Bravúrral megy a felsőház felé a Dunaújváros, öt játékossal fordított a REAC!
2021.11.24 | 08:01
Bravúrral megy a felsőház felé a Dunaújváros, öt játékossal fordított a REAC!

Az NB II Nyugati csoportjában két meglepetéseredmény született: a Dunaújváros otthon, a REAC idegenben ért el bravúrt. A forduló rangadóját a Haladás II nyerte, a többi találkozón érvényesült a papírforma.

A remek formában lévő, egymás után négy győzelmet szerző ELTE Dunaújvárosba is esélyesként utazott. A találkozót azonban a hazaiak kezdték gólokkal, a vendégeknek nem akart összejönni a találat. A 2-0-s első félidőt követően egy öngóllal szépített az ELTE, ám egy újabb újvárosi találat után már csak a szépítésre futotta. A Dunaújváros a gyenge szezonkezdet után immár kijött a kiesőzónából, sőt, csupán két pontra van a felsőháztól, és bár az ELTE remek szériája megszakadt, így is a második vesztett pontok tekintetében.

A forduló rangadóját Szombathelyen játszották, ahova a másik dobogós MFA látogatott. A hazaiak azonban ezúttal igencsak megerősített összeállításban, a brazil Luiggival, valamint a friss válogatott Sipos Gergővel álltak fel. Bár nyolc perc után még 2-2 volt az állás, a szünetre már hárommal elmentek a hazaiak, és végül simán, 7-3-ra nyertek, ezzel október eleje óta először győztek.

Ha az előző szezonban játszott volna egymással a Tihany és a Szigetszentmiklós, utóbbi lett volna az esélyes, bármilyen pályaválasztói helyzetben. Ezúttal viszont egyértelműen a hazaiak voltak azok, ennek ellenére az igencsak foghíjas vendégek a játékos-edző Nagy Roland révén kétszer is előnybe kerültek. A második félidő közepén azonban a találkozót végig irányító, és helyzetek sokaságát kidolgozó (és ki is hagyó) Balaton-partiak fordítani tudtak. A Tihany nyert ugyan, de rosszabb gólkülönbsége miatt még épp nem felsőházas, a Szigetszentmiklós ugyanakkor az utolsó előtti helyre csúszott vissza.

A PEAC-nak és a REAC-nak is nagyon kellett volna a három pont, és miután a hazaiak 14 percet követően 4-1-re vezettek, kevesen gondolták volna, hogy nem marad otthon a három pont. Pláne, hogy a vendégek csak hat mezőnyjátékossal, ráadásul az eltiltott kapusuk, Tusor Dominik nélkül utaztak le Pécsre, sőt, a 28. percben szerzett piros lap után még eggyel kevesebben voltak. A rákospalotaiak azonban feltámadtak, a 32. percre 6-5-re feljöttek, onnan pedig egymás után négyet vágva 9-6-ra nyertek! A PEAC egy győzelemmel felsőházas lehetett volna, így viszont egy ponttal a nyolcadik helyre ugró REAC mögé kerültek.

Papíron könnyű feladata volt a Sárvárnak az újoncokat is bedobó BAK ellen, ám a szünetig meglepően szépen tartotta magát a vendégcsapat, 1-1 volt az állás az első félidő végén. A második játékrészben aztán érvényesült a papírforma, kettővel elmentek a hazaiak, majd a kitámadó budapestiek még kettőt kaptak, a végén csak a szépítésre futotta az erejükből. A Sárvár a háromgólos győzelmének köszönhetően fellépett a felsőházba, a BAK továbbra is nyeretlen utolsó, de miután pár hete még úgy tűnt, vissza kell lépniük, ez az eredmény a szép helytállás kategóriába tartozik. 

Bár a szünetig még egész jól tartotta magát a Nagykanizsa az UTE otthonában, a második félidő közepére elhúztak a lilák, és megint tíz gól felett termeltek, tíz mérkőzés után már 77 (!) találatnál járnak, ebből a góllövőlistát vezető Huszty Dániel 22-nél! A hazaiak magabiztosan vezetik a tabellát, a vendégek maradtak az ötödikek.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 10. FORDULÓ
Dunaújváros – ELTE-BEAC 3-2
(Kovács, Csányi, Szabó, ill. Lajos (öngól), Dunai)
Haladás II – Magyar Futsal Akadémia 7-3
(Knizs 2, Volner 2, Vidák, Luiggi, Sipos, ill. Módly D., Módly M., Csordás)
Tihany – Kisép Szigetszentmiklós 3-2
(Csernay, Boromisza, Csapó (öngól), ill. Nagy 2)
PTE-PEAC-B Build&Trade – REAC 6-9
(Romvári 2, Örsi, Bartal, Vénosz, Szaniszló, ill. Sztojanovits 3, Lengyel 3, Hegyi, Kiss 2)
Sárvár – BAK 5-2
(Kuti 3, Manganelli, Szakasics, ill. Fábián (öngól), Horváth)
UTE – Nagykanizsa 11-5
(Milavecz 2, Genczler 2, Czerman, Huszty 3, Szentgyörgyvölgyi, Hujber, Medveczki, ill. Horváth, Millei, Takács 2, Szőke)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink