Bemutatkozik az újonc Kistarcsa is!
2021.08.16 | 09:17
Bemutatkozik az újonc Kistarcsa is!

Péntek este bajnokveréssel kezdődött a szezon. A Veszprém legyőzte hazai környezetben a Haladást, így a kupagyőztes örülhetett. Hétfőn este három összecsapással folytatódik az első forduló, ahol az újonc Kistarcsa is bemutatkozik, az Újpestet fogadva.


MVFC BERETTYÓÚJFALU – NYÍRGYULAJ FUTSAL
18:30 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Nagy változások történtek a Berettyóújfalunál, így kíváncsian várjuk milyen lesz az együttes. A spanyol mester több év után távozott, és a helyére nem egy újabb külföldi szakember érkezett, hanem házon belül megoldva Trencsényi János dirigálja az együttest. Ami a játékoskeretet illeti, Rafinhan kívül az össze légiós távozott, és a helyükre egyetlen egy sem érkezett. Új játékos mindössze egy, Tóth Attila személyében, aki Debrecenből tette át a székhelyét Újfaluba.

A Nyírgyulajnál inkább a távozók listája volt hosszabb. Luiggi Szombathelyre, Harmati Debrecenbe igazolt, míg Nagy Bence abbahagyta. Helyettük fiatalok érkeztek futsal rutin nélkül, valamint Szőcs László a sokszoros román válogatott, de az utolsó napokban akadt egy nagy fogásuk. A Fradi visszalépést követően visszacsábították a csapat nélkül maradt Matheust, aki idén is nagy erőssége lehet az együttesnek.

A két fél a felkészülés alatt többször találkozott és mindannyiszor a Mezei örülhetett, és most hasonlóra lehet számítani. Ráblék a találkozó esélyesei, meglepetés lenne a pontvesztésük.

 

DEAC – SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:30 Debrecen, Egyetemi sportaréna

A két csapat tavasszal versenyt futott a rájátszásban a negyedik helyért, ami végül a Debrecené lett. Vélhetően idén is mind a két csapat harcban lesz a felsőházért, bár ha a nyári átigazolásokat nézzük, talán az egyetemistákról mondható el, hogy gyengült a keretük. Egyik legjobbjuk Tóth Attila a Mezeihez igazolt, Sánta Újpestre távozott, míg az érkezők oldalán Harmati Nyírgyulajból.

A nagyobb jövés-menés a Kecskemét oldalán volt. Távozott Tombácz, Csákó, Récsei, Móra, Gavrilovics, Simic, Scherban. Az érkezők oldala legalább ilyen hosszú. Mivel idén már csak két légiós szerepelhet azoknál, akik szeretnék az anyagi támogatást a szövetségtől, amit a kecskemétiek remekül megoldottak. Romániából igazoltak több székely játékost, akik rendelkeznek magyar útlevéllel. Bíró Attila Csíkszeredáról, Hadnagy Déváról érkezik. Rajtuk kívül is volt még igazolásuk. Boznánszky az Aramistól, Bencsik a Veszprémtől, míg az utolsó pillanatban Öreglaki a Fraditól. Az egyik legnagyobb erősítés a szerb válogatott Ninoslav Aleksic. Ezzel a kerettel Koós Károlyék merhetnek nagyot álmodni és ami tavaly nem jött össze, az idén könnyedén megtörténhet. Akár éremért is játszhatnak a szezon végén.

Ami az első összecsapást illeti, az egyetemisták hazai pályán erősek leginkább, ezt a kecskemétiek is tudják. Ennek ellenére Rigóék megpróbálják elhozni a három pontot Debrecenből, de ehhez kiváló teljesítményre lesz szükségük. Abszolút három esélyes a mérkőzés, de talán a vendégek egy kicsivel esélyesebbek.

 

KISTARCSA FUTSAL – ÚJPEST FC-220 VOLT
19:30 Gyál, Városi sportközpont

A Kistarcsa első élvonalbeli mérkőzésére készülhet, ahol az Újpestet fogadják. A vendéglátók számára még az NBII-es bajnoki cím után sem volt 100%, hogy elindulnak az élvonalban, de nyár közepére már biztossá vált, hogy vállalják a megmérettetést. A sikeres szerepléshez elengedhetetlen volt néhány új igazolás, mind a pályára, mind a kispadra. Leigazolták a megszűnt Kartalból Barabást és Gregust, illetve Gellérfit a Fradiból. Rajtuk kívül érkezett Bita László és Póta Balázs, akik nem csak játszanak, de a szakmai munkát is ellátják, és irányítják az együttest. Melléjük a csapat nélkül maradt Kis Jánost is megszerezték, aki szakmai tudásával kívülről fogja az újoncot segíteni.

Ami a lila-fehéreket illeti, nagy volt a mozgás ott is. A legfontosabb, hogy távozott a vezetőedző, Frank Tamás, akinek a helyét Németh Péter veszi át. A játékoskeretben is volt bőven változás. Távozott az ukrán Klushyn és a brazil Lineker, illetve a Fekete ikrek. A helyükre érkezett Harnisch Ákos, Östör Martin, Sánta Attila, Vámosi Marcell. Az újpesti vezetők nem titkolt szándéka, hogy az idei szezonban a felsőházba kerüljenek és ne legyenek kiesési gondjaik, mint legutóbb, hogy szinte az utolsó pillanatig izgulniuk kellett a bennmaradásért.

A lila-fehérek sok felkészülési mérkőzést játszottak, felemás eredményekkel. Közte volt egy Kistarcsa elleni összecsapás, ahol mindössze egy góllal nyertek a fővárosiak. Igaz akkor még sok volt a hiányzójuk. Az Újpest számára kötelező lenne az újonc ellen begyűjteni a három pontot, főleg ha valóban a legjobb öt közé vágynak. A Kistarcsa játékerejét egyelőre nehéz megmondani, kell néhány forduló, hogy kiderüljön mire képesek. De annyi biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a fővárosiaknak.

 

Később rendezik:

ARAMIS SE – TFSE-BESTRONG

A Fradi megszűnésével az Aramis kapott lehetőséget, hogy induljon a bajnokságban, de mivel csak néhány nappal a rajt előtt derült ki, hogy hivatalosan is részt vehetnek, kevés volt az idő az új feltételeknek megfelelni, így ez az összecsapás később kerül megrendezésre.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Bemutatkozik az NB I gólkirálya: Tatai József
2021.10.13 | 22:46
TFSE-BeStrong – Újpest FC-220VOLT // ÉLŐ stream 10.11 20:30
2021.10.11 | 15:27

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.10.14 | 13:48
2021.10.01 | 12:45
2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
Támogatóink

Partnereink