Biztosan nyertek az esélyesek
2008.04.22 | 00:00
Biztosan nyertek az esélyesek

Futsal NB II. 23. forduló

   
Somafone-KHTK    15 - 8 (7-5)    DTE Royal FC 

A fiatalok húzták a Somafone szekerét

A Futsal NB-II sereghajtóját fogadta hétfõn este a Somafone-KHTK a Kiskunfélegyházi sportcsarnokban. A dunavarsányi csapat késése miatt mintegy húsz perccel késõbb kezdõdött a mérkõzés. A vendégek már az elsõ percben megszerezték a vezetést, amit a félegyházi fiatalabb sor hét perc alatt 3-1-re a maga javára fordított. Ekkor úgy tûnt beindul a gólgyártás, de a DTE nem adta fel és három perc alatt egyenlített. Katona Balázs és Pöszmet Tamás kitûnõ játékának és góljainak köszönhetõen azonban ismét 3 gólos elõnyre tett szert a hazai csapat, a félidõ utáni játékrészt 7-5 után folytathatták, nem is akárhogyan, pár perc alatt már öt gól volt a különbség. Innen már a fáradt, egyre kapkodóbb ellenfél nem tudott ellenállást tanúsítani a második félidõben, helyenként remek focit bemutató Somafone-KHTK csapatával szemben. A három pontot biztosan tartotta otthon tartotta a kiskunfélegyházi csapat és még matematikailag megmaradt az esélye az NB-I-be feljutásra.

(Lantos János)

    
Futsalsa ET FT     1 - 5  (0-3)     Dupont FC 

Fejes János:

- Véleményem szerint sikerült nagyon jó mérkõzést játszanunk az NB II egyik bajnokesélyes csapatával. Megkockáztatom, hogyha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk a kapu elõtt, vagy ha mondjuk nem ilyen remek formában az ellenfelünk kapusa, akkor akár meglepetést is okozhattunk volna. Mindent egybevéve gratulálok a Dupont-nak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Nem látszott a helyezésbeli különbség a hazaiak játékán. Jó iramú mérkõzést játszott a Futsalsa ET FC és a Dupont FC hétfõn este Dunavarsányban.

Az elsõ félidõ elsõ öt percében hosszasan „ismerkedtek" egymással a csapatok: a vendég Dupont-osok inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyeket rendre blokkoltak a hazaiak, akik viszont inkább labdatartással, majd az ebbõl felépített akciókkal igyekeztek feltörni ellenfelük védelmét. Ezután akadt egy-egy nagyobb gólszerzési lehetõség mindkét oldalon, majd a vendégek a 8. percben - egy láthatóan begyakorolt figura után - megszerezték a vezetést: Turbucz Attila kényszerítõzött Faragó Gáborral a baloldalon, majd a visszakapott labdát utóbbi laposan a bal alsó sarokba rúgta (0-1). A gólt követõen maradt a kiegyenlített küzdelem, azonban most már mindkét kapusnak több dolga akadt. A 13. percben a Dupont növelni tudta elõnyét: Bognár Krisztián jobb oldalról megeresztett lövése a védõk lábai alatt talált utat a hazai kapuba (0-2). Nagy iram jellemezte a mérkõzést a továbbiakban is, a játékosok rengeteget futottak, sokszor „szakadt ketté" a pálya futballista nyelven szólva. A vendégcsapat a félidõ vége elõtt két perccel megszerezte harmadik gólját: egy jobb oldali szögletrúgás után a pontosan középre tett labdát Bognár Krisztián senkitõl nem zavartatva juttatta a kapuba (0-3). A félidõ ezzel nagyjából véget is ért, amely nézõi szemmel nagyon élvezetes volt!

A második félidõ igazából ott folytatódott, ahol az elsõ befejezõdött: maradt az iram, amelyet a három gólos hátrányban lévõ hazaiak kezdtek el diktálni és fokozatosan át is vették a mérkõzés irányítását. A Dupont-osok nem igazán tudtak kialakítani akciókat, mert azokat jól szûrték meg a Futsalsa védõi. A vendégek ekkortájt kapusuknak, Pátrovics Attilának köszönhették, hogy nem szépítettek a hazaiak, aki nagyszerû védések sorozatát mutatta be. Ha meg õ már nem tudott közbeavatkozni, akkor a kapufa mentette meg a Dupont-ot a góltól, amelyet a „salsá-sok" kétszer is eltaláltak. És hát ami az egyik oldalon kimarad, az törvényszerûen bemegy a másikon: a 29. percben Barnácz József lõhetett a bal oldalról, ám „kapura lövése" éppen a középen érkezõ Turbucz Attila számára jelentett gólpasszt, aki 3 méterrõl nem hibázott (0-4). A Futsalsa ekkor feljebb tolta védekezését, aminek az eredménye több labdaszerzés volt, de a helyzetek ismét elakadtak a remekül védõ Pátrovicsban. A 36. percben azonban már a vendég portás is tehetetlen volt, amikor középen a kaputól hat méterre Tollner Dávid elszakadt õrzõjétõl és laposan a kifutó kapus alatt a kapu közepébe gurított (1-4). A hazaiak tovább támadtak az újabb gól érdekében, de a vendégek ellenakcióiban is benne volt a gólszerzés lehetõsége. A 39. perc végén Pátrovics kidobását Bognár Krisztián vette le a jobb oldalon, lövése Vörös László kapusról kipattant, azonban pont a vendég csatár elé, akinek ezután már nem volt nehéz dolga azzal a kapuig gyalogolni (1-5). Több idõ már nem maradt, így négygólos vendég siker született.

Habár az eredmény tükrében az esélyesebb csapat gyõzelme simának tûnhet, a mérkõzés összképe alapján a lelkes Futsalsa könnyen megnehezíthette volna a bajnokesélyes dolgát, ha koncentráltabb a kapu elõtt és persze, ha nem véd ilyen nagyszerû formában Pátrovics. Gyõzelmével a Dupont tovább menetel az elsõ osztály felé.

(Mészáros Gábor)

    
 Fáklya SE    2-14      Kecskeméti-Cucu FC

M(e)agabiztosan gyõzött a feljutási álmokat szövögetõ Kecskemét

    
 DEAC      4 - 4 (2-0)     Goldball RFC Csömör II.
    

Czóbel Levente (DEAC):

- Egy félidõn keresztül koncentráltan és jól is játszottunk. A második játékrészben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, többször is megnyerhettük volna a mérkõzést, de sajnos ma este csak egy döntetlenre futotta.


Villár-Pi Bonyhád - Hegyvidéki Sasok   18-8 (6-2)

Újból gólparádé Bonyhádon.

    
 Universitas Szeged    3 - 8      Beher-Futsal Klub

A tavasszal rendkívül jól teljesítõ egyetemistáknak ma este meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás elõtt.




Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink