Címvédésre készül a Haladás
2023.05.05 | 09:57
Címvédésre készül a Haladás

A bajnokság után a kupában is összejöhet a Haladás - Mezei-Vill döntő, de persze ehhez a Kecskemétnek és a Rubeolának is lesz egy-két szava. A hétvége legnagyobb hiányzója Dróth Zoltán lesz, de így is a Hali a legnagyobb favorit. Bravúr lenne, ha a Rubi le tudná győzni a Berettyóújfalut, de ugyan ez a kategória lenne a Kecskemét továbbjutása a szombathelyiek ellen.

A találkozókat élőben közvetítjük, és a tervek szerint a mérkőzések után közvetlenül interjúkra is sor kerül. A kupa szabályai értelmében döntetlen esetén hosszabbítás, majd ha ott sincs döntés, öt-öt hatméteres következik.

Kijelenthető, hogy a Hali kiváló formában van, hiszen előbb a Mezeit, majd a Debrecent küldte haza egy hetessel a bajnokságban. Az egyetemisták ellen már Dróth Zoli nélkül játszottak, aki bokasérülés miatt nem szerepelt, és a Final Fouron sem számíthat rá a szakvezetés. A Kecskemét vereséggel hangolt a hétvégére, otthon kapott ki a Berettyóújfalutól, ráadásul rúgott gól nélkül zárták az összecsapást. Ha szeretnének meglepetést okozni szombaton, akkor gólerősebb játékra lesz szükségük, különben kevés esélyük lesz döntőbe kerülni. Az idei szezonban eddig háromszor csaptak össze a felek. A bajnoki rajton Szombathelyen találkoztak először és döntetlen lett a vége, majd a két kecskeméti találkozón már a címvédő örülhetett. Az alapszakaszban szoros csatában, míg a rájátszásban fölényesen nyertek Vas Ádámék. A szombathelyiek könnyedén jutottak el a Final Fourig, míg a Kecskemétnek rögösebb volt az útja. A Hali legyőzte a Tihanyt simán, majd kiütötte az Újpestet, majd kettős győzelemmel búcsúztatta az Aramist. A kék oroszlán az első meccsén hozta a kötelezőt a Maglód ellen idegenben, majd egy értékes győzelem a DEAC vendégeként hosszabbítás után, majd jött a Veszprém elleni negyeddöntő. A párharc megnyerését az első meccsen, idegenben alapozták meg, ahol három gólos előnyre tettek szert, majd a visszavágón is remekeltek az első félidőben, így első ízben készülhetnek a Final Fourra. Tavaly lemaradtak a négyesdöntőről, pedig hazai pályán szerepelhettek volna, amit nagyon bántak. Első elődöntőjük lesz az idei, és mindent megtesznek, hogy ne a szombati találkozó legyen a végállomás. A keretükben nincs eltiltott, mindenki egészséges, így bizakodva várják az összecsapást. Jó meccsre van kilátás, ahol nem lesz könnyű megállítani a címvédőt.

Vas Ádám, a Haladás játékosa: - Nagyon készülünk a szombati elődöntőre, és újra haza szeretnénk vinni a kupát ! A csapat jó formába van, de sajnos Dróth Zoltán hiánya nem lesz egyszerű a csapatnak. Tisztában vagyunk vele, hogy a Kecskemét egy nagyon jó csapat , több kiváló játékos alkotja a keretet, de próbálunk a saját feladatunkra koncentrálni . A csapat pénteken utazik Debrecenbe, a vezetőség mindent megtesz ,hogy maximálisan feltudjunk készülni a mérkőzésre. Bizakodóak vagyunk, és remélem, címvédésre készülhetünk.

Pál Patrik, a Kecskemét játékosa: - Sajnos a szerencse nem pártolt mellénk a sorsolásnál, és a címvédő Haladással kell megküzdenünk szombaton, a döntőbe jutásért. Ki lehet jelenteni, hogy a Szombathely idén is más szinten van, mint a többi csapat, így nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Ettől függetlenül az idei kiírásban szorongattuk már meg a Halit és tudjuk a kupameccs mindig más. Egy mérkőzés, ahol bárkit el lehet kapni és mi is erre készülünk. Egész heten a Haladásra készülünk, kivideóztuk a játékukat, hogy hol vannak a gyenge pontjaik. Nagyon fontos lesz az, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa, mert e nélkül nem lesz esélyünk ellenük. Bízom a csapatban, hogy kellően felfogja őket tüzelni az, hogy mennyire fontos ez a meccs, és hogy a döntőbe jutás a cél, ami hatalmas dolog lenne a klub számára. Összeségében egy nagyon jó, közönségszórakoztató mérkőzésre számítok, remélem, hogy a mérleg nyelve felénk fog billeni.

 

Érdekes összecsapás lesz a Mezei-Vill - Rubeola. Az MVFC remekel a bajnokságban, ahol bebiztosították a bajnoki döntőben a helyüket, és feltett szándékuk, hogy ezt a kupában is megtegyék. Ellenfelük az a Rubi lesz, aki az alsóházi rájátszásban nem tudta kiharcolni a bennmaradást. Jól kezdték az alsóházat, de a folytatás már nem sikerült jól és legutóbb hiába verték meg a Nyíregyházát, eldőlt, hogy jövőre csak a másodosztályban szerepelhetnek. Keseregni azonban most nincs idő, hiszen itt a magyar kupa négyesdöntője. A Rubi nevezhető kupaspecialistának is, hiszen az elmúlt években többször jutottak el idáig. Az előző két alkalommal másodosztályúként, ráadásul néhány éve egészen a döntőig meneteltek, ahol csak a Hali tudta őket legyőzni. Ami jó hír, hogy Maruzsi és Szabó hosszabb eltiltása a kupára nem vonatkozik, így ők pályára léphetnek, ami sokat számíthat a Tigriseknek. Eltiltottja vagy sérültje a Mezeinek sincs, így a legjobb kerettel várhatják a találkozót. Az alapszakaszban mind a kétszer a Berettyóújfalu örülhetett, ráadásul a Rubi a két meccs alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni, így ezek fényében sem kérdés, hogy Ráblék az esélyesei az elődöntőnek. Mind a két együttes magabiztosan jutott el a Final Fourig. A Rubeola simán nyert Szegeden, majd ezt követően Rabel Fanatic otthonába is könnyedén jutott tovább. Jöhetett az MFA elleni negyeddöntő, ahol az idegenbeli döntetlen után otthon remek játékkal nyertek és jutottak tovább. Ami a Mezei-Villt illeti, nem volt nehéz dolguk. A Nyírség otthonában kezdtek egy könnyed sikerrel, majd a Nyíregyházát verték idegenben, míg a negyeddöntőben az egyetlen másodosztályú csapatot, a Tiszaföldvárt kapták. Az ő legyőzésük sem okozott gondot és kettős győzelemmel jutottak tovább. Ez a menetelés akkor ér sokat, ha az elődöntőben is érvényesítik a papírformát és egy év kihagyás után ismét döntőt játszhatnának.

Rábl János, az MVFC játékosa: - Egy nehéz találkozóra számítunk, hiszen a Rubeola csapata az elmúlt években sokszor résztvevője volt a négyes döntőnek. Egy meccses mérkőzésen bármi megtörténhet, így nem téveszt meg minket a rosszabb bajnoki szereplésük. Maximális koncentrációra lesz szükségünk, ha nem szeretnénk, hogy meglepetés érjen minket. Az elmúlt mérkőzésen már azt az arcunkat mutattuk, amire szükségünk lesz, ha a kupa döntőbe beszeretnénk kerülni. Egy igazi kiélezett kupa csatára számítok, ahol bízok a győzelemben.

Huszty Dániel, a Rubeola Játékosa: - A hétvégi kupa Final Fouron szeretnénk bebizonyítani, hogy a fiatal csapatunk képes egy érett és összeszedett produkcióra. A bajnokságot beárnyékolta a fent említett rutintalanságunk, ami által a hullámvölgyekből sajnos nem jöttünk ki jól. Kiemelendő viszont a klubunk, vezetőink filozófiája, miszerint csak magyar és fiatal tehetséges játékosokkal, pár idősebbel megfűszerezve vágtunk neki a bajnokságnak. Én a télen érkeztem, de meggyőződésem, hogy nem a tabella utolsó két pozíció egyikén lenne a helyünk, de ahogy szokás mondani a tabella beszél. Ezt megragadva szeretnénk a becsületünkért küzdeni a hétvégén, ahol igazi futballistának érezheti magát mindenki. Véleményem szerint a felsőházi csapatok ellen jobb volt a teljesítményünk, ezért szeretnénk meglepni a közvéleményt egy bravúrral. Ami biztos, hogy a végéig küzdeni fogunk!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink