Botrány Nagykanizsán; feltámadt a Haladás II
2022.02.01 | 15:18
Botrány Nagykanizsán; feltámadt a Haladás II

Sikerült olyan eredményeknek születnie a férfi futsal NB II Nyugati csoportjának 17. fordulójában, hogy még az eddiginél is szorosabbá vált a mezőny. Az izgalmak mellett azonban szomorú fejleményei is voltak a fordulónak.

Rögtön egy fontos meccsel kezdődött a forduló, és igencsak szoros is volt a találkozó. Az MFA villámgyorsan előnybe került, majd a 10. percben megduplázta az előnyét, ezt követően azonban nem jöttek az újabb gólok. A védekezés ugyanakkor rendben volt, a Szigetszentmiklós pedig nem tudott betalálni, így Érden maradt a három pont. Az MFA ezzel az ötödik helyre lépett, de vesztett pontok tekintetében harmadik, míg a vendégek újra a kiesőzónába pottyantak.

Nehéz, de szintén igencsak fontos meccs várt a Tihanyra Pécsett. Nyolc perc után egy öngóllal került előnybe a vendégcsapat, majd a szünetig még egy találattal tudta növelni az előnyét. A második félidő elején két újabb gólt szerzett a Tihany, a játékrész közepén azonban Vénosz Soma duplájával visszajött a meccsbe a PTE. A hajrá aztán ismét a Balaton-partiaké volt, Csernay Dávidék így értékes három ponttal utaztak haza, ezzel két pontra kerültek a felsőháztól a hetedik helyen állva, míg a PEAC visszacsúszott a kilencedik pozícióba.

A bajnokságot remekül kezdő Haladás II az elmúlt nyolc meccséből csak egyet nyert meg, ezzel egészen a kieső pozícióig csúszott vissza. Miután azonban felépültek az első csapat játékosai, megerősödött a tartalékegyüttes is, és ezúttal már a szünetre 3–1-re vezetett Sárváron. A második félidőben jött még egy gólváltás, de nem volt veszélyben a szombathelyiek sikere. A kis Hali vissza is ugrott a nyolcadik pozícióba, és csupán három pontra a felsőháztól (ennyire szoros a mezőny!), míg a Sárvár maradt a negyedik, de szintén csupán három pontra az alsóháztól!

A rájátszás szempontjából ugyancsak fontos találkozó volt a Nagykanizsa és a Dunaújváros összecsapása, előbbi megerősíteni akarta felsőházas pozícióját, utóbbi pedig mászni felé. A hazaiak 2–0-ra, 5–2-re és 6–5-re is vezettek, a vendégek azonban nem engedték el az ellenfelüket, a végjátékban pedig kétszer is egyenlíteni tudtak. A mérkőzés azonban nem erről marad emlékezetes. A dunaújvárosiak beszámolója alapján a mérkőzés után egy 10-12 fős, símaszkot viselő hazai drukker megtámadta a játékosaikat, akik éppen a csapatbuszba szálltak be, majd „verbálisan és fizikailag is bántalmazták őket”. A találkozó a beszámolók szerint igencsak parázs körülmények között ért véget, két vendég- és egy hazai játékost is kiállítottak, a nagykanizsaiak elsősorban Boldizsár Csaba viselkedését kifogásolták. Egy biztos, az ügynek még lesz folytatása, továbbiakat IDE KATTINTVA lehet olvasni az ügyről.

Visszatérve a sportra, a forduló zárása is izgalmasra sikeredett, a REAC nem feltett kézzel fogadta a listavezető UTE-t, és rögtön előnybe is került, csak a szünet előtt tudtak egyenlíteni a lilák. A második félidőben aztán a góllövőlista éllovasa, Huszty Dániel két találattal megfordította a mérkőzést, így végül el tudta vinni a három pontot az UTE. Az újpestiek egy meccsel kevesebbet játszva is kilencpontos előnnyel vezetik a tabellát, míg a rákospalotaiak a hatodik helyre csúsztak, csupán két pontra az alsóháztól – igaz, ilyen teljesítménnyel nem lesz okuk aggódni.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 17. FORDULÓ
Magyar Futsal Akadémia – Kisép Szigetszentmiklós 2–0
(Simon, Módly)
PTE PEAC-B Build&Trade – Tihany 3–7
(Vénosz 2, Bartal, ill. Romvári (öngól), Hoffer, Takács, Bocsev, Körösi, Csernay 2)
Sárvár – Haladás II 2–4
(Manganelli, Tóth, ill. Vidák, Knizs, Kiss, Mézer (öngól))
Nagykanizsa – Dunaújváros 6–6
(Budai, Millei 3, Csavari, Takács, ill. Boldizsár, Csányi 2, Szili 2, Kovács)
REAC – UTE 2–3
(Boros, Sztojanovits, ill. Kocsi, Huszty 2)

Pénteken játszották: BAK – ELTE-BEAC 0–7 (Dunai, Tarjáni, Appl 4, Daradics)

 

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink