Botlott, de így is az élre állt az Újpest!
2024.09.14 | 09:48
Botlott, de így is az élre állt az Újpest!

A lila-fehérek találkozója később kezdődött, mint riválisaié, így abban a tudatban léphetett pályára, hogy győzelme vagy pontszerzése esetén az élre állhatnak, mivel a másik két hibátlan együttes, a Hali és a Veszprém is kikapott. Persze a hazaiak négy győzelemmel a hátuk mögött csak a győzelemre gondoltak, főleg, hogy az eddig pont nélkül álló újoncot fogadták.

Ennek ellenére nem úgy indult a találkozó, ahogy Gémesiék elképzelték. Az egyetemisták nem voltak megilletődve, és az ötödik percben megszerezték a vezetést. Horváth lőtt éles szögből a hazai kapuba, egykori csapata ellen, így a vendégeknél volt az előny. A gól után a vendéglátó irányította a játékot, megvoltak a helyzetei is, de Nagyistván többször hárított remekül. De hiába a hazai fölény, gólt ismét a TF szerzett. A 12. percben egy szögletet követően lőtt szép mozdulattal a kapuba Kovács Balázs, aki így megduplázta csapata előnyét. A lilák nem adták fel és rohamoztak a szünetig, de továbbra sem tudtak betalálni, így meglepetésre az egyetemisták lehettek a nyugodtabbak félidőben.

A térfélcserét követően nem sokat változott a játék képe. A hazaiak rohamoztak, de gólt továbbra sem tudtak szerezni, nem úgy mint ellenfelük. Az egyetemisták labdát szereztek ellenfelük térfelén, ami után Petroff került ziccerbe, aki magabiztosan értékesítette, így már három gólos volt az előnyük, érett a meglepetés. Ezek után nem volt meglepő, érkezett a vészkapus játék a vendéglátónál. Próbálkoztak öt a négyes játékkal, de az elején nem igazán működött, ami majdnem megbosszulta magát. A TF labdát szerzett és ketten vihették a labdát kapura, úgy, hogy mezőnyjátékos állt a kapuban, de Petroff elpuskázta a meccslabdát. 0-4-ről vélhetően nem jöttek volna vissza a lilák, de nem így történt. A hazaiak hat perccel a vége előtt törték meg a jeget, ekkor Lucas elsőre még kihagyta a kapu torkából, de a kipattanót bekotorta, így éledeztek a remények. Maradtak is lendületben Szente Tamás fiai, és két perccel később egygólosra faragták a hátrányt, ezúttal a másik brazil, Thiago volt eredményes. Négy perc volt ekkor még hátra, így fokozódtak az izgalmak. A hajrában még nagyobb nyomás nehezedett a TF kapujára, érezhető volt, hogy ki fog egyenlíteni a vendéglátó. Ez egy perccel a vége előtt ez be is következett egy szép támadás végén, ahol ismét Thiago volt eredményes Lucas remek passzából. A lilák azonban nem elégedtek meg az egy ponttal és tovább kockáztattak a győzelemért, és meg is volt a helyzetük, de a győztes találatot nem tudták megszerezni, így döntetlen lett a vége.

Mind a két csapatot megilleti a dicséret. Az egyetemisták meccs előtt vélhetően aláírták volna az egy pontot, de így talán némileg csalódottak, hogy vezettek három góllal is, és végül döntetlen lett a vége, de jó meccsen szerezték meg első pontjukat. Ami az Újpestet illeti, nem adták fel három gólos hátrányban sem és végül pontot tudtak menteni, amivel egyedül veretlenek a mezőnyben, ráadásul a tabellán az élre álltak öt fordulót követően, amire nem sokan gondoltak a szezon elején. A lilák hétfőn este Debrecenbe látogatnak, immár listavezetőként, míg a TFSE az MFA együttesét látja vendégül.

ÚJPEST FC - TFSE-TENT BUDAPEST 3-3 (0-2)
Újpest, 200 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Goneth, Vigh

ÚJPEST: Gémesi – Lucas, Hadzsi, Thiago, Czerman
Cserék: Vörösmarty - Östör, Fischer, Kovács, Milavecz, Kasza, Medveczki, Szente, Szűcs
Vezetőedző: Szente Tamás

TFSE: Nagyistván - Petroff, Kovács B., Tarjáni, Fritz
Cserék: Czeglédi - Kovács K., Csisnier, Szabó, Tóth, Hegyi, Hunyadi, Horváth, Bagoly
Vezetőedző: Németh Péter

Gólszerzők: Lucas (34.), Thiago (36., 39.) ill. Horváth B. (5.), Kovács B. (12.), Petroff (27.)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Á STUDIÓ Futsal Nyíregyháza (2024.09.20, stream)
2024.09.19 | 17:03
DEAC-Újpest FC /NB I. 6. forduló/
2024.09.16 | 14:53

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.09.13 | 13:00
Női válogatott
2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
Támogatóink

Partnereink