Csúcsrangadó keleten; megvan az első nyugati kieső
2021.05.30 | 22:14
Csúcsrangadó keleten; megvan az első nyugati kieső

Jön a (valószínűleg) mindent eldöntő meccs az NB II Keleti csoportjában! A tabella élén azonos pontszámmal álló Maglód a Kistarcsát fogadja, ezen a találkozón eldőlhet, melyik csapat lesz a bajnok. A mérkőzést élőben közvetítjük a Futsal Hungary TV-n! Nyugaton már nem kérdés, ki jut fel, és már ahhoz is közelebb állunk, kik esnek ki, az egyik már megvan, a Hidegkút elbúcsúzott a másodosztálytól.

KELETI CSOPORT

FELSŐHÁZ

Ezúttal a keleti csoporttal kezdjük a beharangozót, és kivételesen nem időrendben megyünk, hanem előre vesszük a hétfői játéknap legfontosabb meccsét. A Kistarcsa nagyon magabiztosan nyerte az alapszakaszt, de a rájátszás elejére elvesztette a góllövőlistát mára 67 találattal vezető Barabás Ádámot. A listavezető így kétszer is botlott, ezt pedig a Maglód tudta a legjobban kihasználni, és tartotta a lépést riválisával. Az első egymás elleni mérkőzést azonban otthon a Kistarcsa nyerte meg, és Barabás visszatérése óta továbbra is hibátlan, így a tabella éléről várhatja a csúcsrangadót. A rájátszásra jól erősítő Maglód utolsó esélye lesz ez, hogy megelőzze riválisát, de ehhez mindenképpen nyernie kellene. Ha ikszelnek a felek, akkor a Maglód már csak a csodában bízhat, hogy a Kincsem megfogja az utolsó fordulóban a Kistarcsát. Ha azonban a vendégek nyernek, végleg eldől a bajnokság, mivel (az alapszakasszal együtt) több győzelmük van, így bebiztosítanák a bajnoki címüket.

Nagy tehát a tét, nem véletlen, hogy a találkozót élőben közvetítjük a Futsal Hungary TV-n!

A hét közben a Csenger legyőzte a Kincsemet, ezzel eldőlt, hogy a hétfői rangadó két csapata közül egyik nyeri a csoportot. A tápiószentmártoni együttes azonban hétfőn így is bebiztosíthatja a bronzérmét, ha legyőzi hazai pályán a Kartalt – valószínűleg meg is teszi.

Bár később kezdődik, a Csenger Gyöngyösön tarthatja életben dobogós reményeit, és ez is prognosztizálható, hogy megtörténik, a hazai csapat ugyanis nem szerzett még pontot a rájátszásban.

ALSÓHÁZ

Itt már nem sok izgalom van, a Nyírség már kiesett, a Berettyóújfalu II már megnyerte az alsóházat, a maradék három helyen még történhet változás, de valószínűbb, hogy már nem fog.

NYUGATI CSOPORT

FELSŐHÁZ

Itt pedig a felsőházban van kevesebb izgalom. A Haladás II-nek már csak matematikai esélye van a dobogóra, a REAC-nak több, de látva közelmúltbeli formáját, meglepetés lenne, ha odaérne, igaz, a hét közben a rákospalotaiak nyerték ezt a párharcot.

Az ELTE a már bajnok TF ellen tartaná meg harmadik helyét, vagy lépne eggyel feljebb, ha az UTE kikap a Szigetszentmiklóstól. Várhatóan ez a három csapat harcol majd a dobogós helyekért a TF mögött.

ALSÓHÁZ

Itt az alsóházban van több izgalom, egyvalami viszont már eldőlt, miután a Hidegkút kikapott pénteken a PEAC-tól, elbúcsúzott a másodosztálytól. A másik kieső hely elől a BAK menekül, négy pont most az előnye az Érddel szemben, ha nyerni tud Tihanyban, riválisa pedig kikap Nagykanizsán, akkor bent marad, de minden más esetben még izgalmas lesz az előttünk álló egy hét, mivel mindkét csapatnak lesz még két-két meccse. Ráadásul az Érd még kétszer játszik a már kiesett Hidegkúttal!

FÉRFI FUTSAL NB II, RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
KELETI CSOPORT
FELSŐHÁZ

19:30 Kincsem – Kartal, Tápiószentmártoni Sportcsarnok
20:00 Gyöngyös – Csenger, Gyöngyösi Sportcsarnok
20:30 Maglód – Kistarcsa, Gyömrői Sportcsarnok

ALSÓHÁZ

18:30 Mád – Miskolc, Mád Sportkomplexum
19:00 Nyírbátor – Berettyóújfalu II, Nyírbátori Városi Sportcsarnok

NYUGATI CSOPORT
FELSŐHÁZ

19:30 Haladás II – REAC, Haladás Sportcsarnok
20:00 ELTE – TF SE, BEAC Sportcsarnok
20:30 UTE – Szigetszentmiklós, UTE Atlétikai Stadion

ALSÓHÁZ

Hidegkút – PEAC 4-5 (Rusvai 3, Szabó, ill. Bartal, Reith, Kovács 2, Kungl)
20:00 Tihany – BAK, Tihanyi Sportcsarnok
20:00 Nagykanizsa – Érd, Zsigmondy Sportcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink