Csak a hajrában tudta eldönteni az Astra a meccset
2014.02.09 | 00:00
Csak a hajrában tudta eldönteni az Astra a meccset

 

A listavezetõ második félidei jobb játékával hozta a kötelezõt

A nõi futsal NB-I-es bajnokság 15. fordulójában a hetedik helyen álló BME-Docler Akadémia otthonában játszott a listavezetõ.

BME-DOCLER Akadémia - ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls 3 - 8 (2-3)

Budapest, MAFC Sportcsarnok. 2014. 02. 09-vasárnap, 16: 30.
Játékvezetõk: Zimonyi Péter, Gál Péter, Dobó Gábor.

BME-Docler Akadémia: Füzyné Görög Angelika - Farkas Klaudia, Winternitz Katalin, Fábián Dóra, Gleich Barbara.
Csere: Winternitz Zsuzsanna Ágnes, Pintér Orsolya, Szabó Katalin, Winternitz Anna, Molnár-Sáska Ildikó, Molnár Zsófia. Vezetõedzõ: Csernai Gábor László.

Astra-Bulls: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Zágor Bernadett.
Csere: Dikanová Dominika, Vidács Krisztina, Dombai Nagy Anett, Szabó Nóra, Kénoszt Éva Noémi. Vezetõedzõ: Dombó János.

Gólszerzõk: Molnár Zsófia, Gleich Barbara, Farkas Klaudia illetve Dombai Nagy Anett (3), Szabó Boglárka (2), Megyes Ágnes, Vidács Krisztina, Zágor Bernadett.

Sárga lap: Winternitz Katalin illetve Megyes Ágnes, Zágor Bernadett.

Hatalmas iramban vetették magukat a játékba a két csapat játékosai. Látszott a mérkõzés elején, hogy a hazaiak nagyon felkészültek a mai mérkõzésre, hogy megnehezítsék a listavezetõ játékát. Az egyetemisták nagyon szervezetten védekeztek, mindkét oldalon voltak lehetõségek, de a játék sava-borsa, a gól egyik fél részérõl sem jött össze. A vendégcsapat sok veszélyes akciót vezetett, de mégis a 7. percben az egyetemisták értek el gólt, Molnár Zsófia távoli jól eltalált lövésével, 1-0. Izgalmasan alakulta az események, a vendégek három perccel késõbb válaszoltak. Zágor Bernadett erõs lövését a hazai kapus csak kiütni tudta, a kipattanót Dombai Nagy Anett értékesítette, 1-1. Veszélyesebb lett a listavezetõ játéka, Dombai Nagy Anett lerázta védõjét, pontos átadására Megyes Ágnes érkezett és biztosan lõtt a hálóba, 1-2. Ebben az idõszakban a hazaiak kontrái is veszélyesek voltak, két perc elteltével Farkas Klaudia átadásából Gleich Barbara kiegyenlített, 2-2. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, már a félidõ végét várták a felek, amikor Megyes Ágnes szögletbõl pontosan ívelt át a védõk felett, és Dombai Nagy Anett kapásból ritkán látható nagy gólt szerzett, 2-3.
Szünet után a listavezetõ fokozta a játék ritmusát, de a hazaiak szívósan állták a rohamokat, sõt rövid idõ múlva ismét kiegyenlítettek, Farkas Klaudia elcsípett egy pontatlan továbbítást és ügyes gólt szerzett, 3-3.
A 30. perctõl a vendégek teljesen átvették a játék irányítását. Rutinos játékosaik egymást kiszolgálva beindították a gólgyártást. Szabó Boglárka rövid idõn belül két gólt szerzett, és az eredményjelzõ 3-5-s állást mutatott. A csapatkapitány az elõkészítésbõl is kivette a részét, a 36. percben laposan belõtt szögletét Vidács Krisztina váltotta gólra, 3-6. A mérkõzés hajrája teljesen a vendégek kezében volt, újabb gólokkal. Vincze Anikó hosszú kirúgása egyedül találta Dombai Nagy Anettet, aki megszerezte önmaga harmadik, csapata hetedik gólját, 3-7.
A 39. percben Zágor Bernadett is felíratkozott a góllövõk közé, Dombai Nagy Anett pontos átadásából talált be, 3-8.
Ritkán látható nagyiramú, fordulatokban gazdag összecsapást hozott a mai mérkõzés. A csapatok emlékezetes perceket szereztek a szurkolóknak és önmaguknak is. A hazaiak sokáig partiban voltak a listavezetõ ellen, de a mérkõzés végére kijött a két fél közötti valós különbség. Megérdemelten gyõzött az Astra, jó csapategységének köszönhetõen, és a mai napon a csapatból volt egy játékos, aki a „zongorát" cipelte, Dombai Nagy Anett. A csapat megszilárdította vezetõ pozícióját a táblázaton. Ilyen mérkõzések kellenek a nõi futsalban, mint a mai mérkõzés volt.

Varga Ferenc  

 



















Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink