Csúcsrangadóval indul a rájátszás!
2024.02.23 | 10:26
Csúcsrangadóval indul a rájátszás!

Az alapszakaszt követően kupafordulóra került sor, így mostanáig kellett várni a férfi NBI rájátszásának rajtjára. Az első játéknap nem is indulhatna nagyobb rangadóval, mint a Hali-MVFC. Az első két helyezett Szombathelyen csap össze, ahol a címvédő már az első napon megléphet első számú üldözőjétől. Mellette a Nyíregyháza veszprémi vendégjátéka is érdekes lehet, illetve a Kecskemét - DEAC összecsapás, ahol a héten már másodszor találkoznak a felek. Ami az alsóházat illeti, rendhagyó módon szombaton játszák a Pécs-Nyírbátor összecsapást. Két mérkőzés marad hétfőre, ahol az Aramis a Maglód vendégek lesz, míg az Újpest az Akadémiát fogadja.

Felsőház

A Nyíregyháza a kupaforduló legnagyobb meglepetését okozta, hogy kétgólos előnyről elvérzett Tiszaföldváron. Viszont így már csak a bajnokságra kell koncentrálnia, ahol egy jó szériával akár éremért is játszhatnak a szezon végén. Ehhez az egyik legfőbb riválisuk a Veszprém, akik sikerrel vették a kupaakadályt Dunaújvárosban. A két fél között két pont van a tabellán, így az egymás elleni találkozó hatványozottan fontos. Amennyiben Tataiék érvényesíteni tudják a hazai pálya előnyét, rögtön lépéselőnybe kerülnének. Az alapszakaszban a nyíregyházaiak lehettek a boldogabbak, hiszen hazai pályán magabiztosan nyertek, míg Veszprémben döntetlenre végeztek. Ezzel az eredménnyel talán most is elégedettek lennének Lovas Norbert tanítványai. De ehhez jelentős forma javulásra lenne szüksége a vendégeknek, hiszen a kupameccsel együtt négy találkozó óta nyeretlenek, az idei évben mindössze egyszer örülhettek győzelemnek, az újonc Maglód ellen, ami elég izzadságszagúra sikeredett. Igaz, a Veszprém is annak ellenére, hogy a kötelezőket hozta, nem volt meggyőző a játéka, minimális sikert tudott csak aratni az MFA és a Maglód ellen. Szóval a vendéglátónak is javulnia kell, főleg helyzetkihasználásban, ha jó szeretne rajtolni. Izgalmas meccsre van kilátás.

 

A két együttes már megmérkőzött a héten a magyar kupa küzdelmeinek keretein belül, de akkor Debrecen volt a helyszín. A bajnokságban mind a kétszer a Kecskemét örülhetett, így volt miért visszavágnia az egyetemistáknak. Ez sikerült is, pedig szünetben még Koós Károly fiai vezettek. A DEAC fordulás után felőrölte ellenfelét, kihasználva, hogy sok hiányzóval érkezett. Ez most is döntő lehet, mert a Hírös városiaknál továbbra is a sok sérült okozza a legfőbb problémát. Ami könnyíthet a helyzetükön, hogy hazai pályán játszhatnak, de ez önmagában nem lesz elég, ha nem tudnak jobb teljesítményt nyújtani, mint a hétfői. Az alapszakaszban a DEAC egyszer sem tudta bevenni ellenfele kapuját, ami előrevetítette a végeredményt. Most a kupameccsen átszakadt ez a gát és ha hasonlóan tudnak játszani, mint hétfőn a második játékrészben, akkor bizakodhatnak péntek este is.

 

Sorsolásnak köszönhetően nem kellett sokat várni a bajnokság csúcsrangadójára. Nem kérdés, hogy ez a párosítás a bajnokság top mérkőzése, főleg, hogy úgy tűnik, idén is ez lehet a bajnoki döntő. A Hali toronymagasan nyerte az alapszakaszt, de nem csak ők vallhatják magukat jó formában, mert a vendégcsapat az alapszakasz második körében mindössze csak mostani riválisától kapott ki, és egy debreceni döntetlen mellett a többi találkozóját megnyerte. Ami az idei egymás elleni mérleget illeti, mind a kétszer a Haladás örülhetett, de csak nagy nehézségek árán tudta begyűjteni a pontokat. Legutóbb Szombathelyen a címvédő két gólos hátrányból fordított, ami óvatosságra intheti őket. Ráblék remek játékkal vezettek 2-0-ra, de Dróth Zoli vezérletével fordított a Haladás. A Szombathely otthon továbbra is hibátlan, és ha ez most is így marad, akkor már az első játéknapon nagy lépést tesznek az első hely megőrzése felé. Mind a két fél győzelemmel hangolt a kupában, igaz egyiküknek sem volt nehéz dolga, nem úgy mint ma este lesz. Igazi csatára készülhetnek a felek, ahol ha minden jól megy, bemutatkozhat a vendégeknél az új argentin légiós.

Alsóház

Ahogy az elmúlt években is beigazolódott, a kiesés elleni küzdelem mindig élet-halál harc az alsóházban. Nem nagyon volt könnyű mérkőzés, egy-egy apróságon múlt több esetben a kiesés, vagy a bennmaradás és ez vélhetően idén sem lesz máshogy. A Pécs újoncként vágott neki a bajnokságnak és a legfőbb riválisok ellen mindössze egyetlen győzelmet tudott aratni, hazai pályán az MFA ellen, de egy-két bravúrt bemutattak, mint a DEAC vagy az Aramis legyőzése. Viszont akadtak olyan ellenfeleik, akik ellen egyik mérkőzésen sem volt reális esélyük a pontszerzésre sem. Ilyen volt a Nyírbátor elleni, mind a két esetben könnyedén nyertek Szentes-Bíróék. Viszont a Nyírbátor sem tűnik a legjobb passzban, hiszen a felsőházért a legfontosabb meccsüket elbukták Újpesten, majd a kupában kiütéses vereséget szenvedtek a Mezei ellen. Ezek fényében lehet keresnivalója hazai pályán a baranyai együttesnek. Ha szeretnének jövőre is az első osztályban szerepelni, akkor szükségük is lesz a bravúr eredményekre a rájátszásban is. Persze a vendégek is a győzelem reményében lépnek pályára, akik az első helyről kezdik a küzdelmeket, így kisebb lelki teherrel játszhatnak. A három pont esélyese a vendégcsapat, de a Pécs jó játékkal nyílttá teheti a találkozót.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink