Borult a papírorma Újpesten
2023.02.12 | 12:55
Borult a papírorma Újpesten

Az alapszakasz utolsó fordulójához ért a bajnokság, ahol egyidőben kell játszani a mérkőzéseket, de mivel ez az összecsapás már nem dönt helyezésről, teljesen tétnélküli volt, így szombat este csaptak össze a felek. Akadtak hiányzók mind a két oldalon, sárga lapos eltiltások és sérülés miatt, de a hazaiak számítottak az esélyesnek.

Az Újpest remekül kezdett, hiszen az első percben egy szöglet figura végén Harnisch vágta a labdát a léc alá, megszerezve a vezetést. Ekkor nem sokan gondolták, hogy a szünetig hátralévő 19 perc alatt több gól már nem születik. A lilák irányították a mérkőzést, és játszottak fölényben, de nem tudták gólra váltani. Az egyetemisták többnyire a védekezéssel voltak elfoglalva, de akadtak helyzeteik, még az öt a négyet is megpróbálták, de nem tudtak betalálni.

A második játékrész is gyors góllal kezdődött, de ezúttal a vendégek voltak eredményesek, de egy perc alatt kettővel válaszoltak a lilák, így mondhatni helyreállt a világ rendje igen hamar. Egy szabadrúgást Vadászi perdített a hazai kapuba, de még szinte fel sem került az eredményjelzőre a találat, már ismét az Újpest vezetett Lipl góljával, aki ziccerben nem hibázott. Egy perc sem telt el, és Horváth Benedek fordul le emberéről, és duplázta meg a hazai előnyt. A vendéglátók lendületben maradtak és több nagy helyzetük is akadt, hogy eldöntsék a találkozót, de rendre hibáztak a kapu előtt. A félidő közepén Lipl remek passzát váltotta gólra Klacsák, így 4-1 volt az eredményjelzőn, és úgy tűnt, eldőlt a találkozó, főleg hogy újabb nagy lehetőségei voltak Németh Péter fiainak. Ahogy szokták mondani, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Talán túlságosan hátradőltek az újpestiek, de az egyetemisták Dauner bombájával feljöttek két gólra, majd a hajrához közeledve Fülöp duplájával egyenlítettek. Előbb öt a négyben egy szépen kijátszott támadást fejezett be góllal, majd nem sokkal később egy életerős lövést helyezett el a bal felsőbe. A hazaiak próbáltak nagyobb sebességre kapcsolni, és jöttek is a helyzetek, de az egyetemisták hősiesen védekeztek. Vészkapus játékra is átálltak az újpestiek, de a vendégeknél Vadászi labdát szerzett és ívelt az üres kapuba, így bő egy perccel a vége előtt már az ELTE vezetett. Ezután végképp kénytelen volt kapus nélkül támadni az Újpest és ismét labdát veszítettek, de ezúttal még az ellenfél térfelén vissza tudták szerezni, amit Horváth Benedek begyűjtött és a jobb alsó sarokba vágott, megmentve az egyik pontot.

Az Újpest csak magát okolhatja, hogy nem nyerte meg a mérkőzést, hiszen vezetett három góllal a második félidő közepén és emellett számos helyzete is akadt. Az ELTE lelkes játéka egy pontot eredményezett, amit meg is érdemelt, hiszen jelentős hátrányban sem adta fel. Az Újpest a maximális, 7 pontot viheti a rájátszásra, míg az egyetemisták egyet, így nehéz helyzetből indulnak majd.

Újpest FC-220 VOLT-ELTE-BEAC 5-5 (1-0)
Újpest, 100 néző
Játékvezetők: Czene-Joó, Futó, Apkó

Újpest: Tyukász - Szeghy, Horváth Be., Lipl, Harnisch
Cserék: Kinics - Balogh, Szieber, Klacsák, Dunai, Horváth Ba., Östör
Vezetőedző: Németh Péter

ELTE: Hoffer - Gémesi, Szini, Vadászi, Tarjáni.
Cserék: Daradics - Fülöp, Spáth, Dauner, Tóth, Károly, Horváth, Lugosi, Szekér.
Vezetőedző: Béni Zoltán

Sárga lap: Östör illetve Szini, Dauner

Gólszerzők: Horváth (2), Harnisch, Lipl, Klacsák, illetve Vadászi (2), Fülöp (2), Dauner.

Fotó: Újpest Futsal Facebook/Veszely Bence

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink