Csongrádban a Tiszaföldvár, Hevesben a Balassagyarmat, míg Szabolcsban a Hajdúszoboszló telel az élen!
2022.01.09 | 14:00
Csongrádban a Tiszaföldvár, Hevesben a Balassagyarmat, míg Szabolcsban a Hajdúszoboszló telel az élen!

Folytatjuk a harmadosztályú bajnokságok áttekintését, ahol még három megye van hátra. Csongrádban idén rekordszámú nevezőkkel indultak a küzdelmek, míg Hevesen és Szabolcsban kevesebb az együttes, ami utóbbinál némileg meglepő.

 

Regionális futsalbajnokság, Csongrád megyei csoport

Az élen álló Tiszaföldvár erősen kiemelkedik a mezőnyből. Nyolc forduló után hibátlanul áll és magabiztosan vezet, de ami szembetűnőbb, hogy több mint száz gólt szereztek, és mindössze 15-t kaptak. A legutolsó bajnokin veszélybe került a 100%-os mérlegük, de sikerült fordítani két gólos hátrányból a Deszk elleni rangadón. Nehéz elképzelni, hogy valaki befogja őket a tavasz folyamán.

A második helyen a Deszk áll, akik a kötelezők mellett két rangadót is elbuktak, így jelenleg hat pont a hátránya a listavezetővel szemben, a vesztett pontok alapján. Közel voltak a győzelemhez a földváriak ellen, de végül kikaptak. Az első hely talán elúszott, de az ezüstérem még meg lehet, de azért is nagy harc lesz.

Harmadik helyen a kecskeméti Dirner-Siland áll, akik csak rosszabb gólkülönbségük miatt csúsznak le a dobogó második fokáról. A kötelezőket hozták, de az előttük állók ellen esélyük sem volt, mind a kétszer simán kikaptak. Ennek ellenére az éremszerzés benne van a tavaszi szezonban.

A negyedik Lajosmizse  számára van még remény utolérni a dobogósokat egy jó tavasszal. Ehhez nem csak a kötelezőket kellene hozni, de újabb rangadókat nyerni, mint a szezon elején a Deszk ellen. Ellenkező esetben nehéz lesz előrébb lépni.

Az ötödik helyen a Hódmezővásárhely, ahol nagy hagyományai vannak a futsalnak, hiszen jó pár éve még élvonalbeli csapatuk is volt. Idegenben nem igazán megy az együttesnek, ott még nem sikerült pontot szerezni. Talán ez lehet az előrelépés záloga.

A tabella második felében a Pázsit és a Mórahalom áll a hatodik hetedik helyen. A mórahalmiak rosszul kezdték a szezont, de utána akadt egy bravúr is a Lajosmizse ellen. A Pázsit inkább a kötelezőket hozta, de az előttük állók ellen nem termett babér.

A nyolcadik Szent Mihály mindössze egy győzelmet számlál, pedig több olyan meccsük is akadt, ahol volt esély a győzelemre. Talán majd tavasszal ezeket a mérkőzéseket a maguk javára fordítják.

A kilencedik a Csabai együttes, de ők mindössze három meccset játszottak le, így nehéz megmondani, hogy reális-e az ő helyezésük, bár a két meccsen kapott 40 gól sok jóról nem árulkodik. Az egyetlen győzelmük is a zöldasztalnál született.

Az utolsó helyen Apátfalva tanyázik, akik egyedüliként nyeretlenek a mezőnyben. Pedig jól indult a szezon, hiszen döntetlenre végeztek, de utána több nagyarányú vereségbe szaladtak bele.

 

Regionális futsalbajnokság, Heves megyei csoport

A tavalyi bohózat utána, idén végre rendes bajnokság van Heves megyében is, és jó pár fordulón túl vannak a csapatok, ahol igen gólgazdagok az összecsapások.

Első helyen a balassagyarmati Talent áll, méghozzá hibátlan mérleggel. Kevesebb meccset játszva már öt pont az előnyük, ami elegendő lehet a bajnoki elsőséghez a tavasz folyamán. Meglepetés lenne, ha nem ők zárnának az élen

Második pozícióban a Jászárokszállás van. Az együttes hihetetlenül gólgazdag meccseket játszik, akadt több vízilabda eredményük, de volt kézilabda eredmény is, ahol 36 gól született. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az első két helyen a góllövőlistán az ő játékosuk áll, Szentmiklósi és Szabó együtt 84 gólt szerzett, míg a csapat összesen 146-t, ami majdnem 15 gólos átlag meccsenként. Ami a kapott gólokat illeti, 66 nem kevés, ha azon tudnának javítani, talán lehet esélyük utolérni az éllovast.

Mátrai SC a legtöbb meccset játszotta a bajnokságban, és ennek (is) köszönheti, hogy jelenleg a dobogón áll, de vesztett pontokban távolodnak a harmadik helytől. Az együttes még vitézkedik a kupában, és jó esélye van, hogy bejusson a legjobb 16 közé.

A Salgótarján ugyan csak negyedik a pontvadászatban, de veszített pontok alapján a második, hiszen csak egy veresége van, és több meccsel kevesebbet játszott, mint riválisai. Amennyiben sikerrel hozza azokat a találkozókat, akár még a bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak.

Az ötödik helyen tanyázik az Eger, akik mindössze a sereghajtót tudták legyőzni, a többi összecsapáson esélyük sem volt a pontszerzésre. Vélhetően ez így lesz a tavasszal is, így szinte biztosan ebben a pozícióban végeznek.

A Recsk a sereghajtó, aki az összes mérkőzését elbukta, pedig a góllövéssel nem is állnak hadilábon, hiszen átlagosan 5-6 gólt szereznek meccsenként, de a védekezés nem az igazi. A 10 találkozón kapott 168 gól nem sok jót mutat, és így nehéz lesz megszerezni az első győzelmet.

 

Regionális futsalbajnokság, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csoport


Az élen az Octopus-M együttes áll. A hajdúszoboszlóiak minden meccsüket nyerték, így ők várhatják előnnyel a tavaszi folytatást. Vezető helyükhöz nem férhet kétség. A legtöbb gólt szerezték, és a legkevesebbet kapták, és a második helyezettet is magabiztosan verték.

A dobogó második fokán a Gyulaháza, akik ha nem is mindig könnyedén, de hozták a győzelmeket a mögöttük állók ellen. Nagy bravúr lenne megelőzni a listavezetőt, de a második hely abszolút reálisnak tűnik, hogy megtartják.

Az Arnold Sport a harmadik, akik eléggé le vannak szakadva az előttük állóktól, így a bronzérem megszerzése lehet csak a cél. Ehhez talán csak annyi kell, hogy a mögöttük állókat legyőzzék.

A negyedik helyen álló Levelek mindössze egyetlen győzelmet aratott, de így sincs messze a harmadik helytől, így egy jobb tavasszal akár ez is meglehet. Ehhez az Arnoldot le kellene győzni, ami nem tűnik könnyűnek.

Utolsó helyen a Korláti Vikingek, akik még nem szereztek pontot a bajnokságban. Mind a hat mérkőzésüket elbukták. A Gyulaháza ellen érett a bravúr, hiszen nem sokkal a vége előtt még vezettek is, de végül ott is alulmaradtak.

A Nyírbátor második csapata is elindult a bajnokságban, és győzelmet is aratott, de az ősz közepén visszaléptek.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink