DEAC - Nyírbátor a felsőházért!
2023.12.21 | 11:32
DEAC - Nyírbátor a felsőházért!

Az év utolsó fordulójára kerül sor ma este a férfi NBI-ben. A felsőházi hat hely közül már öt elkelt, míg a hatodik helyért négy csapat is verseng, amiből kettő egymás ellen játszik ma este, a Debrecen a Nyírbátort fogadja. Mellettük az Aramis és az Újpest reménykedhet még, ahol a legnehezebb feladat a lila-fehérekre vár.

 

Az Aramis azzal, hogy legyőzte hazai pályán a Debrecent, újra reménykedhet abban, hogy odaérhet a hatodik helyre, de ehhez a kötelező győzelmeket hozni kellene. Ilyennek tűnik a ma esti összecsapás is, ahol a sereghajtóhoz látogatnak. Persze ez csak papíron kötelező, a budaörsiek tudják, hogy meg kell szenvedniük és jól kell játszaniuk, ha el akarják vinni a három pontot. Az őszi összecsapáson is mindössze néhány másodperccel a vége előtt sikerült megszerezni a győztes találatot, vitatott körülmények között. Ráadásul két fontos hiányzójuk is akad, mert Lévai sérülés, míg Büki sárga lapok miatt fog nem léphet pályára. Ami az MFA-t illeti, továbbra sem párosul pontokkal az erőfeszítéseik, de a legutóbbi hazai meccsen nagyon közel voltak hozzá, a Kecskemét ellen, ahol mindössze egyetlen gól döntött ellenfelük javára. Ha azzal a játékkal most is elő tudnak rukkolni, akkor megszakíthatják a rossz sorozatukat.

 

Az alapszakasz végeredményének szempontjából döntően befolyásoló lehet ez az összecsapás. A két együttes küzd a felsőházi tagságért, így igazi hatpontos meccs lesz. A Debrecen három hellyel van mostani riválisa mögött a tabellán, de mindössze két pontra, így egy hazai győzelemmel megelőzhetnék őket. Ehhez koncentráltabb játékra és jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük Tihanyi Csaba fiainak, különben nehéz dolguk lesz. A Nyírbátor jelenleg lépéselőnyben van és nekik talán a döntetlen is jó eredmény lenne Debrecenben, de egy esetleges győzelemmel egy üldözőt végképp leráznának magukról. Az őszi meccsen a Nyírbátor örülhetett a végén, egy kiélezett találkozót követően. Vélhetően most is nagy csata és zoros eredmény lesz.

 

Az Újpest azon négy csapat egyike, aki versenyben van a hatodik helyért, de ebben a fordulóban a legnehezebb ellenfele van. A Mezei-Vill érkezik, akik a dobogóra hajtanak, és egy győzelemmel biztosan fel is léphetnének, hiszen a Nyíregyházát megelőznék. Nem kérdés, hogy a találkozó esélyese a vendégcsapat, akik ősszel hazai pályán is legyőzték a lilákat. Most a fővárosban Horváth Benedekék megnehezíthetik a Berettyóújfalu dolgát, de meglepetés lenne, ha sikerülne pontot vagy pontokat szerezniük. Főleg, hogy Klacsák továbbra is sérült és Hadzsi játéka is kérdéses. Az MVFC remek formában van, legutóbb öt meccséből négyet megnyert egy döntetlen mellett, a kérdés, tudják-e folytatni a jó sorozatukat.

 

A Maglód számára már csak annyi tétje van az alapszakasznak, hogy megelőzi-e e pécsieket és kedvezőbb helyről kezdi a rájátszást legfőbb riválisával szemben. Ehhez még pontokra lesz szüksége, de nehéz elképzelni, hogy ezt most a Kecskemét ellen fogják megszerezni. A vendégek a dobogóért küzdenek és ha ott akarnak végezni, akkor nem nagyon hibázhatnak már, így a nagyobb teher rajtuk van. Kötelező a győzelem a Maglód otthonában, ami reálisnak tűnik, de így voltak vele legutóbbi idegenbeli meccsükön, az MFA ellen is, ahol majdnem botlottak. Az ősz elején magabiztosan nyert Kecskemét, és most is hasonló várható, de jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük, mint az elmúlt meccseken.

 

Hazai pályán továbbra is ellenállhatatlan a Veszprém, két döntetlen mellett hat győzelem a mérleg, legutóbb az Aramist verték simán. Most szintén magabiztos győzelemre számítanak a szurkolók, hiszen az újonc Pécset fogadják. Nem kérdés, hogy Tataiék számára csak a győzelem lesz az elfogadható, főleg hogy a távozó Tont egy sikeres bajnokival szeretnék búcsúztatni. A Pécs az élcsapatok ellen eddig nem sok ellenállást tudott kifejteni és most sem számíthatnak sok jóra. Az őszi meccsen is könnyed Veszprém siker született és meglepetés lenne, ha most máshogy alakulna az eredmény.

 

Ezt a mérkőzést korábban lejátszották.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

2024.09.06. DEAC-Haladás VSE /NB I. 4. forduló/
2024.09.07 | 07:59

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
Támogatóink

Partnereink