Budaörsön rendezik a forduló rangadóját
2022.10.31 | 11:27
Budaörsön rendezik a forduló rangadóját

Pénteken a Rubi – Mezei-Vill mérkőzéssel kezdődött a 9. forduló, ahol érvényesült a papírforma. Hétfőn további négy találkozót játszanak, ahol az Aramis – Veszprém tűnik a legérdekesebbnek. A többi párharcban az újoncok rutinos ellenfelekhez látogatnak, így egyértelműnek tűnnek. Az ELTE – Hali találkozót halasztották a vendégek BL szereplése miatt.

NBI, 9. forduló:

Hatpontos meccset veszített el a Debrecen legutóbb a Berettyóújfalu otthonában, így lépéshátrányba került a riválisokkal szemben. Ha nem akar leszakadni az előttük állóktól, akkor kötelező a javítás és a győzelem hazai pályán a Nyíregyháza ellen. A vendégek is három pontot könyvelhettek el az előző játéknapról, ahol ha némi szerencsével is, de legyőzték a szintén újonc ELTE gárdáját. Ezzel első helyen állnak az újoncok csatájában az alsóházban, hiszen a 8. helyen tanyáznak a tabellán, és mindössze egy pontra vannak az Újpesttől. Persze a debreceni egyetemisták hazai pályán erősek különösen, ahol hibátlanok ebben a szezonban. Három bajnokin, három győzelem. Hogy ez széria folytatódjon leginkább csak Elek Gergő fiain múlik, akik ha hozzák a formájukat, akkor magabiztosan nyerhetik meg a mérkőzést.

 

Rangadót játszott az előző játéknapon a Kecskemét, ahol a szezonban egyik legjobb teljesítményt nyújtva elhozták a három pontot Veszprémből, megszakítva ellenfelük remek szériáját. Ezzel a sikerrel felléptek a negyedik helyre és két pontra megközelítették a dobogósokat, akik közül legalább az egyiket megelőzik győzelem esetén, hiszen az előttük álló két csapat egymás ellen játszik. Mostani ellenfelük, az MFA is győzelemmel zárta az előző fordulót, hiszen legyőzték a Rubeolát, amivel teljesen lerázták a mögöttük állókat. Most egy újabb erőfelmérő vár rájuk az egyik élcsapat otthonába. A Kecskemét számára csak a győzelem elfogadható, hiszen a rangadók nyerése akkor ér sokat, ha mellette hozzák a kötelezőket, amivel eddig nem is volt probléma. Meglepő lenne, ha nem sikerülne hazai pályán megszerezni a három pontot.

 

A Veszprém az előző játéknapon utolsóként elveszítette veretlenségét, amivel át kellett adnia a vezető helyét a tabellán. Az Aramis könnyedén nyert a Nyírbátor otthonában, így pontszámban beérte mostani riválisát, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le a második helyről. Ezen most tudnak javítani, hiszen egy győzelemmel helyet cserélnének a tabellán.  Erre hazai pályán minden esélyük megvan, ahol még veretlenek. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen a Veszprém idegenben még hibátlan, mind a négy meccsét megnyerte. Ami nehezíti a helyzetüket, hogy Tataira nem számíthatnak. Hiányzók lesznek hazai oldalon is. Komáromi után Horváth Norbert is kidőlt, igaz ő nem sérülés, hanem egy nevetséges piros lap miatt. A Nyírbátor ellen visszatért az együttesbe Fekete Olivér, aki nagy erőssége lehet a budaörsi együttesnek. Ha hasonlóan jól használják ki a helyzeteiket, akkor újabb hat pontos meccset nyerhetnek meg hazai pályán.

 


Az Újpest hozta eddig a kötelező meccseket, hiszen a három győzelmét a három újonc ellen nyerte. Most egy hasonló vár rá a szintén újonc Nyírbátor ellen. A vendégek továbbra is igen mély gödörben vannak, hiszen legutóbb úgy kaptak ki 8-1-re az Aramistól, hogy az rájuk nézve volt hízelgő. Most a fővárosban egy újabb nehéz meccs vár rájuk, ahol nem sok jóra számíthatnak. Még akkor sem, ha sok a hiányzója a lila-fehéreknek. Az újpestiek legutóbb Szombathelyen léptek pályára, ahol a vereség ellenére nagyon elégedettek voltak csapatuk teljesítményével. Vélhetően azzal a játékkal hétfőn este pontokat szerezhetnek, amivel életben tarthatják a felsőházi reményeiket.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink