Berettyóújfalui győzelem Sepsiszentgyörgyön
2008.08.24 | 00:00
Berettyóújfalui győzelem Sepsiszentgyörgyön

Zsúfolt ház, remek hangulat fogadta a Mezei-Villt Sepsiszentgyörgyön, a magyar bajnok utolsó erdélyi mérkõzésén. Voltak gondjai Szitkó Róbertnek a mérkõzés elõtt, hiszen több kulcsjátékosa nem szerepelhetett a találkozón különbözõ okok miatt.

Hamar vezetést szerzett az MVFC, Gál István a második percben talált a hazai kapuba. Hamar jött az egyenlítés, az ötödik percben egy eladott labdát Szõcs Lóránd szerzett meg, s hat méterrõl Pallai mellett passzolt a hálóba.

Voltak ugyan technikai hibák, ám az iramra nem lehetett panasz, nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok. A fáradtság jelei mindkét oldalon mutatkoztak, ám a küzdeni akarással nem volt baj.

A Mezei-Vill birtokolta többet a labdát, de mindkét oldalon több nagy helyzet is kimaradt, a sepsiszentgyörgyiek inkább a kontráikból voltak veszélyesek.

A találkozó vége elõtt három perccel Nagy Tamás bombázott egy szöglet után ballal a kapu jobb oldalába, kialakítva ezzel a végeredményt. A végig nagyon lelkesen és sportszerûen szurkoló hazai publikum a vereség ellenére is megtapsolta övéit, de természetesen a vendégeknek is jutott az elismerésbõl.

Ez a gálamérkõzés jó felvezetõje volt a székely csapat elsõ osztályú szereplésének, hiszen még közelebb hozta a nézõket ehhez a játékhoz. Szeptember elején a Székelyudvarhely ellen nyitnak Bódi Attiláék, többek között ezért is találkozhattunk Kozma Mihállyal a lalátón, szövetségi kapitányunk is megtekintette a találkozót.

Bódi Attila, a Sepsiszentgyörgy edzõje:
- Nem tudtuk azt a teljesítményt ma megismételni, amit hétfõn Székelyudvarhelyen nyújtottunk. Kevesebb volt a futás nálunk, talán ez lehet az oka. Talán fáradt is volt a társaság, hiszen nincsenek ehhez a sorozatterheléshez hozzászokva. Öt nap alatt négy meccsünk volt, s még emellett utaznunk is kellett elég sokat. Ez érvényes a Mezei-Villre is, hiszen a hétfõi meccs elõtt õk is egy hosszú úttal a hátuk mögött meccseltek velünk. Látszik, hogy rengeteg munkára és idõre van szükségünk ahhoz, hogy látványos játékkal tudjuk kiszolgálni ezt a lelkes közönséget. Ez üdítõ színfolt, nagyon boldog lettem volna, ha Szegeden látok ennyi nézõt, és ilyen hangulatot. Berettyóújfaluban azért láttam hasonlót. Nehéz ugyan a sorsolásunk, de az idõ eldönti, hogyan tudunk kijönni belõle.

Szitkó Róbert, az MVFC edzõje:
- Nem vagyok elégedett a négy meccsen nyújtott teljesítményünkkel. A vége felé azért látszott, hogy küzdünk, megyünk elõre, de ez még kevés. Egy-két embernek meg kell értenie azt, hogy mit követel meg ez a futsal, mit kell csinálni. Ha nem erre az irányba megyünk, és valaki ezt nem érti meg, akkor nyilvánvalóan kevesebbet fog játszani. Több futás, több passz kell, enélkül nem megy, de szeretnénk ebbe az irányba haladni. Remélem, hogy ez a négy meccs szolgálta azt, hogy megértsük mit is kellene csinálni, s ha ezt meg tudjuk oldani, akkor biztos vagyok benne, hogy jobb csapat lehetünk, és ott leszünk a négy között, valamint megvédjük a címünket.


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink