Dárdai játékosai élvezték a magyar futsaledzést – videó
2016.10.06 | 12:02
Dárdai játékosai élvezték a magyar futsaledzést – videó Dárdai játékosai élvezték a magyar futsaledzést – videó A Dárdai Pál által Berlinbe hívott futsaledző, Kis János tegnap megtartotta első tréningjét a Herthának. A játékosok élvezték a gyakorlatokat, lelkesen vetették bele magukat az edzésfeladatokba. Kis ma délelőtt újabb edzést tart a berlinieknek.
 
Kis János (középen) szavait Petry Zsolt kapusedző (jobbra) tolmácsolta a Hertha játékosainak (Fotók: City-Press/Burmann)
 
 
Megtisztelő felkérés! Magyar edzőt hívott segítségül Dárdai Pál 
Kis egy rövid eligazítást követően – az ezúttal tolmács feladatokat ellátó kapusedző, Petry Zsolt segítségével – kettéosztotta a társaságot, és olyan feladattal indította el az edzést, amit a Barcelonánál is rendszeresen alkalmaznak: hét a négy elleni játékot kellett megvalósítaniuk a játékosoknak kis területen, először két-, majd egyérintővel. A Hertha labdarúgói hamar megértették a feladat lényegét, minél többet gyakorolták, annál gyorsabban és magabiztosabban járatták a labdát. A tréning második gyakorlatában olyan kispályás játék következett, amelyben mindenki kapott egy bóját a kezébe, amit el kellett dobnia, ha labdához ért, védekezni pedig csak akkor kezdhetett, amikor felvette azt (vagy egy másikat) a földről. A feladat lényege a gondolkodás felgyorsítása volt, de Kis János arra is kíváncsi volt, melyik játékosnál lát egy kis csibészséget, így nagy örömmel vette észre, amikor egyikük arrébb rúgta ellenfele földre dobott bójáját. A gyakorlásról az alábbi videó került fel a Hertha Youtube-csatornájára: Kis területen való játék és a játékosok reakcióidejének gyorsítása – ez a két fő tényező, ami miatt Dárdai Pál vezetőedző szívesen emeli be a futsalos elemeket a képzésbe. „Az első napon szinte az történt, amit én is szoktam sulykolni nekik. Jani is úgy kezdte, hogy védekezés, labdabirtoklás és a reakciók sebességének javítása. Ez az alapja mindennek, a többi erre épül rá. Elégedett voltam azzal, amit csinált, más módszerrel dolgozott, mint én szoktam, de ugyanaz volt a célja. Csütörtökön jön a következő edzés, amiben szerintem többet tudok majd tanulni, a futsal alapjai, a támadások, a megtévesztő mozgások lesznek terítéken” – értékelte az első nap tapasztalatait Dárdai Pál vezetőedző, majd mosolyogva hozzátette: csütörtök este értékelik ki teljes körűen Kis munkáját, és utána tud majd dönteni a hogyan továbbról.
Kis János és Dárdai Pál (Fotók: City-Press-Burman)
„Életem egyik legboldogabb napja a mai. Hatalmas megtiszteltetés Palitól, hogy a Herthánál is megmutathatom a futsalt és magamat” – mondta az első edzés után Kis János,aki külön megdicsérte Fabian Lustenbergert, mert ő volt a legaktívabb a játékosok közül. „Sok olyan elemmel találkoztunk a tréningen, ami már Dárdai Pál edzésein is visszaköszönt, de az egészen biztos, hogy érdemes lesz még több ilyen futsalos gyakorlatot végeznünk a jövőben” – mondta az edzés után a klub hivatalos honlapján a német védő, Sebastian Langkamp. Folytatás ma a Hertha edzőközpontjában, a délelőtti tréninget ismét a rutinos magyar futsaltréner vezényli a berlini csapat futballistáinak. Forrás: nemzetisport.hu  
Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink