Bravúrjával négy között az Aramis!
2014.03.29 | 00:00
Bravúrjával négy között az Aramis!

DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - ARAMIS SE 1-4 (0-1)
Dunakeszi, 500 nézõ
Játékvezetõk:
Solymosi, Kujbus, Varga, Szuromi

DUNAKESZI: Tóth - Safar, Kun, Csopaki, Temesi
Cserék: Hegedûs, Horváth N., Horváth Sz., Varga, Hosszú, Fehér, Kovács, Monspart
Edzõ: Biczi Gábor

ARAMIS: Sikur - Németh, Frank P., Frank T., Roni
Cserék: Birinyi, Gorjanácz, Takács, Vattamány, Szimcsák, Bálint, Sámson, Korozmán, Soós
Vezetõedzõ: Frank Tamás

Gólszerzõk: Hosszú (32") ill. Németh (10"), Birinyi (22"), Roni (38", 38")

Sárga lap: Kun (4"), Safar (22") ill. Roni (14")

Minden adott volt pénteken este egy jó futsal mérkõzéshez. Telt ház, futsalt szeretõ közönség, és nagy tét. A találkozó - és egyben a továbbjutás - esélyesének a hazai pályát élvezõ Kinizsi tûnt a mérkõzés elõtt.

Ennek megfelelõen nagy elánnal kezdték a meccset, de az Aramis felvette a kesztyût, nem pánikoltak. A csapatok nem tudtak kialakítani komolyabb helyzetet, és tulajdonképpen a semmibõl született az vendégek elsõ gólja, amikor is Frank Tamás jobboldalról játszott középre, és az érkezõ Német Péter szorongatott helyzetbõl a hálóba spiccelt. Megélénkült a találkozó, de a Kinizsi csak átlövésekig jutott, azokat viszont hárította a remek napot kifogó Sikur Lajos.

A szünet után hazai rohamokra lehetett számítani, de hidegzuhanyként jött a második Aramis gól. Egy elõreívelt labdát Kun rosszul számított ki, nem tudta csak megcsúsztatni, és a lehullót Birinyi közelrõl a hálóba vágta. 2-0, nem tekintélyes elõny a futsalban, de most annak bizonyult. A Kinizsi mindent megpróbált, de ezen az estén nem volt szerencséjük sem, mert, ha Sikur már verve volt, akkor a kapufa hárított. A fiatal Hosszú Ádám góljával még zárkózott a Kinizsi, de közben elveszítették a kapitányukat, Kunt, aki combizom sérülés miatt volt kénytelen kiszállni.

Ahogy telt az idõ, a hazaiak egyre tehetetlenebbnek tûntek, ráadásul Sáfár óriásit hibázott, hiszen a saját kapu elõtt csípte el passzát Frank Tamás, aki kihagyhatatlan helyzetben tálalt Roni elé, õ pedig a tehetetlen Tóth felett a kapu vágta a labdát. 38. perc, 1-3, minden eldõlni látszott. Jött a vészkapus játéka hazaiak részérõl, de megint egy eladott labda, amelybõl ismét Roni büntetett. 1-4.

Kísértetiesen hasonlóan kezdõdött a találkozó, mint az elsõn, hiszen most is elhúzott az Aramis 2-0-ra, de ezúttal nem tudott fordítani a Dunakeszi. Nem tudott, mert képtelenek voltak megismételni az akkori teljesítményt, az Aramis viszont régi szép napjaira emlékeztetõen játszott. Végig koncentráltan, nagyon élesen, fegyelmezetten játszottak, csak a játékkal foglalkoztak. Nem csináltak extra dolgokat, viszont minimális hibával hozták le a mindent eldöntõ találkozót. Kiemelkedõt nyújtott Sikur, és Frank Tamás, Roni pedig most is vállalta a gólgyártást. Talán az is közrejátszott a gyõzelmükben, hogy bátran nyúltak a fiatalokhoz, és a Birinyi-Gorjánácz-Sámson-Korozmán második sor is méltó ellenfele volt a Kinizsinek, nagyszerûen játszottak.

Az Aramis ezzel 2-1-es összesítéssel jutott a bajnoki elõdöntõbe, ahol a Rába Eto-val kell megküzdeniük a döntõbe jutásért.

Frank Tamás: - Úgy érzem, ez a mérkõzés a nagy tét miatt mindkét csapatnak gyengébbre sikerült! A mi részünkrõl nagyjából az történt, amit elterveztünk, tudtuk, hogy a Dunakeszi hazai pályán lendületesen játszik, ezért próbáltuk lassítani játékukat, ami a második félidõ közepéig sikerült is! Itt volt egy pár perces rövidzárlatunk, amikor gólt is kaptunk és ellenfelünk visszajöhetett volna a meccsbe, de a nagyon jó teljesítményt nyújtó kapusunknak és egy két alkalommal a szerencsének köszönhetõen megmaradt az elõnyünk, amit a végjátékban még növelni tudtunk! Gratulálok a csapatnak a négybe jutáshoz és szeretnénk mielõbbi felépülést kívánni a Dunakeszi csapatkapitányának, Kun Gábornak!

Biczi Gábor: - Mindenek elõtt gratulálok az Aramis csapatának, akik bebizonyították, hogy a sportban minden megtörténhet, vesztes helyzetbõl fordítottak és jutottak a legjobb négy köze! Sok sikert nekik! A mai mérkõzésen két ember tönkretette, egy teljes klub egész éves szakmai és technikai munkáját. Ha ennek nem lesz következménye, akkor joggal fog felmerülni a kérdés, hogy valakik elõre eldöntötték csapatunk kiejtését. Mindaddig, amíg ilyen események megtörténhetnek, nagyon távoli álomnak tûnik a magyar futsal fejlesztése.

 





 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink