozta vissza a mérkőzést és harmadszor zsinórban lesz ott a kupadöntőben, így összejöhet a triplázás. Nagyot küzdött a TFSE és nagyon közel voltak a továbbjutáshoz, de az utolsó pillanatokban kicsúszott a kezükből, de a bajnoki döntőn lesz lehetőségük visszavágni.

 

DEAC - TFSE-BESTRONG 2-2 (1-1, 1-1, 1-1, 2-2) b.u. 4-1
Debrecen, Főnix Aréna
Játékvezetők: Futó, Mákos, Deme

DEAC: Torma - Csepregi, Üveges, Fülöp, Horváth
Cserék: Kopjári - Tóth N., Őócsik, Nagy, Gajzágó, Czégény, Tóth A.
Vezetőedző: Quirikó Vivien

TFSE: Hargas - Kovács, Gruber, Folk, Kota
Cserék: Ősz - Balya, Balogh, Varga, Kókány, Dorner
Vezetőedző: Csernai Gábor

Sárga lap: Kota (50’)

Gólszerzők: Csepregi (11’), Nagy A. (50’) illetve Gruber (10’), Kota (47’)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink