Baráti Futsal Club
2014.09.10 | 00:00
Baráti Futsal Club

Baráti Futsal Club néven, a helyi önkormányzat támogatásával alakult új futsal klub Gyõrújbaráton, jelentette be az egyesület sajtótájékoztatóján Horváth Cs. Attila, az egyesület tiszteletbeli elnöke, akirõl köztudott, hogy a Rába ETO Futsal Club egykori alapítója. A klub céljai között szerepel egy erõs utánpótlásbázis kialakítása, és hogy a település élete minõségi sporttal bõvüljön. „Ennek a klubnak nemcsak a neve, hanem a közössége is baráti - kezdte

Horváth Cs. Attila. - Természetesen a legfõbb cél az, hogy minél több fiatal ismerje meg ezt a Magyarországon egyre dinamikusabban fejlõdõ sportágat. Ehhez minden feltétel adott a településen. Külön öröm, hogy Vayer Gábor korábbi élvonalbeli labdarúgó elvállalta, hogy úgymond a csapat arca legyen, példakép lehet a fiatalok számára, vezetõként, edzõként, játékosként is jelen lesz az új klub életében. Elnökként Hiba Ferencet, technikai vezetõként Babics Zsoltot is a sorainkban tudhatjuk, a csapatorvos dr. Kardos László, a masszõr Németh Ádám lesz. A csapatot többségében NB-s osztályban bemutatkozott nagypályás labdarúgók alkotják, akik viszont már évek óta futsalban is vitézkednek. A gyõrújbaráti csarnokba kilátogató szurkolók a hazai mérkõzéseinket ingyen nézhetik majd meg. A csapat az NB II Nyugati csoportban, többek között a Ferencvárossal is játszik majd - tette hozzá Horváth Cs. Attila, aki megköszönte, hogy a helyi sportcsarnokot az edzések és a mérkõzések idejére térítésmentesen kapja meg a csapat az önkormányzattól, s, hogy jövõre már anyagi támogatásra is számíthat helybõl az együttes.

Juhászné Árpás Irma, Gyõrújbarát polgármestere is fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél többet sportoljanak. „Gyõr-Moson-Sopron megye legnagyobb falujában minden adott ahhoz, hogy minél több sportág képviseltesse magát. Évente hatvan-hetven gyermek születik, négyszázötven általános iskolás gyermek él a községünkben, így külön öröm, hogy azoknak a családoknak, akik futsal edzésekre szeretnék vinni gyermekeiket, nem kell most már Gyõrbe menniük. Célunk, hogy a fiatalok egészségesen éljenek, sportoljanak" - fogalmazott a polgármester.

Az egyesület fõ szponzora az Arrabona Grain Kft. lesz. A cég vezetõjét, Dubraviczky Attilát, korábbi FIFA-játékvezetõt több szál is fûzi Gyõrújbaráthoz. „Korábban is részt vettem a megyei sportéletben, s most ez egy olyan lehetõség, amire szívesen áldoz az ember, s még pozitív reklámhordozó is lehet." Az egyedi felszerelést a Horváth Emil tulajdonos vezette Ziccer Sport biztosítja, Gõgös Balázs a kommunikációs feladatokat felügyeli, s nagy szerepelt vállalt a csapat támogatásának biztosításában dr. Báló Ferenc képviselõ, aki a helyi vállalkozóktól remél további segítséget.

Annak ellenére, hogy az együttes újoncként vág neki a bajnokságnak, az edzõmeccsek alapján úgy tûnik, számolni kell velük. A gyõrújbarátiak fõpróbaként legyõzték a Ferencvárost a Népligetben, ami tekintélyt parancsol.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink