Csak az MFA nyert a dobogósok közül, botlott az UTE, kikapott az ELTE!
2022.05.17 | 13:13
Csak az MFA nyert a dobogósok közül, botlott az UTE, kikapott az ELTE!

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában nemhogy közelíteni nem tudtak a riválisok az MFA-hoz, hanem jobban lemaradtak: a listavezető nyert, miközben az UTE döntetlent játszott, az ELTE pedig ki is kapott! Az alsóházban a Nagykanizsa újabb fontos lépést tett a bennmaradás felé, amit a Sárvár be is biztosított.

FELSŐHÁZ

Sokat írtunk arról, hogy a REAC az ELTE mumusa, ám az előző hetek és kettejük meccseinek tendenciái mind azt mutatták, hogy ez az állítás már nem igaz. Hétfőn kiderült, hogy mégis, bár az egyetemisták háromszor is előnybe kerültek a 17. percig, és még egyszer ennyi ideig meg is tartották azt, az utolsó öt percben négyet vágtak a rákospalotaiak (pedig túléltek egy kétperces emberhátrányt, és utána csak öt mezőnyjátékossal maradtak), ezzel megszerezték a második győzelmüket a rájátszásban. Az ELTE így három fordulóval a vége előtt öt pontra leszakadt a listavezető MFA-tól, aligha lesz bajnok, és még a második hely is egy ponttal távolabb került.

Remekül kezdett az MFA a Haladás II ellen, már négy perc alatt vezetett, a szünetre pedig háromgólos volt az előnye. A második félidőben szépítettek a vendégek, de egyáltalán nem forgott veszélyben a hazai siker, 6–2-es győzelem született. Érdemes kiemelni, hogy az MFA mind a hat találatát különböző játékos szerezte, és talán ebben van az igazi ereje a csapatnak, amely egyre nagyobb meglepetéseket okozva, újoncként, immár három ponttal vezeti az NB II Nyugati csoportját!

Merthogy az UTE újabb nyeretlen találkozón van túl, ezúttal Tihanyból nem tudta elhozni a három pontot. Az első félidő utolsó percéig nem rezdültek meg a hálók, utána Tar Tamás és Czerman Márk gólpárbajáról szólt a mérkőzés, mindketten két-két találatot jegyeztek. Tar aztán a harmadikat is megszerezhette volna a 40. percben, de kihagyta a tízméterest, így a végén még a lilák örültek az egy pontnak. Az újpestiek ezzel három pontra leszakadtak az MFA-tól, míg a Tihany immár az ötödik meccsén maradt veretlen egymás után, de ez már zsinórban a negyedik döntetlenje volt, nem tudott érdemben közelíteni a dobogóhoz.

 

ALSÓHÁZ

Az első tíz perc gólcsendje után a Sárvár került előnybe a PEAC ellen, aztán gyorsan fordítottak a vendégek, de a szünetre már megint a hazaiak vezettek. A második félidőben Halmos Mátéék kilenc perc alatt eldöntötték a három pont sorsát, ezzel bebiztosították a bennmaradásukat, a pécsiek után tehát ők is végleg megnyugodhatnak.

Remekül kezdett a Szigetszentmiklós a Nagykanizsa ellen, hat perc alatt két góllal vezetett, de a szünetig fordítani tudtak a vendégek, akik a második félidőben három perc alatt még kettőt berámoltak. A második félidő közepére felébredtek a hazaiak és visszajöttek egyre, de a véghajrá a kanizsaiaké volt, akik a győzelmükkel feljöttek az alsóház harmadik helyére, három pontra a kieső zónától, míg a miklósiaknak már tényleg csak a csoda maradt: nemcsak százszázalékos teljesítmény kellene a bennmaradásukhoz, hanem a BAK és a Dunaújváros sorozatos vereségei is.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

REAC – ELTE-BEAC 6–4 (Czakó 2, Horváth, Sztojanovits 2, Boros, ill. Dauner, Kovács, Spáth 2)
Magyar Futsal Akadémia – Haladás II 6–2
(Lőrincz, Módly M., Simon, Tarpai, Dávid, Módly D., ill. Dobos, Gyimesi)
Tihany – UTE 2–2
(Tar 2, ill. Czerman 2)

ALSÓHÁZ

Sárvár –PTE PEAC-B Build&Trade 5–3 (Tóth, Manganelli, Kovács 2, Halmos, ill. Vénosz, Bartal 2)
Kisép Szigetszentmiklós – Nagykanizsa 4–7
(Schuller, Koppermann (öngól), Puskás, Csapó, ill. Takács 3, Szőke 2, Kollár, Schuller)

Pénteken játszották: BAK – Dunaújváros 2–9 (Bita 2, ill. Csányi 3, Kovács, Tóth, Godslove 2, Ivacs, Cseresnyés)

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink