Bizakodhat még a Fradi is a Vác elleni sikerével
2014.05.20 | 00:00
Bizakodhat még a Fradi is  a Vác elleni sikerével


 

FERENCVÁROS-FISCHER KLÍMA - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 4 - 2 (1-0)
A Fradinál a meccs elõtti napokban edzõváltás történt, így új szakvezetõvel vághattak neki a Vác elleni találkozónak, ahol a zöld-fehéreknél egyszerû volt a képlet. Ahhoz, hogy életben maradjon az osztályozós helyek egyike, mindenképpen nyerni kellett, mert vereség esetén matematikailag is utolsó helyen végeznek a fõvárosiak. A Vácnak kellemesebb gondjai voltak a mérkõzés elõtt, hiszen õk gyõzelmük esetén matematikailag is feljuthattak.
Kiegyenlített elsõ félidõt hozott az összecsapás. A kapusok parádéztak, szinte mindent védtek, így mindössze egy gól született az elsõ játékrészben, ami Pirik nevéhez fûzõdött. A fordulás után a Fradinál ismét Pirik vállalta magára a gólfelelõs szerepét, aki kétszer is betalált, klasszikus mesterhármast szerezve. A megnyugtató elõnyt Somorai növelte egy percen belül, így eldõlni látszott a találkozó. A játékrész derekán aztán a vendégeknél Styevkó duplázott, amivel visszajöttek a váci remények, de tovább már nem tudtak zárkózni, így a Fradi megszerezte a nagyon fontos három pontot, amivel beérte pontszámban a vereséget szenvedõ Békéscsabát. A zöld-fehérek, hogy elérjék az osztályozót, az utolsó fordulóban több pontot kell szerezniük, mint a viharsarki együttes.


DF GREEN PET FC - VASAS FUTSAL 3 - 3 (2-2)
A felek úgy léphettek pályára hétfõ este, hogy tudták, hogy a Vác kikapott, így aki nyer, az nagy lépést tehet az egyenes ági feljutásért, illetve a vendégek versenyben maradnak a bajnoki címért is. A hazaiaknál nagy érvágás volt, hogy egyik legjobbjuk, a játékos-edzõ, Nagy Attila nem játszhatott.
A találkozó hasonlított a Fáy utcai meccshez. Kiegyenlített játék, Vasas mezõnyfölénnyel, ami igen meddõnek bizonyult. A kilátogató nézõk sokáig nem láttak gólt, majd a félidõ hajrájára felgyorsultak az események. Aradi szerzett elõnyt a hazaiaknak a 15. percben, de az utolsó elõtti percben Mezõfalvi gyors duplájával fordított a Vasas. Ennek ellenére döntetlennel mentek szünetre a felek, mert a legvégén aradi is megszerezte második gólját.
Fordulás után a játék képe nem változott. Egymás hibájára vártak a csapatok, de a kínálkozó lehetõségek kimaradtak, így ebben a játékrészben sem esett sokáig gól. Érzõdött, hogy aki meg tudja szerezni a vezetést, az megnyerheti a mérkõzést. A vezetést a piros-kékeknek sikerült megszerezni a 35. percben Veres révén és úgy tûnt, hogy a három pont is meglesz, de két perccel a vége elõtt Szabó kiegyenlített, így döntetlen lett a vége. A Vasasnak pontvesztés a bajnoki címbe kerülhet, de a feljutás már szinte borítékolható. Még a 3 gólos vereség is beleférne az utolsó fordulóban, de vélhetõen nyerni szeretnének a Békéscsaba ellen. A Dunaújváros számára is egyszerû a képlet. A záró fordulóban egy pontot kell szereznie a Vác vendégeként, és akkor jobb gólarányának köszönhetõen feljutnak az élvonalba.

PIONEERS VIHARSARKI FC - BME DOCLER AKADÉMIA II. 4 - 7 (1-3)
A Békéscsaba esetében kijelenthetjük, hogy az óvás körüli hercehurca után valami eltört, elveszítette a fonalat az addigi listavezetõ. Legutóbb három meccsét elveszítette, így már nem hogy a bajnoki cím és az egyenes ági feljutás, de már az osztályozó is veszélybe került. Az egyetemisták ellentétes utat járnak be, hiszen a rossz kezdés után magukra találtak, aminek a visszajátszó válogatott játékosok lehet a magyarázat. Ezek fényében a bajnoki cím elsõ számú várományosává léptek elõ, az persze más kérdés, hogy így mennyit ér.
Gyors gólváltással indult a találkozó, már az elsõ percben megzörrent mind a két háló. Innentõl kezdve aztán perc gólcsend következett, majd a hajrá a vendégeknek sikerült jobban, így két gólos elõnnyel mehettek szünetre. A hazaiak fordulás után rögtön szépítettek, és megvolt minden esélyük az egyenlítésre, de nem sikerült egalizálni, majd jöttek a vendégek, akik ismét kettõre növelték az elõnyüket. A hajrában tovább rohamoztak a hazaiak, de ezúttal is a vendégek voltak eredményesebbek, így övék lett a három pont, amivel igen közel kerültek a bajnoki címhez. Az utolsó fordulóban nehéz dolguk lesz, hiszen az életéért küzdõ Fradit látják vendégül, de vélhetõen már a döntetlen is elég. A Békéscsabának a saját kezében van a sorsa. Legalább annyi pontot kell szereznie a Fáy utcában, mint a Fradinak az egyetemisták otthonában és akkor az 5., osztályozós helyen végeznek.

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink