Boromisza horrorsérülése után is nyerni tudott a Veszprém
2022.01.18 | 09:45
Boromisza horrorsérülése után is nyerni tudott a Veszprém

Hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszás felé a Balaton Bútor FC Veszprém, miután idegenben kiütötte a DEAC gárdáját. A futsal NB I hétfői rangadója azonban Boromisza Dániel sajnálatos sérülése miatt marad emlékezetes, aki az első diagnózis szerint szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett.

A címvédő, listavezető szombathelyiek idei két vereségével – előbb az Újpest, majd a Kecskemét ellen maradtak alul – tovább élesedett a harc a felsőházi, 1-5. helyért kiírt rájátszásba jutásért a futsal élvonalban. A fővárosi lila-fehérek ugyanis a bajnokverésnek, majd a TFSE ellen aratott szombati győzelmüknek (11-5) köszönhetően két fordulóval az alapszakasz zárása előtt a tabella második helyére ugrottak (29 pont/16 meccs). Az Aramis pedig elfoglalta a harmadik pozíciót, miután pénteken 5-2-re verte a Nyírgyulajt.

FOTÓGALÉRIA

Bár a 2021-es évet a harmadik helyen zárta a Balaton Bútor FC Veszprém (26 pont/15 meccs), a fenti eredményeknek köszönhetően visszacsúszott a hatodik helyre, így győzelmi kényszerben utazott a teljesen azonos mérleggel (8 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség) rendelkező DEAC-hoz.

Adminisztrációs okok miatt még nem mutatkozhatott be a bakonyi klub téli szerzeménye, a brazil Everton Felipe. A hazaiaknál a csapatkapitány Szentes-Bíró maradt távol betegsége miatt.

Társuk súlyos sérülése után körbeállják játékostársai a mentő érkezéséig.

Az első védést Dobi mutatta be, aki Pál távoli löketét rúgta ki. A túloldalon Rodrigo előtt adódott lehetőség, de a brazil légiós mellé lőtt. Az 5. percben Dobi ütötte szögletre Tatai távoli lövését. A sarokrúgást Fridrich végezte el, Tatai pedig gyönyörű mozdulattal, kapásból a hosszú felsőbe bombázott (0-1).

Nem sokkal később az előkészítésben jeleskedett a veszprémiek „örökös” gólkirálya, aki Bencsik elé tálalt, a fiatal támadó pedig közelről a hálóba lőtt (0-2).

A debreceniek erőtlenül, ötlettelenül szőtték támadásaikat – Thiago jóvoltából csak egy távoli löketet jegyezhettünk fel, amit Spandler spárgázott ki –, a Veszprém magabiztosan tartotta előnyét.

A 13. percben aztán horrorisztikus jelenet zajlott le a pályán.

Vass nagy erővel belerúgott a blokkolni készülő Boromisza Dániel lábába. Noha az eset nem tűnt szándékosnak, a hajdúsági játékos – akit társai támogattak le a pályáról – azonnal piros lapot kapott, Boromisza pedig rendkívül súlyos sérülést szenvedett. Csapattársai sorfalat álltak a mentők megérkezéséig, akik szárkapocscsont- és sípcsonttörést állapítottak meg. A bakonyiak csapatkapitány-helyettese a sokkos állapot következtében eszméletét vesztette, a mentőorvosok aztán stabilizálták az állapotát, majd azonnali műtétre a debreceni kórházba szállították.

Fél óra kényszerszünet és újabb tíz perc melegítés után végül folytatódott a játék. A veszprémiek emberelőnyben, de rendkívül nehéz lelki állapotban rohamozhattak. Tatai és Pál is helyzetbe került, ám Dobi mindkétszer hárítani tudott.

A végjáték így is rendkívül mozgalmasra sikeredett. Hárommal a szünet előtt Rodrigo helyezett a hosszú alsóba, majd Fridrich szögletét követően Pál lőtt a kapuba Dobi lábai között (1-3).

Másfél perc volt csak hátra a játékrészből, amikor Fridrich kezezése miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amit Thiago magabiztosan értékesített. Ekkor sem örülhettek sokáig a hazaiak, Tatai indítását átvéve ugyanis Pál szerzett újabb gólt.

S ezzel még mindig nem volt vége. Három másodperccel a vége előtt Fehér Zsolt időt kért, ami eredményre is vezetett. Pál jobb oldali szöglete ugyanis Tatait találta meg középen, aki higgadt mozdulattal állította be a 2-5-ös félidei állást.

Másfél perc telt el a második felvonásból, amikor Rutai szerelt a saját kilencese előtt, ahonnan egészen a hazai kapu előteréig nyargalt, s durrantott a hosszú alsóba .

Öt a négy elleni játékkal kísérleteztek a debreceniek, de ez sem segített rajtuk. Szépítés helyett Pál jegyzett üres kapus találatot a meccs háromnegyedénél (2-7).

A „cívisvárosiak” maradtak a vészkapus játéknál, ami ezúttal eredményre is vezetett: Thiago löketét követően Berecz vágta be a kipattanót (3-7).

Jelentős hátránya birtokában újabb támadást vezetett vészkapussal a házigazda. A cserekapus Krajcsi eladta a játékszert, Rutai pedig a saját térfeléről a hálóba gurított. Az „i”-re a pontot végül Tatai tette fel, aki Rutai keresztbe tett labdáját vágta be közelről (3-9). A végén Komáromi is beállt, aki május végén éppen a hajdúsági megyeszékhelyen szenvedett súlyos sérülést.

A veszprémiek rendkívüli lelki erőről tanúbizonyságot téve diadalmaskodtak riválisuk otthonában.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 16. forduló:

DEAC–Balaton Bútor FC Veszprém 3-9 (2-5)
Debrecen, DESOK csarnok
Vezette: Újhelyi - Futó - Balla

DEAC: Dobi – Rodrigo, Thiago, Berecz, Szabó J.
Csere: Tóth B. (kapus), Faragó, Vass O., Siska, Harmati, Krajcsi, Rácz, Serestyén
Vezetőedző: Elek Gergő

Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Sárdi (kapus), Fridrich, Komáromi, Serginho, Bencsik Á., Meczner, Takács D., Lengyel
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Tatai (6., 20., 39.), Bencsik Á. (7.), Pál (18., 20., 31.), Rutai (22., 37.), ill. Rodrigo (17.), Thiago (19. – büntetőből), Berecz (32.)

Forrás: vehir.hu
Fotók: Kovács Péter

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink