Berettyóújfalu – Veszprém rangadó a bajnoki döntőért!
2022.05.15 | 19:59
Berettyóújfalu – Veszprém rangadó a bajnoki döntőért!

Az magyar kupa négyesdöntője után újra a bajnokság a középpontban. Folytatódik a rájátszás, ahol a véghajrá közeledik. Míg az alsóházban már nincs sok izgalom, addig a felsőházban sorsdöntő mérkőzésre kerül sor Berettyóújfaluban, ahol eldőlhet, ki játssza a bajnoki döntőt a Haladás ellen.


Felsőház

DEAC – HALADÁS VSE
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Egy hete találkozott a két csapat a magyar kupa fináléjában, ahol érvényesült a papírforma, és nyert a Haladás. Az egyetemisták a második játékrész elejéig tudott partiban lenni ellenfelével, utána kiütközött a tudáskülönbség. Viszont ez más meccs lesz, hiszen a szombathelyieknek már nincs tétje, így megengedhetik maguknak, hogy akár több kulcsjátkost pihentessenek, és a fialatok játszanak. Ezt a debreceniek akár ki is használhatják. Elek Gergő fiai számára már biztos, hogy éremért játszanak, ami nagy valószínűség szerint a bronzmeccs lesz, de egy bravúr győzelemmel akár még elérhető a harmadik hely, ami pályaelőnyt érhetne a helyosztón. Az alapszakaszban a vendéglátók megszorították ellenfelüket, és most is szoros meccsre van kilátás.

Kedd:

MVFC BERETTYÓÚJFALU – VESZPRÉM FUTSAL
19:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

A forduló rangadóját hétfő helyett kedd este rendezik, mivel az M4 sport élőben közvetíti. A rájátszás talán legfontosabb összecsapása lesz, hiszen eldől(het), ki játszhatja a finálét a Hali ellen. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a csapatok a tabellán, így a több győzelem számít közöttük, amiben a Veszprém jobban áll, így számára a döntetlen is elegendő, legalábbis ahhoz, hogy az utolsó játéknapon a saját kezében legyen a sorsa, ahol majd a Debrecent fogadják. Amennyiben Fehér Zsolt fiai begyűjtik a három pontot, matematikailag is bebiztosítják a helyüket a döntőre, de ez nehéz feladat lesz.

Az alapszakaszban az utolsó fordulóban látogattak a bakonyiak Berettyóújfaluba, de nem sok babér termett nekik, magabiztosan nyertek Ráblék. A rájátszásban sokáig úgy tűnt, hogy a Mezei bemasírozik a fináléba, de a DEAC elleni kissé váratlan vereséggel értékes pontokat veszítettek, így nehéz helyzetbe hozták saját magukat. Ennek ellenére még a saját kezükben a sorsuk, hiszen ha otthon tartják a három pontot, akkor az utolsó körben „csak” egy pontra van szükség Újpesten, hogy döntőt játszanak.

A hazai oldalon mondhatni teljes a keret, de a Veszprémnél ismét akadnak hiányzók. Többen kisebb-nagyobb sérüléssel küzdenek, és ami biztos, hogy Serginho nem játszik. Igaz, a vendégek mondhatni hozzávannak szokva, hogy kevesen vannak egy-egy rangadóra, de ezúttal egy hosszú, fárasztó utazás is nehezíti a dolgukat. Abszolút három esélyes a találkozó, ahol a kevesebbet hibázó együttes nyerhet, de a hazai pálya a Berettyóújfalu mellett szól.

 

Alsóház

SG KECSKEMÉT FUTSAL – KISTARCSA FUTSAL
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Az alsóház egyetlen kérdése, hogy ki nyeri meg, a Nyírgyulaj vagy a Kecskemét. Jelenleg a Gyulaj vezet három ponttal, de a Kecskemét eggyel kevesebb meccset játszott, így egy győzelemmel beéri riválisát. Azonos pontszámnál a több győzelem számít, amibe az alapszakasz is beletartozik, amivel már Öreglakiék sokkal jobban állnak. Így a saját kezükben a sorsuk, egy kötelező győzelemmel az utolsó fordulóban úgy utazhatnak Nyírbátorba, hogy elég a döntetlen. Ehhez most a sereghajtót kell legyőzni. A Kistarcsa pont nélkül áll a rájátszásban, és nem valószínű, hogy most szakad meg ez a negatív sorozat. A hazai meccsen egy nyolcast kaptak mostani ellenfelüktől, így most az lehet a cél, hogy elkerüljék a nagyobb pofont, illetve ne sérüljön meg senki, illetve ne kapjon senki piros lapot, hiszen hamarosan következik az osztályozó.


ARAMIS SE – TFSE-BESTRONG
19:05 Budaörs, Aramis sportcsarnok

Eldőlt, hogy a TF biztosan osztályozót játszik, míg az Aramis szinte biztosan nyolcadik lesz, így igazi tétnélküli találkozót rendeznek. Idén már négyszer is találkoztak a felek, ahol mindegyik budaörsi sikert hozott, és egy meccset leszámítva sima volt mind. Most is a Moga legénység az esélyesebb, ahol vélhetően a fiatalok is sok játéklehetőséghez jutnak. Az egyetemisták számára ez az utolsó meccs az osztályozó előtt, így inkább az a fontos, hogy a sárga és piros lapokat elkerüljék, illetve ne sérüljön meg senki. Ha az Aramis komolyan veszi az összecsapást, győzelemmel búcsúzhat a hazai pályától.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink