Bővebben a döntő első mérkőzéséről
2008.05.20 | 00:00
Bővebben a döntő első mérkőzéséről

MVFC BERETTYÓÚJFALU - GOLDBALL RFC CSÖMÖR 2-2 (2-0, 2-2, 2-2)
büntetõkkel 4-2 az MVFC javára
Berettyóújfalu, Kabos Endre Sportcsarnok, 600 nézõ
jv: Berta, Forgács, Mocsári

MVFC: Pallai - Trencsényi, Tamás, Angyalos, Gál cs: Sáfár, Nagy T., Lovas, Turzó, Kolompár, Moga, Szitkó játékos-edzõ: Szitkó Róbert

Csömör: Balázs - Szimcsák, Jávor, Ughy, Killik cs: Tóth S., Semsei, Nyáry, Simon, Kovacsics, Lakos játékos-edzõ: Somogyi Krisztián

Gólszerzõk: Trencsényi 3. perc 1-0, Turzó 10. perc 2-0, Nyáry 30. perc 2-1, Kovacsics 37. perc 2-2

Sárga lap: Killik, Kovacsics

Kiállítva: Szitkó 28. perc, Szimcsák 39. perc, Killik 39. perc

A döntõre mindenki nagyon készült, akár a játékosokról, akár a vezetõkrõl, akár a szurkolókról volt szó. Csömörrõl is ellátogatott egy pár drukkker Berettyóújfaluba, és hallaták is hangjukat a fanatikusok. A Mezei-Vill szurkolói is odatették magukat, s a szokásos hangulat uralkodott Berettyóújfaluban.

Az elsõ félidõ inkább a hazaiaké volt. Letámadtak Szitkóék, s ez eredményre is vezetett. A harmadik percben már a vendég kapuban táncolt a labda, Trencsényi János talált Balázs Levente hálójába. Nem hagyott alább a hazai lelkesedés, nyugodtan játszottak, taktikusan, s ez egy újabb gólban mutatkozott meg. Turzó József Nagy Tamás átadását értékesítette, s úgy tûnt ekkor, hogy a hazaiak akár nagy különbséggel is nyerhetnek. Nem így történt azonban. A félidõ második felére kicsit feléledtek Szimcsákék, egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtottak.

A második játékrészben megváltozott a játék képe, a Csömör birtokolta többet a labdát, több helyzetet is kialakítottak, ám a hazaiaknak is volt pár veszélyes lehetõségük, fõleg kontratámadások után. Egyre fokozódott az izgalom, s a végig igen feszült hangulatú meccsen Szitkó Róbertet kiállították a kispadról beszéd miatt. Nem sokkal ezt követõen Nyáry lõtt a léc alá, éledtek a vendég remények, s a harminchetedik percben Kovacsics újabb gólt ért el, amivel kiegyenlített. Maradt azonban izgalo ezután is. Killik szabálytalankodott a büntetõterület környékén, tettéért megkapta a második sárga lapot, majd Szimcsákot is még ugyanebben a percben beszédért szintén kiállította a játékvezetõ, így emberelõnyben folytathatta a hazai gárda, ám nem jött össze a góllövés.

Hosszabbítás következett, amelybe már két fáradt csapat érkezett. Ennek következtében nem sikerültek úgy a passzok és a befejezések, ahogyan azt szerették volna a felek. A ráadásban inkább a hazai lábakon vándorolt a labda, de mindhiába próbálkoztak, az egész meccsen kitûnõen védõ Balázs lehúzta a rolót.

Nem volt mit tenni, gól híján büntetõkre maradt a döntés. Nyáry kihagyta, Gál azonban betalált.  Ughy jött és egyenlített, de Sáfár is berúgta, így maradt az elõny. Kovacsics és Tamás következett, mindketten jól céloztak, nem úgy mint Simon, aki kihagyta. Angyalosra várt a feladat, hiszen ha gólt ér el, akkor meg is nyeri a döntõ elsõ meccsét a Mezei-Vill. Nem remegett meg a lába, így az elõny a csütörtöki második találkozó elõtt a Berettyóújfalué.

Nem volt egy igazán szép meccs, inkább a küzdelem dominált. Végig forrásban volt a levegõ, izzott a csarnok pályán és lelátón egyaránt. A Mezei-Vill az elsõ félidõben, a Csömör a másodikban játszott magabiztosabban, s alapjában véve a 2-2-es végeredmény reálisnak is mondható.



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink