Csenger
2014.09.04 | 00:00
Csenger

 

Már többször írtunk a Csengerrõl, mint az elsõ megyei futsal bajnokról. Egyedüliként a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében rendeztek hivatalos futsal bajnokságot, amit akár tekinthetünk a harmadosztálynak is, melynek elsõ helyén végeztek a csengeriek, nagy küzdelemben. A siker meghozta a kedvet, és az együttes úgy döntött, nekivág a másodosztálynak. Sokan nem tudják, de a városban nem új keletû a futsal. Négy évvel ezelõtt egy jótékonysági mérkõzéssel kezdõdött minden, ahol a helyi játékosokból álló csapat az akkor az NBI-ben dobogóért küzdõ Ferencvárossal mérkõzött meg. Az esemény olyan jól sikerült, hogy a szatmári városban megpróbáltak egy Fradi bajnokinak is otthont adni. Az álomból valóság lett, és a zöld-fehérek Csengeren fogadták a Nyíradony együttesét, ahol 1000 nézõ elõtt, nagy sikerrel játszották le a találkozót. A városban azóta sem csökkent a futsal láz, és Szilágyi Sándor, a csapat edzõje tudatos építkezésének köszönhetõen mára olyan együttese van a városnak, amely az NBII keleti csoportjában mutathatja meg magát. Az elõttünk álló idényrõl õt kérdeztük.

FH: - Milyen tervekkel vágtok neki a másodosztálynak? Hogyan alakult a játékos keret a tavalyhoz képest?
Szilágyi Sándor:
- Nagyrészt a tavalyi játékosokból áll a keret, de van néhány új igazolásunk, akik most csatlakoztak, de komoly futsalos múltja egyetlen játékosnak sincs. Célunk a tisztes helytállás. Elsõ évben annyi a célkitûzés, hogy bizonyítsuk magunknak, hogy van jövõje a futsalnak. Szeretnénk minden meccsen partiban lenni az ellenfelekkel és a lehetõ legtöbb pontot gyûjteni, persze tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyû a feladat. Elsõdleges cél, hogy a baráti társaság megmaradjon, a fiúk és a meccseinkre kilátogató nézõk érezzék jól magukat.

 FH: - Mennyi nézõre számítotok? Mi várható hazai környezetben, hiszen a megyei bajnokikon is rendre sok nézõ volt.
Hatalmas az érdeklõdés a városban, a megyei bajnokság mindent eldöntõ meccsén és a Fradi elleni meccsen is több mint 300 nézõ tombolt a csarnokban. Reméljük ez a szám a Nemzeti Bajnokságban csak nõni fog.

FH: - Hogyan készültetek a bajnokságra? Milyen volt a felkészülés?
Június óta minden héten 1-2 alkalommal készülünk, közben volt 2 kirándulásunk. Szitkó Robi és a Berettyóújfalu II. csapata látott minket vendégül, ahol 1 közös edzésen tanulhattuk a játék fortélyait, majd egy edzõmeccsen "tanultuk" a futsalt. Júliusban a Dunakeszi Kinizsi edzõtáborozott nálunk, amikor szintén leckét vehettünk egy edzõmérkõzésen, majd augusztus elején, Dunakeszin játszottunk edzõmeccset. Augusztuszban rendeztünk egy tornát, ahol a Mezei-Vill második csapatát és a Ferencvárost láttuk vendégül. Tudjuk, hogy a Fradi nem a legjobb összetételben érkezett, de az Õ legyõzésük mégis nagy élmény volt a srácoknak és a nézõknek. Köszönet mindhárom klubnak a segítségért, külön köszönet Fehér Zsoltnak, Szitkó Robinak, Machalek Attilának, és Lengyel Bélának a szakmai támogatásukért!

FH: - Milyennek ítélitek a csoportbeosztást, illetve a kupa sorsolást? Van olyan együttes, akit ismertek?
Teljesen ismeretlen a mezõny, de mi is azok leszünk a többiek számára, egyedül a nyírgyulaji csapatot ismerjük nagypályáról, illetve tavaly a megyei 5+1-es teremtornán a döntõben legyõzték a Csenger FC-t. Ami a kupát illeti, egyik szemem sírt a sorsolás után a másik nevetett! Jó lett volna tétmeccset játszani, de így lehetõség van rá, hogy a legjobb 16 között egy nívós csapat látogat hozzánk.

 FH: - A Nyírgyulajjal a közelség miatt van köztetek rivalizálás vagy jó a viszony?
Jó a viszony a 2 település között, én nem hiszem, hogy rivalizálnunk kellene egymással, hiszen az is csak egy meccs lesz a sok közül és szerintem mindkét csapat célja a futsal népszerûsítése ebben a térségben, remélem Õk is így gondolják!

FH: - Amit tavaly megnyertetek megyei bajnokságot, ott már nem indultok idén?
A megyei bajnokságban is indítunk egy csapatot, hiszen 22 játékosunk van és szeretnénk mindenkinek játéklehetõséget biztosítani, és így fiataljaink is játszhatnak a felnõttek között. Az adott fordulóban három játékos visszajátszhat az NBBI-ben pályára lépõk közül.

FH: - Vélhetõen a legnagyobb nehézséget a hosszú utazások jelentik majd.
Igen, messze vagyunk mindenkitõl, de 2 kisbusz rendelkezésre áll, amit az Önkormányzat biztosít nekünk. Ezúton köszönjük a város Önkormányzatának, és a Szatmári Konzervgyár KFT.-nek, hogy megteremtették az indulás feltételeit.

FH: - Távolabbi tervek?
Nem csak a város, hanem az egész szatmári térség csapata szeretnénk lenni. Bízunk benne, nem csak egy fellángolás lesz a futsal Csengerben, szeretnénk a térség egyik fellegvárává válni, ennek érdekében 5 utánpótlás csapat is elkezdte a felkészülést, és beneveztünk az NB-II U17-es és U20-as korosztályú bajnokságaiba is! Valamint a tavalyihoz hasonlóan elindulunk a megyei U15-ös bajnokságban is!

  

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink