Bódi Attila Sepsiszentgyörgyön
2008.08.20 | 00:00
Bódi Attila Sepsiszentgyörgyön

A szegedi futsalcsapat visszalépésével Bódi Attila is állás nélkül maradt, ám nem sokáig kellett keresgélnie, hiszen nemrégiben õ vette át a román elsõ osztályba tavaly felkerült Sepsiszentgyörgy irányítását.

- Mióta vagy Sepsiszentgyörgyön és hogyan kerültél ide?

- Két hete dolgozom a csapattal. Másfél hónappal korábban már voltam kint, amikor megkeresett a csapat Ferenci Attilán keresztül, akivel Makón együtt futballoztam, és sepsiszentgyörgyi születésû. Tõle tudtam meg, hogy feljutottak az elsõ osztályba, és komoly terveket szövögetnek, s egy olyan szakvezetõt keresnek, aki már hosszabb ideje a futsalban mûködik. Kijöttem, beszélgettem a vezetõkkel, s nagyon érdekesnek tûnik a feladat. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belõle.

- Magyar játékosokat is hoztál magaddal. Kik õk?

- Az egyik Tombácz Róbert, aki az Elsõ-Betonnál védett nálam, míg a másik Erhardt Szilárd, aki Szentesen játszott. Szerettem volna még több játékost is kihozni, ám családi, munkahelyi okok miatt csak õk ketten tartottak velem.

- Hol tart most a csapat?

- Abszolút az elején. Azt látni kell, hogy a tavalyi sepsiszentgyörgyi csapat teljesen baráti alapon szervezõdött, úgy szerepeltek a másodosztályban. Igazából a játékosokkal a futsalt az alapoktól kell kezdeni, mert itt az úgynevezett minifoci a kispályás játék. Hosszú
kemény munka lesz ez.

- Mik az elvárások a jövõ szezonra?

- Tulajdonképpen még ez kérdéses. Az egyesület is most kezdi igazából megszervezni magát, megtalálni a vezetõket, kialakítani egy egyesületi felépítést. Igazi célkitûzésrõl még azért sem beszélhetünk, mert nincs konkrét vezetõ, aki ezt megmondaná. Jelen pillanatban az egyik játékosunk, Bokor János az, aki az elnöki-mindenesi szerepet betölti. Nem egy egyszerû feladat elõtt állunk, de ez lehet a érdekes az egészben.

- Látsz-e már valami különbséget vagy hasonlóságot a magyar futsallal?

- Igazából még nem. A bajnokság során jobban megismerhetem az itteni klubokat. A Székelyudvarhelyet Kozma Misi irányítja, és persze a magyar játékosok miatt is figyeltem, többször volt szerencsém látni a mérkõzéseiket a televízióban. Az Eb-n látott román válogatott gyakorlatilag a Déva csapata volt, így õket is ismerem. Edzõjükkel, Jakab Zotánnal is jó a kapcsolatom. Két játékosuk most hozzánk igazolt, a kapus Klein László, illetve Szõcs Lóránd. Velük beszélgetve is vannak információim a klubokról. Egy jó fél év múlva már nagyobb lesz a rálátásom. Azt el kell mondani, hogy nem a teljes mezõnyt látom
addig sem, mivel itt két csoportban folynak majd az alapszakasz küzdelmei. Szeretném, ha bejutnánk a felsõházba. Nehéz csoport lesz, hiszen a Székelyudvarhely mellett a Marosvásárhely is ide kapott besorolást. Ez a két csapat biztosan ott lesz a felsõházi négy hely valamelyikén, így nekünk azt a másik két pozíciót kell megcélozni, ami iszonyú nehéz lesz.

- Egy meccsen már túl vagy az új csapatoddal. Hogyan láttad a hétfõi teljesítményt?

- Kellemes meglepetés volt számomra az a találkozó, mert mint mondtam, igazi futsal alapok nincsenek a csapatnál. A futómennyiség és a hozzáállás azonban összehasonlíthatatlanul jobb, mint Magyarországon. Otthon a játékosok hozzák magukkal a nagypályán beidegzõdött állófutballos dolgokat, ami itt a kispályán eredménytelen és unalmas játékot hoz. Jó az alapunk, ehhez kell egy taktikát felépíteni, hogy ez eredményekben is megmutatkozzon. Bízom benne, hogy a majdani elnökségünk türelmes lesz, mert idõ kell hozzá.

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink