Bajnokverés Veszprém módra!
2014.10.12 | 00:00
Bajnokverés Veszprém módra!


MVFC-Berettyóújfalu - FC Veszprém 3 - 5 (2 - 3)
Berettyóújfalu, 400 nézõ
Játékvezetõk:
L. Tóth Lajos, Szilágyi Norbert, Takács Attila

MVFC: Mezei Dávid - Trencsényi János, Lovas Norbert, Nagy Tamás, Rábl János
Cserék: Dávid Richárd, Szabó Péter, Gál István, Birinyi Balázs, Komáromi Péter, László Márk (kapus), Nagy István
Edzõ: Turzó József        

Veszprém: Reveland Zoltán - Finta Péter, Németh Péter, Boromisza Gábor, Gulyás Márk István
Cserék: Schmidmajer Ádám (kapus), Bényi Kálmán, Tar Tamás, Bánfalvi Balázs, Vas Ádám, László Gábor Zsolt, Weisz Zoltán
Edzõ: Madarász János

Gólszerzõk: Rábl János 3 ("1, " 4 és " 39) Ill. Bánfalvi Balázs 2 ("12 és "20), Bényi Kálmán ("20), Németh Péter ("25), Boromisza Gábor ("33)

Az elsõ játékrész nem úgy indult, hogy bárki azt gondolhatta volna, itt ma este még egy vaskos meglepetés születik. A Mezei-Vill a kupameccseken megszokott sebességgel kezdte a találkozót. A veszprémiek derekasan védekeztek, ám szokatlan volt számukra ez a tempó, ezért idõnként csak keresték a labdát.

A lendületes játéknak meg lett az eredménye, röpke négy perc alatt Rábl kétszer megvillant és Revelandéknak a hálóban kellett megtalálniuk a bõrgolyót (2-0). Ekkor még úgy tûnt, ez egy sima meccs lesz, pedig megtapasztalhattuk már néhányszor, hogy a Madi-csapat bizony képes sokkal nagyobb hátrányból is felállni. Talán errõl a hazaiak felejtkeztek meg a leginkább, mert a félidõ felére jócskán visszább vettek az iramból, a vendégek pedig egyre többször tették próbára Mezei Dávid reflexeit. A 12. percben aztán találattá értek a kékmezes dunántúli gárda támadásai, egy kapu elé bepasszolt labdát Bánfalvi jutatta sarokkal a kapuba úgy, hogy annak háttal állt (2-1).

A berettyóújfalui közönség ekkor még nem hitte el, hogy baj lehet, szerencsés gól, legyintettek. Trencsényiék a következõ pár percben ugyan feljebb vették a tempót, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó percben jártunk és valószínûleg a jelenlévõk többsége úgy gondolta, hogy szünetig már nem fog változni az eredmény, amikor Dávid szerelte a félpálya közelében az egyik veszprémi játékost, aki hangos elégedetlenséggel vette tudomásul, hogy nem fújt a játékvezetõ. Reklamálása nem maradt hatás nélkül, mert a következõ pillanatban már szólt is a síp és Szilágyi játékvezetõ már szaladt is a 10 méteres büntetõponthoz, mivel ez a hazaiak hatodik faultját jelentette. A kisbüntetõt aztán Bényi magabiztosan értékesítette (2-2). A sokkból az újfaluiak még fel sem ocsúdhattak, mikor kevesebb, mint egy másodperccel (!) a lefújás elõtt Bánfalvi megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját (2-3).

A második félidõ lendületes Mezei-Vill rohamokkal kezdõdött. Az akarással már nem volt gond, viszont sok volt a hiba, a pontatlan passz. A veszprémieknek nagyon feküdt ez a játék, veszélyes kontrákat vezettek a megszerzett labdákból, így aztán Mezei Dávidnak legalább annyi dolga volt, mint a másik oldalon Reveland Zoltánnak. A várt egyenlítés helyett a 25. percben Németh Péter a vendégek elõnyét növelte kettõre. Bár Turzó mester bajnoki meccseken ritkán kényszerül erre, de most mégis úgy döntött, hogy tizennégy perccel a vége elõtt már áttérnek az öt a négy elleni játékra.

Azonban hiába a támadóbb felállás, a hibák, a használhatatlan passzok, a rossz megoldások ugyanúgy sorra jöttek, így pedig nem a Mezei, hanem a Veszprém kerülhetett többször is helyzetbe. Ugyan távolról õk sem céloztak pontosan, de egy kontra végén Boromissza is betalált, így a különbség már háromra nõtt. Ekkor már érezhetõ, vagyis inkább tudható volt, hogy ilyen hátrányt képtelen lesz ledolgozni az MVFC ennyi idõ alatt, fõleg ilyen játékkal. A 39. percben Ráblnak ugyan sikerült még szépítenie, de ennél több már nem volt a csapatban.

Ezen a mérkõzésen anélkül, hogy a veszprémiek érdemeit kisebbítenénk, a Mezei-Vill FC önmagát verte meg. A két gyorsan berúgott gól után befejezték vették a meccset, holott abból még 35 perc hátra volt. Mire észhez kaptak már késõ volt, a ritmusból is kiestek, ekkor már meg sem közelítették játékban azt, amit valójában tudnak. Fontos három pont ment el ezzel, amit a bajnoki címvédéshez nem lesz könnyû pótolni.

Turzó József (MVFC): Ha lehet ilyet mondani, akkor megérdemelten szenvedtünk vereséget. Jól kezdtük a mérkõzést, de azt hittük, hogy nagypályás mérkõzésen vagyunk és kettõ-null után érthetetlenül leállt a csapat. Hasztalan kértem idõt, hiába volt a szünetben egy kisebb fejmosás, nem tudtunk kijönni abból az apátiából, amibe saját magunkat kergettük bele. Úgy néz ki, emberileg nagyon sokat kell fejlõdnünk, hogy felfogjuk, egy UEFA Futsal Kupa siker után a bajnokságban is bizonyítani kell hétrõl-hétre. Gratulálok a Veszprémnek, õk megtettek mindent, megérdemelten gyõztek!

Madarász János (Veszprém): Elõször is a Veszprém Futsal Klub nevében további sok sikert szeretnék kívánni a Bajnokok Ligája mérkõzéseken! A mai meccsrõl... Ez a gyõzelem nekünk úgy kellett, mint egy falat kenyér! A csapatom fizikálisan pont most van egy holtponton, a félprofizmusnak minden nyûgét-baját most érezzük a legjobban. Ekkor tudtuk legyõzni a Mezei-Vill FC-t, ami számunkra egy óriási siker. Ebbõl a meccsbõl nagyon sokat tudunk táplálkozni, reméljük, hogy a folytatásban nem elégszünk meg önmagunkkal és egyre jobb teljesítményt tudunk majd nyújtani.


Molnár Ákos

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink