Csabai pontszerzés a Fradi otthonában !
2014.03.15 | 00:00
Csabai pontszerzés a Fradi otthonában !

A csoport (feljutásért)

Ferencváros Fischer Klíma - Pioneers Viharsarki FC 2-2 (1-1)
Budapest, 200 nézõ.
Játékvezetõk:
Janitz, Pápai, Horváth.

FTC:
Gremsperger - Nagy, Bita, Bárányos, Karacs
Cserék: Borsi - Balog, Pirik, Pál, Bogár, Simonyi, Hasenauer, Boznánszky
Edzõ: Bücs Zsolt.

Pioneers: Könyves - Veres, Lukucz, Szarka, Bondár.
Cserék: Patka, Bondár, Tóth, Nyéki, Knyihár, Szabó.
Edzõ: Kiss László.

Sárga lap: Karacs illetve Knyihár

Gólszerzõk: Bárányos, Karacs ill.: Tóth (2)

A Fradié voltak az elsõ percek, támadólag is léptek fel, ahogy várható is volt, de a vendégek kontrái nagyobb veszélyt rejtettek magukban. Egy ilyen támadás a 14. percben góllal zárult, így a csabaiak szerezték meg a vezetést. Az elõnyt tovább növelhették volna, de kimaradtak a helyzetek, majd jöttek a hazaiak és egalizáltak, így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.
 A második játékrészt a Fradi kezdte jobban, hiszen gyorsan vezetéshez jutott, de a vendégek nem estek kétségbe és néhány perc elteltével egyenlítettek. Az utolsó percekben mindkét kapu elõtt adódtak lehetõségek, de az eredmény már nem változott. A Békéscsaba helyzetekig, a vendéglátók kapufákig jutottak. A mérkõzés képe alapján reálisnak mondható a döntetlen, aminek leginkább a riválisok örülhetnek.

Karacs Dániel: - Nem sikerült jó játékkal elõrukkolnunk. Nem azt játszottuk, amit tudunk, kicsit görcsösek voltunk. A második félidõben már jobban ment a csapatnak, de a szerencse elpártolt tõlünk. Sajnos csak kapufákig jutottunk. A helyzetkihasználáson kell javítanunk és akkor legközelebb már nem marad el a sikerünk.

Kiss László: - A legutóbbi, Vasas elleni meccshez képest szervezettebben játszottunk, a csapat minden tagja kiemelkedõ teljesítményt nyújtott. Helyzeteink alapján az elsõ félidõben megnyerhettük volna a találkozót, igaz fordulás után a hazaiak játszottak fölényben. Így a végeredmény reális, és véleményem szerint ez az egy pont jól jön majd a végelszámoláskor.


Értékes DF gyõzelem a BME otthonában

MAFC BME II - DF GREEN PET 4-5 (3-3)
Budapest,
MAFC csarnok, 100 nézõ
Játékvezetõk: Kovács G., Baghy, Gál

BME: Unger - Rudolf, Bakay, Varga, Weimann
Cserék: Papp - Iflinger, Szabó, Apatini, Ragadics
Edzõ: Csernai Gábor

DF: Lieszkovszki - Szabó, Ivacs, Huber, Nagy
Cserék: Rigó - Aradi, Berényi, Márki, Németh, Rozsos
Edzõ: Nagy Attila

Gólszerzõk: Weimann, Iflinger, Ragadics, Rudolf illetve Nagy (2), Huber (2), Ivacs

Sárga lap: Rudolf, Apatini

A két együttes úgy léphetett pályára, hogy tudták, hogy a Fradi döntetlenre végzett a Békéscsabával, így aki nyer, rögtön az élre állhat. Az elõzeteses esélyeket nehéz volt megjósolni, mind a két fél a második helyen végzett saját csoportjában, igaz az újvárosiak csak gólaránnyal maradtak le az elsõ helyrõl.
Az elsõ pár perc igazi gólpárbajt hozott. A vendégek számára indult jobban az összecsapás, hiszen az elsõ percben Huber volt eredményes, igaz sokáig nem örülhettek, mert Weimann rögtön egalizált, míg Iflinger már a hazaiakat jutatta elõnyhöz. A két találatra a vendégeknek is volt válaszuk, mindjárt kettõ is. Nagy Attila duplázott, így már ismét náluk volt az elõny. A folytatásban is lendületben maradtak a csapatok. Mind a két oldal letámadt, így izgalmas volt a találkozó, de újabb találat nem esett, egészen a félidei dudaszó pillanatáig. Két másodperccel a játékrész vége elõtt a hazaiak szöglethez jutottak, és egy figura végén Ragadics köszönt be, így döntetlennel mehettek szünetre az együttesek.
A második félidõ eleje ezúttal a vendéglátóknak sikerült jobban. Rudolf révén hamar elõnybe kerültek, amit igen sokáig õriztek. Hiába rohamoztak a dunaújvárosiak nem tudtak betalálni, még 10 méteresbõl sem. A gólcsend a hajrá elõtt szakadt meg. A 35. percben Huber is megszerezte második gólját. Már csak percek voltak hátra, de a hazaiak nem voltak elégedettek az egy ponttal, így kockáztatva vészkapus játékra váltottak. Igazi nagy helyzetük nem adódott, így már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, de az igazi fordulat még hátra volt. A vendégek egy szép támadás végén az utolsó percben megszerezték a vezetést, amit hõsies védekezéssel megõriztek a végéig, így nagy közdelemben begyûjtötték a három pontot.
A Green Petet leginkább elsõ sora repítette, hiszen mind az 5 góljukat õk szerezték és Nagy és Huber vezetésével nyertek egy kiegyenlített összecsapáson. Meg kell említeni a játékvezetõket is, akik remekül vezették az igen sportszerû találkozót.

Csernai Gábor: - A szezon egyik legrosszabb játékával rukkoltunk elõ. Saját magunkat vertük meg. ellenfelünknek ajándékoztunk több gólt is. Úgy gondoltuk, hogy a döntetlen sem jó eredmény, ezért vittük le a kapust, bár nem ezen múlott. Csalódottak vagyunk, de remélem, tudunk javítani. Gratulálok az ellenfelünknek.

Nagy Attila: - Jól kezdtünk, de figyelmetlenek voltunk hátul, elkerülhetõ gólokat kaptunk.  A második félidõben úgy érzem, többet tettünk a gyõzelemért, így talán megérdemeltük a három pontot. Jól indult a rájátszás, fõleg, hogy két riválisunk remizett egymással, de messze még a vége. Ez a gyõzelem akkor érhet sokat, ha jövõ héten, hazai pályán ismét jó eredményt tudunk elérni.


 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink