Csenger győzelem a rangadón!
2023.03.09 | 13:46
Csenger győzelem a rangadón!

Az alapszakasz utolsó mérkőzéséhez készültek a felek, és a sors úgy hozta, hogy ez az összecsapás volt hivatott dönteni, hogy ki kezdheti meg a rájátszást az élről, és ki a második helyről. A Csenger számára nem csak a hazai pálya jelentett előnyt, hanem az is, hogy számára a döntetlen is elegendő volt. Mind a két alakulat kiváló formában várta az estét, így számítani lehetett egy igazi vérbeli rangadóra, ahova rengetegen kilátogattak, a régi csengeri futsal őrületet idézve.

A vendéglátók kezdték a mérkőzést és meg is lepték ellenfelüket, hiszen rögtön vészkapus játékkal nyitottak és meg is szerezték a vezetést, de a Földvár rögtön válaszolt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a gólok, majd a játékrész végén az utolsó a vendégeké volt, így náluk volt az előny szünetre.

A fordulás után bekezdett a Tiszaföldvár és két gyors góllal három gólos, megnyugtató előnyre tettek szert. Ekkor úgy tűnt, hogy a vendégcsapat megszakíthatja a Csenger hazai hibátlan mérlegét, de nagyon sok volt még hátra. A Szilágyi legénység nem hogy nem ijedt meg, hanem a játékrész derekán egy parádés négy percet produkált, ami alatt négy gólt szerezve megfordították az állást. A földváriaknak ezután sürgőssé vált, hiszen két gólra lett volna szükségük az első helyhez, de gólt ismét a vendéglátók szereztek, így érett a hazai siker. A Tiszaföldvár a hajrában kockáztatott, amiből ismét a hazaiak szereztek gólokat, így végül övék lett a három pont és az alapszakasz-győzelem, így jöhetett az ünneplés. Csenger története során először nyerte meg az alapszakaszt és várhatja első helyről a rájátszást, ahol pont mostani riválisával találkozik úgy, hogy a vendégeknél három játékos is eltiltását tölti majd.

A sikerről és az alapszakaszról a Csenger mesterét, Szilágyi Sándort kérdeztük:

- A Tiszaföldvár igazolta jó hírét és bizonyította, miért küzdenek a bajnoki címért! Jól kezdtük a meccset, sikerült hamar megszerezni a vezetést, ezzel megadtuk az alaphangot, hogy igazi rangadó legyen a csoport első helyéről döntő összecsapàs. Az első félidő második és a második félidő első részében a vendégek könyörtelenül kihasználták hibáinkat és megérdemelten vezettek három góllal. A 25. perctől viszont egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását és szép gólokat szerezve megérdemelten szereztük meg a (kettőt érő) három pontot! Végre ismét megtelt a Sportcsarnok, köszönjük szurkolóink támogatását! Köszönöm a csapatnak ezt a nagyszerű élményt és az alapszakasz megnyerését. Két hét múlva kezdődik az igazi bajnokság! Szeretnénk a dobogón végezni, ami nem lesz könnyű feladat, de szeretjük a kihívásokat! Gratulálok a Tiszaföldvár kiváló szerepléséhez!

CSENGER FUTSAL - TISZAFÖLDVÁRI SE 10-7 (3-4)
Csenger, 400 néző
Játékvezetők: Szűcs, Juhász, Varga

Csenger: Makay - Mándi, Bakó, Lengyel, Zán
Cserék: Cséke - Fejes, Barcsay, Bence, Balogh P., Balogh Á. Gaál, Bodó
Vezetőedző: Szilágyi Sándor

Tiszaföldvár: Gerhát - Sindel, Ficsor, Szabó, Balla
Cserék: Légrádi - Sipos, Benedek, Székely, Polák, Juhász
Vezetőedző: Bozsó László

Sárga lap: Sindel, Szabó, Juhász

Piros lap: Székely, Balla

Gólszerzők: Mándi (4), Barcsay, (2), Bakó, Lengyel, Gál, Bodó illetve Sindel (2), Ficsor (2), Benedek, Juhász, Makay (öngól)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink