Biztosan lesz NBII-es csapat a Final Fourban!
2022.02.25 | 12:39
Biztosan lesz NBII-es csapat a Final Fourban!

A magyar kupa negyeddöntőinek sorsolására került sor péntek délelőtt az MLSZ-ben, ahol hat első, és két másodosztályú együttes várt ellenfélre. A tét a legjobb négybe kerülés volt, így a csapatokat egy lépés választotta már csak el a Final Fourtól. Elsőként a Veszprém neve került elő, aki mellé a Kecskemétet sorsolták. A kecskemétiek bíztak egy esetleges könnyebb sorsolásba, hátha a rosszabb bajnoki szereplést feledtetni tudják a kupában, de a címvédő nem tartozik a könnyű ellenfelek közé... A Veszprémnek az ide vezető út elég könnyű volt, két nagyarányú győzelmet aratott, előbb a Lurkót, majd a Csengert verte meg, míg a Kecskemét a könnyed mádi siker után az élvonalbeli Nyírgyulajt ejtette ki. Érdekes párharc lesz, de Tataiék jelenleg esélyesebbnek tűnnek.

Az élvonalbeli csapatok arról ábrándoztak, hogy vagy a Rubit vagy az UTE-t kapják ellenfélül, de ez nem következett be, mivel a két NBII-es csapatot összesorsolták, így biztos lesz a négyesdöntőben alacsonyabb osztályú együttes. Egyébként az idei sorozatban egyikük sem panaszkodhat Fortunára. A Tigrisek első körben játék nélkül jutottak tovább, mert a Szeged nem jött el, majd harmadosztályú csapatot kaptak a Hidegkút személyében, ahol könnyedén nyertek, majd jött a REAC, aki ellen a régi hazai pályájukon léphettek parkettre a saját szurkolóik előtt, akik megtöltötték a csarnokot. Az UTE hasonlóan könnyű ágon jutott el idáig. Először a másodosztály egyetlen nyeretlen csapatát, a BAK-ot kellett legyőzni, majd jött hazai pályán a Tihany, majd legutóbb kifogták az egyetlen harmadosztályú Kelent, aki ellen nem csak, hogy könnyedén jutottak tovább, de még utazniuk sem kellett. A nagy kérdés, hogy a keleti vagy a nyugati csoport élcsapata lehet ott majd a legjobb négy között. A Rubeola vitte már véghez azt a bravúrt, hogy másodosztályúként egészen a döntőig menetelt.

A harmadik párharcban két felsőházi együttes került össze. Az Újpest a DEAC alakulatával csap össze. A bajnokság alapszakaszát egymás ellen zárták, majd a rájátszást is egymás ellen kezdték, így frissek az élmények. A mérleg eddig a három bajnokin két döntetlen a fővárosban és egy egyetemi siker Debrecenben. A lilák eddig nem panaszkodhattak a sorsolásra, hiszen a kapus nélkül felálló Gyöngyösön könnyedén átléptek majd jött az NBII-es Nyíregyháza, ahol szintén magabiztosan jutottak tovább, de ez nehéz diónak ígérkezik. A DEAC az előző körben élvonalbeli csapatot búcsúztatott, a Mezeit ejtette ki büntetőkkel, és most is nehéz csata vár rájuk, de talán ők az esélyesebbek, főleg, hogy az Újpestnél Ricardo piros lap miatt nem szerepelhet majd.

A negyedik párosításnál nem lehet mondani, hogy az Aramis szerencsés lett volna, hiszen a bajnoki címvédővel hozta össze a sors. A Budaörsieknek nem volt könnyű az előző két kör sem, hiszen előbb egy NBII-es élcsapatot kellett legyőzni, majd jött egy első osztályú, ahol megküzdöttek a továbbjutásért, azaz két egyetemi csapatot ejtettek ki. Előbb az ELTE majd a TF gárdáját győzték le. Most a Hali ellen igazi bravúr lenne a továbbjutás. A szombathelyiek két NBII-es csapattal játszottak eddig. Könnyedén nyertek Miskolcon, majd a szomszéd Sárvárt is megerőltetés nélkül verték meg. A négy közül ez tűnik a legegyértelműbb párosításnak, annak ellenére, hogy a Moga-legénység a bajnokságban le tudta győzni a Haladást hazai pályán.

Az első három fordulótól eltérően a negyeddöntő már két mérkőzésen dől el. Az odavágókra április 6-án kerül sor, míg a visszavágókra két héttel később, április 20-án.

A négyes döntő helyszíne és időpontja még nem végleges.

Negyeddöntők párosítás:

VESZPRÉM FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL

RUBEOLA FC - UTE

ÚJPEST FC-220 VOLT - DEAC

HALADÁS VSE – ARAMIS SE

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink