Bajnokverő Vénusz
2008.10.09 | 00:00
Bajnokverő Vénusz

A nõi 1. osztály hét végi fordulójában a Miskolci Vénusz Szabadidõközpont - Univerzum mérkõzésen mondhatni meglepetés született, hiszen az elõzõ évi bajnok vereséget szenvedett a miskolciaktól. A meglepetést okozó csapatról szeretnénk többet megismertetni honlapunk olvasóival. Ezt a beszélgetést dr. Juhász Viktorral az egyesület vezetõjével készítettük.  

-  Hogyan szervezõdik egy nõi futsal csapat? Kinek a fejébõl pattan ki az ötlet, hogy mi lányok, asszonyok futsal szabályok szerint szeretnénk focizni? 
- Miskolcon 2005/2006 folyamán átalakult a nagypályás nõi labdarúgás és a lányok nem igazán tudtak hol focizni. Néhányuk (3-an) a szlovákiai Rimaszombatban folytatták a pályafutásukat. A Rimaszombat 2006. februárjában/márciusában Salgótarjánban egy nõi futsal tornán vett részt, ahol a szlovák csapat az Univerzumtól 15-0-ra kapott ki. Ezután a vereség után vetõdött fel elõször a gondolat, hogy csináljunk Miskolcon futsal csapatot. Mondhatnám azt is, hogy az Univerzumnak köszönhetjük a miskolci nõi futsalt, ezért is volt számomra különösen örömteli a hétvégi siker. A torna után megkerestük a lányokat és 2006. áprilisában már Tolnán fociztunk a Pünkösd kupán, szeptemberben pedig sikeresen vettük az elsõ bajnoki akadályt, 6:1-re vertük a Salgótarjánt Miskolcon.  

-  Mióta mûködik a sportegyesület?
- Az egyesület mint mondtam 2006. júniusában alakult, az alapító lányok: Kovács Aliz, Molnár Réka, Szõke Zsuzsa, Csepregi Gabriella, Balovics Réka, Garadnai Erika.

- Milyen említésre méltó eredmények állnak a hátatok mögött?
- A 2007/2008-as évadban lecsúsztunk a dobogóról és 4.ek lettünk. A különbözõ kupákon hagyományosan rosszul szerepelünk, de voltunk 3. helyezettek Somogyjádon, ahol több NB II-es és egy NB I-es csapat is indult és tavaly Szentesen a palánkos tornán a 3.helyet szereztük meg. Meg lehet említeni még talán, hogy 2007. nyarán Tapolcán a döntõben 1:1 után büntetõkkel kaptunk ki az Univerzumtól és így a 2. helyet szereztük meg. Sajnos rangos tornát még nem nyertünk, de ami késik nem múlik.

- Milyen játékosállománnyal rendelkeztek?   
- Balovics Réka külföldi munkavállalásával a mezõnyjátékosaink száma 10-11 fõ lett és 3-4 kapusunk van. 

- Hogyan toboroztok játékosokat?
- Nyitott szemmel járunk és ha tehetségre akadunk akkor elhívjuk edzeni és kipróbálhatja magát nálunk. Végh Esztert például Molnár Réka, Kiss Dalma kapusunkat pedig Csepregi Gabriella fedezte fel. Próbáltunk a B.-A.-Z Megyei nõi bajnokságból is meríteni, de az N.B.-I.-hez nem csak tehetség, hanem elhivatottság is szükséges, ami sajnos hiányzott a jelöltekbõl. Kifejezetten olyan lányokat keresünk akik tudják vállalni a közös edzéseket. Jelenleg a berettyói lányok járnak hozzánk a legmesszebbrõl, ök heti 1-2 edzésre tudnak eljönni Miskolcra, illetõleg a megbeszéltek szerint otthon is edzenek.
 
- Van-e utánpótlás?
- Utánpótlás csapatunkat a zsákutcába került DVTK-Olimpiának köszönhetjük. Szerencsére nem csak a tartozást, hanem a csapatot is megörököltük. Jelenleg 12-14 fõ 12-17 év közötti lány látogatja hetente kétszer az edzéseinket. A tavalyi évben az utánpótlás futsal bajnokságban két csapattal indultunk, sajnos ebben az évben a 15 éves korhatár miatt nem tudtuk a lányokat elindítani az N.B. II.-ban, de jövõre tervbe van véve. 

- Milyen a háttér? A játékosok mellett kik dolgoznak a klub menedzsélésében?
- Az egyesület vezetõje Én vagyok. Próbálom koordinálni a tevékenységünket,  többé-kevésbé sikeresen. Nem egyszerû megtalálni a lányokkal a megfelelõ hangot, de talán már kezdek belejönni. A felnõtt és utánpótlás csapatunk edzõje Kovács Aliz. Õ is együtt fejlõdik a csapattal.. Erõnléti edzõnk és fotósunk Kozák Attila korábbi atlétikai magyar bajnok. Nem szabad kihagyni a csapat gyúróját Bárány Rolandot, illetõleg Fekete Annamáriát, akinek az egyesülettel kapcsolatos videókat köszönhetjük többek között.                   
 

- Milyen a gazdasági háttér? Kik a támogatók? Könnyû-e õket megszólítani, segítenek-e? 
- Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Mecénás alapja is támogat minket a lehetõségekhez mérten. A Miskolci Városi Szabadidõközpontban otthonra leltünk, hiszen kiváló körülmények között tarthatjuk mind az utánpótlás mind a felnõtt csapat edzéseit. A SIPI-TOURS jelentõs kedvezménnyel biztosítja a csapat utaztatását. Jómagam is nemcsak vezetõje, hanem támogatója is vagyok az egyesületnek. Inkább a személyes szimpátia, mint a reklámérték a döntõ.  Nálunk is van tagdíj, de az nem jelentõs tétel a költségvetésben. A jövõben intenzívebben szeretnénk megszólítani a miskolci vállalkozókat, remélhetõleg eredménnyel. 
 

- Van-e közönség, szurkoló tábor? Milyen velük a kapcsolat? 
- A tavalyi évben volt olyan idõszak, amikor 150-200 nézõ is kilátogatott. Dolgozunk a nézõszám növelésén. Ebben nagy segítség lenne, ha a nõi futsal-válogatott, - reményeim szerint miskolci játékosokkal a soraiban a soron következõ mérkõzésének a Miskolci Városi Szabadidõközpont adhatna otthont.    
 

- Milyen nehézségeitek vannak, melynek megoldására fel szeretnétek hívni a figyelmet, vagy éppen segítséget vártok mástól?
- Minél több megjelenés a médiában > nagyobb nézõszám > nagyobb reklámérték > több támogató > nagyobb bevétel. A gond csak az, hogy a szórólapokra, plakátokra már sem pénzünk sem idõnk nem marad. Minden mérkõzésünket felvesszük, de ezt el is kellene juttatni a célközönséghez. Már 3. éve indulunk a bajnokságban, de meggyõzõdésem, hogy a miskolciak jelentõs része most sem tud rólunk, illetõleg a futsalra azt hiszik, hogy elírás. Ez nagyobb részt a mi hibánk, de önerõbõl ezen nem tudunk változtatni a fenti okok miatt. A hamarosan (a bajnokság kezdetére terveztük) induló weblapunk talán segít ezen valamit. Egy színvonalas bemutatkozó anyag elkészítésében, és sokszorosításában örömmel vennénk a segítséget. Nyersanyagunk van bõven. A másik a szakmai oldal. Az edzõképzés beindulása jelentõs lökést adhat a szakmai munkának, de a lényeget csak testközelbõl minél több nemzetközi mérkõzést látva elehet elsajátítani látva az edzõket (és edzéseiket) munka közben.


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink