Csapategység kontra egyéniségek
2008.05.19 | 00:00
Csapategység kontra egyéniségek Sorozatunk harmadik részében a magyar futsalban tevékenykedõ szakembereket, vezetõket kérdeztük arról, hogy hogyan látják az esélyeket a Mezei-Vill-Rubeola bajnoki döntõ elõtt. Abban a legtöbben egyetértettek, hogy ez a párosítás a csapategység és az egyéni képességek összecsapása lesz, tippelni azonban már kevesen vállalkoztak.

Tóth Károly (Megatherm Gödöllõ):
Jelen pillanatban a Berettyóújfalu az a csapat, amely az erõszakos futsalt játssza,remekül védekeznek, kontratámadásaik gólveszélyesek. Nagyon együtt van a társaság, éhesek a sikerre, s azt gondolom, hogy ebben a szezonban õk lesznek a bajnokok. A csömörieket is jó erõkbõl álló együttesnek tartom, ám egyénieskedõ játékot játszó játékosok alkotják a gárdát. Okozhatnak meglepetést, de ha két mérkõzést nyernének, én azt már bravúrnak tartanám. A futsalban is a csapatjáték dominál, s azt hiszem ez a döntõ is bizonyítani fogja ezt az állításom. Az egységes csapatjáték és az összetartozás nagyon fontos. A Mezei-Vill egységesebb, ezért szerintem õk nyerik a bajnokságot. Nagy taktikai csata véleményem szerint nem lesz, rohanós összecsapásokra számíthatunk, amiben az MVFC jobb. Magam is kilátogatok majd a csömöri mérkõzés(ek)re,és bízom abban,hogy színvonalas mérkõzéseket láthatunk. Az elsõ meccs megadja majd az alaphangot, s ha ezen a Rubeola gyõzne,csak akkor tartom elképzelhetõnek a meglepetést, azaz a Rubeola bajnoki címét. Nyerjen a jobbik csapat!


Tóth Miklós (Üllõ FC Csõ Montage):
Érdekes összecsapások lesznek. Egy nagyon szervezett és jól védekezõ csapat, a Mezei-Vill, valamint a legjobb egyéni játékosokkal felálló gárda, a Csömör mérkõzik egymással. Abszolut kétesélyes a párosítás. Reális szerintem, hogy ez a két csapat jutott a döntõbe. Nehéz megmondani azt is, hogy hány összecsapáson dõl majd el, ki lesz az aranyérmes.

Ragadics Ferenc (az MLSZ futsal bizottságának alelnöke):
Kiegyenlített döntõre számítok, szoros eredményt várok. Bízom benne, és azt várom, hogy öt mérkõzés alatt fog eldõlni a bajnoki cím sorsa. Berettyóújfalu a közönség támogatásával nagyon erõs, nagyon jó csapat. Az idei formája alapján a Rubeola méltó ellenfél lesz a döntõben. A pillanatnyi forma dönthet, s még az is, hogy a csömöri játékosok nagypályás kötelezettségeik miatt hogyan tudnak a csapat rendelkezésére állni. Amennyiben frissen lépnek pályára, abban az esetben nagy esélyük van arra, hogy már nem elõször megnyerjék az aranyérmet.

Kénoszt Ferenc (Allianz-FTC):
Reálisnak tartom azt, hogy ez a két csapat játsza a döntõt, mindkettõ megérdemelten jutott idáig. A két résztvevõ más-más típusú. Az egyik oldalon van a tudatosság, az építkezés, a másikon pedig a nagyon jó egyéni képességek. A Mezei-Villt látom most összeszedettebbnek, de a bajnoki cím több mérkõzésen dõl el. Az MVFC játsza inkább a futsalt, sok munka van bennük, s azt várom, hogy ez most kijön belõlük.

Frank Tamás (Colorspectrum Aramis):
Két nagyon jó csapat találkozik majd a döntõben, mindenképpen érdekes párharcot várok. Az egyikben rengeteg munka van, a másik viszont egyénileg nagyon jó játékosokból áll. A bajnoki címért folyó küzdelem legfontosabb találkozója az elsõ összecsapás lesz Berettyóújfaluban.

Esterházy Márton (az MLSZ futsal bizottságának elnöke):
Nagyon kiélezett küzdelem lesz, nem hiszem, hogy három meccs alapján eldõl a csata. Sportszerû, izgalmas meccseket várok, s reményeim szerint minden mérkõzésre sok nézõ látogat ki. Berettyóújfalu egész évben magabiztosan játszott, magabiztosan nyerte az alapszakaszt, de számomra ez nem jelenti egyértelmûen azt, hogy õk az esélyesek, mivel a rájátszásban minden elõfordulhat.

Bódi Attila (Elsõ Beton Szeged):
A Mezei-Vill döntõbe jutása mindenképpen reális, a Csömör bejutása számomra meglepetés. Ezek alapján Berettyóújfalui gyõzelmet várok, de a Rubeola minidg kiszámíthatatlan, nagyon sok jó játékos alkotja a keretét. Ez utóbbi tény rövid távon ugyan elég lehet a sikerre, azonban hosszabb intervallumot nézve az MVFC-nek kell nyerni a bajnokságot.

Koncz Zsolt (Legrand MetalCom Szentes):
Mindenféleképpen reális ez a párosítás a döntõben. A Berettyóújfalunál a folyamatos munka, az együttlét elõnyt jelent számukra a többi csapattal szemben. A Csömört egyéni játékosok alkotják, akik képesek váratlan dolgokra, még akkor is, ha keveset gyakorolnak, ám régóta benne vannak a futsalban. A bajnokság elõtt körvonalazódott az, hogy ez a két egyesület kiemelkedhet a mezõnybõl. Annak ellenére, hogy a Mezei-Vill simán nyerte az alapszakaszt, nagyon nehéz mérkõzésre kell számítsanak. Egy nagyon jól felkészített Csömörrel fognak találkozni. Kíváncsian várom a meccseket, fõleg azt, hogy az MVFC hogyan bírja el majd az esélyesség terhét, s úgy gondolom öt mérkõzésig fog tartani a döntõ.

Szilágyi András (Euro-Mobil-Trans Ikrény):
A Mezei-Vill döntõbe kerülését azt hiszem nem lehet megkérdõjelezni. Az, hogy a másik oldalon a Csömör került oda, annak köszönhetõ, hogy az alapszakasz végét jó pozícióból várta, s mi pedig rontottunk a végén. Ha nem a negyedik helyen végzünk, és nem az MVFC-vel játszunk, akkor azt hiszem, most mi készülhetnénk a fináléra, ami reálisabb lenne a Rubeola részvételénél. Ezt döntse el mindenki saját maga, nekem lehet túlságosan magunk felé húz a szívem. Meglepõdnék, ha a Csömör megnyerné ezt a bajnokságot. Ha a Berettyóújfalu idáig eljutott, akkor már kötelezõ a bajnoki címet behúzni. Három éve együtt vannak, s úgy néz ki erre az évre beérett a munka. Nem tudom elképzelni, hogy ezután a teljesítmény után õk el tudnák veszíteni az aranyat, nem is lenne az reális, ha a Rubeola nyerne.



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink