Bomba meglepetések az EB második napján!
2014.01.30 | 00:00
Bomba meglepetések az EB második napján!


A szerdai játéknap elõtt, ha valaki azt mondja, hogy az olasz és a spanyol csapat együtt egy pontot szerez, azt nagy valószínûség szerint bolondnak nézik. Az esélyekrõl mindent elmond, hogy a fogadó irodáknál a horvát pontszerzésre közel tízszeres pénzt, míg a szlovén gyõzelemre megközelítõleg hétszeres pénzt fizettek. 

Spanyolország - Horvátország 3-3 (1-2)

A nap elsõ meccsén a címvédõ lépett pályára, és alaposan meggyült a baja horvátokkal. Az összecsapásnak volt magyar érdekeltsége, hiszen Farkas Balázs volt az egyik játékvezetõ. A spanyolok irányították a játékot, de a horvátok remekül védekeztek, és remekül kontráztak. A 10. percben egy szép szóló végén, ha némi szerencsével is, de megszerezték a vezetést. A hispánok tovább rohamoztak, és 5 perc múlva jött az egyenlítés, egy életerõs átlövést követõen, de a szünetre még is déli szomszédunk mehetett elõnnyel. Egy újabb gyors kontra végén megszerezték a vezetést.
A címvédõ megnyomta a második félidõ elejét, és 5 perc elteltével már náluk volt az elõny, két gyors gólt követõen. Ekkor sokan hátradõltek, hogy helyre állt a világ rendje, de a fordulat még hátra volt. A horvátok nem adták fel, és a hajrában levitték a kapust, és vészkapussal rohamoztak, aminek a 38. percben lett meg az eredménye, amikor is összejött az egalizálás. A spanyolok az utolsó két percben mindent elkövettek, hogy begyûjtsék a három pontot, és meg is volt a lehetõségük. 15 másodperccel a vége elõtt egy elemi erejû lövés csattant a felsõlécen, ami végül kifelé pattant, így Horvátország hatalmas szenzációt okozva pontot csent a címvédõ óriástól.

Olaszország - Szlovénia 2-3
A mérkõzés elõtt kevesen tudták elképzelni, hogy az olaszokkal megeshet az, ami a spanyolokkal, de õk még rosszabbul jártak. Hiába birtokolták többet a labdát, és irányították a mérkõzést, a meddõ mezõnyfölénnyel nem sokra mentek, nem tudták gólra váltani. A 10. percben jött az elsõ fordulat, a szlovénok kerültek elõnybe, amit remekül õriztek, így õk álltak gyõzelemre szünetben. A második játékrészben az olaszok még nagyobb sebességre kapcsoltak, nagy nyomás alá helyezve ellenfelüket, amit nem is bírtak ki, és a 25. percben góllá érett a fölény. Hiába az egyenlítés, egy perc múlva ismét kezdhettek mindent elölrõl az Azzurik, mert a szlovénok újra megszerezték a vezetést. Hiába az olasz rohamok, helyzetek, nem jött az újabb egyenlítés, így a hajrára jöhetett a vészkapus játék, ami rosszul sült el. Egy labdaszerzést követõen a szlovénok betaláltak az üres kapuba, így bõ egy perccel a vége elõtt már kettõ volt az elõnyük. Az olaszok nem adták fel, és szépítettek is, de többre már nem maradt idejük, így a nap második összecsapása is nagy meglepetéssel végzõdött. Nehéz helyzetben Olaszország, hiszen az azeriek ellen az életben maradásért kell játszaniuk.

 

Fotók: UEFA.com 

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink