Csak az egyetemisták játékában volt salsa
2008.02.05 | 00:00
Csak az egyetemisták játékában volt salsa

Csak az egyetemisták játékában volt salsa (íz, fûszer)

Futsalsa ET FC   - Universitas Szeged  2-7 (1-4)

Hatpontos rangadó sima szegedi gyõzelemmel. A táblázaton mindössze egy pont, játékban azonban sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között.

A mérkõzés elsõ két percében ez a különbség nem mutatkozott meg, hiszen felváltva egy-egy helyzet volt mindkét oldalon: elõbb a szegedi Pájer Tamás, majd a Futsalsa-s Ruzsics András lövését védte épp az ellenfél kapusa. A 3. percben azonban máris vezetést szereztek a vendégek: egy jobb oldali félmagasan középre tett labdát Pájer Tamás lõtt kapásból a kapu jobb oldalába (0-1). A hazaiak ezután a hatodik percben egyenlíthettek volna, amikor is Horváth Attila négy méterrõl a kapufára belsõzött nagy helyzetben. A 8. perc elején azonban máris kétgólos volt a vendég elõny: Vasuth Erik pontos kidobását Juhász Imre lõtte a baloldalról a kifutó Vörös László alatt a kapu közepébe (0-2). Egy perccel késõbb az elõzõ gól másolataként ezúttal Pájer Tamás kapta Vasuth pontos kidobását a baloldalon és ugyanúgy a kimozduló kapus alatt helyezett a hálóba (0-3). A Futsalsa nem találta a szegedi kontratámadások ellenszerét, olyannyira nem, hogy a félidõ felénél elõbb Fülöp Attila növelhette volna a vendég elõnyt (baloldalról a kapufára gurított), majd Juhász Imre sem tudott a kapuba találni a kipattanó után. Teljes zavarodottság mutatkozott ekkortájt a hazaiaknál. Majd ilyen a futsal, a semmibõl szépítettek a hazaiak: történt pedig, hogy a 12. percben egy középrõl, 11 méterre a kaputól megítélt szabadrúgásból Seres Tamás bombázott a bal felsõ sarokba (1-3). Az Universitas Szeged azonban ezután is nagyon jól kontrázott, többször is gólt szerezhettek volna, míg hazai oldalon csak a vendég kapus kezébõl kiperdülõ labda után alakult ki komolyabb helyzet. Arról pedig, hogy a félidõ 4-1-es vendégvezetéssel záruljon, Pájer Tamás harmadik gólja döntött, aki a 19. percben elõbb elcsípett egy felpasszt a jobb oldalon, majd rávezette a labdát védõjére és a rövid sarokba lõtt.

A második félidõre összeszedettebben jött ki a Futsalsa és a szegediek is inkább a biztos vezetés megõrzésére törekedtek, sokáig mezõnyjáték folyt a pályán kevés helyzettel és csak az apró szabálytalanságokat lehetett feljegyezni. Aztán a 27. percben Hochstein Péter szabálytalankodott büntetõt érõen, amiért sárga lapot is kapott, a 6 méterest pedig Szabó Zoltán lõtte laposan a kapu közepébe (1-5). Ez a kapott gól ismét megzavarta a hazai csapatot, nem nagyon találták a mérkõzés ritmusát, sok labdát adtak el. Majd a 30. percben jött ismét egy vendég kontra és ezúttal Herczeg Gábor Kornél, akinek a bal összekötõ helyérõl leadott lövése egy hazai játékosról került a kapuba, becsapva ezzel Fejes János kapust (1-6). A mérkõzés képe ezután sem változott, sõt egy eladott labda után visszahúzásért a hazaiak 2-esét, Hochstein Pétert kiállította a játékvezetõ. Az emberelõnyös szituációt nem tudták kihasználni a vendégek, aztán a 35. percben talán még õk sem vették észre, hogy ismét négyen vannak mezõnyben a hazaiak, az éppen beálló Tollner Dávid kilépett a jobb oldalon, középre tett labdáját pedig Godány Balázs lõtte a kapu közepébe (2-6). A mérkõzés végeredményét az ezzel a találattal önmaga góljait immáron négyre növelõ Pájer Tamás állította be a 39. percben, aki egy kettõ az egy elleni akció után talált be ismét a hazai kapuba, igaz lövése megpattant egy visszafutó védõn (2-7).

A végére meglehetõsen felpaprikázódott hazaiaknak nem ment a játék ma este, dekoncentráltak és pontatlanok voltak, míg a vendégek kontráiban állandóan benne volt a gólszerzés lehetõsége. A vendégek kapusa nagyon pontos kidobásaival csapata egyik legjobbja volt a 4 gólos Pájeren kívül, akit ma este nem tudtak tartani a hazaiak.



 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink