Bajnokverés Budaörsön!
2021.11.06 | 11:02
Bajnokverés Budaörsön!

Két jó formában lévő csapat találkozott péntek este. A hazaiak az elmúlt fordulókban a bajnokságban, míg a Hali a BL-ben bizonyította, hogy igazán jó teljesítményre képesek. A budaörsiek abban bízhattak, hogy teljes kerettel hazai környezetben meg tudják lepni ellenfelüket, akik hátha némileg fáradtak lesznek a nemzetközi szereplésnek köszönhetően.

A vendéglátók bátran kezdtek és egy Bognár kapufa jelezte, hogy nem feltartott kézzel várták ellenfelüket. A Haladás irányított a játékot, többnyire ők voltak támadásban, de labdaszerzések után az Aramis több veszélyes kontrát is vezetett, Gyimesinek is több esetben kellett bravúrral hárítania. A félidő közepén aztán ő is tehetetlen volt. Hosszú egy szép csel után okosan centerezett középre, és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kereszturyt, aki nem is hibázott. Még nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, Dróth és Luiggi révén több helyzetük is akadt, de Soós is jól állta a sarat. A nyomás csökkentésére Moga mester vészkapus játékra váltott, hogy többet legyen náluk a labda, ami többnyire jól is működött. A szombathelyiek fölénye a 15. percben érett góllá, amikor egy nagyon szerencsés találattal egyenlített Hajmási, akinek lövése megpattant Vattamányon, ami átszállt a kapus fölött. Izgalmas utolsó öt perc elé néztünk, hiszen mind a két oldalon megvolt ekkor már az 5-5 szabálytalanság. Nem is kellett csalódnia a nézőknek, lüktető volt a játék, helyzetek mind a két fél előtt adódtak, de gól már nem született, így döntetlen állt az eredményjelzőn szünetben.

Fordulás után ahogy várható volt, még nagyobb erőket mozgósított a Hali, hogy megszerezze a vezetést, aminek meg is lett hamar az eredménye. Rövid időn belül két gólt is szereztek a Juanra legények. Dávid Richárd egy távoli szabadrúgása talált utat a hazai kapuba, majd egy bő perccel később egy igen vitatható esetet követően már kettő volt az előny. Hajmási szerelte Bükit fault gyanús helyzetben, amit a játékvezetők tovább engedtek, és ezt a Hali ki is használt. A gyorsan végigvezetett kontrát Hajmási fejezte be közelről góllal. A találat után kissé elszabadultak az indulatok, amit Futó sporttárs sárga lapokkal próbált megfékezni. Az esetet visszanézve nem volt jogtalan a hazaiak reklamációja, de a tényen nem változtatott, kettő volt a hátrányuk. Ismét jött az Aramisnál az öt a négyes játék, de Dróthék remekül felkészültek erre, így nem is tudtak Bükiék gólt szerezni belőle. Ahogy telt az idő, egyre feszültebb lett az összecsapás, és gyűltek a szabálytalanságok, ami utólag döntőnek bizonyult. Úgy tűnt, a 33. percben eldőlt a találkozó. Egy szerencsétlen hazai labdavesztés után Hajmási büntetett, és így már három volt a különbség, és a Hali ilyen előnyről nem szokott nagyon elbukni. Bognárék nem csüggedtek és mindent egy lapra feltéve tovább játszottak öt a négyben, ami végül gólt eredményezett. Előbb még csak a kapufát sikerült eltalálni, de a kipattanóra Horváth érkezett, és szépített. Ment előre az Aramis, és nem sokkal később visszajött a mérkőzésbe. Hosszú egy remek egyéni villanás után lőtt szép gólt, és így újra nyílt volt a meccs. Juanra mester időt kért, próbálta rendezni a sorokat, de úgy tűnik nem nagyon sikerült. Néhány másodperc elteltével összejött a hat szabálytalanság egy újabb véleményes szituáció után, így az Aramis rúghatott kisbüntetőt, amit Büki magabiztosan értékesített. Most a vendégek álltak át a vészkapus játékra, de valahogy nem igazán sikerült gólhelyzetet kialakítani, majd jött a dráma. Egy labdavesztés után Büki iramodott meg, akit Hajmási szerelt, Futó játékvezető szerint szabálytalanul, így jöhetett az újabb büntető. A labda mögé ezúttal is a sértett állt, és nem is hibázott, így másfél perccel a vége előtt ismét az Aramis vezetett. Fél perccel volt hátra, mikor jó helyről jöhetett a Hali szabadrúgással, de Dróth lövését Ssós védte, majd a kipattanót is blokkolták a védők, amiből Keresztury kontrázhatott volna, de a Keresztező Vas elütötte, aki megkapta jogos piros lapját, és jöhetett az Újabb 10 méteres. Büki eldönthette volna a mérkőzést, de ezúttal fölé bombázott. A Szombathely emberhátrányban is levitte kapusát, így 4 a 4 ellen támadott, de nem sikerült már betalálni, mi több a dudaszó előtt Büki megszerezte harmadik gólját az üres kapura, beállítva a 6-4-es végeredményt.

Egy igazán jó iramú, fordulatos meccs lett a két zöld-fehér csapat összecsapásából, aki kilátogatott, biztosan nem bánta meg. Lehet, hogy a Haladás némileg fáradt volt, de így is kezében volt a mérkőzés, hiszen a második félidő közepén már három góllal is vezetett, így csak magát okolhatja, hogy pont nélkül maradt. Az Aramis minden dicséretet megérdemel, mivel három gólos hátrányban sem adta fel, és sikerült fordítania a bajnok ellen. Ez volt a Moga legénységnek zsinórban a harmadik győzelme, amivel felléptek a dobogó második fokára, és nagyon jó esélyük van, hogy a felsőházban zárják az alapszakaszt.

 

ARAMIS SE – HALADÁS VSE 6-4 (1-1)
Budaörs, 300 néző
Játékvezetők: Futó, Juhász, Sipos

Aramis: Soós – Büki, Vattamány, Horváth, Bognár
Cserék: Nyerges – Fülöp, Klushyn, Bélavári, Hosszú, Moga, Fekete, Keresztury, Lévai
Vezetőedző: Moga Loránt

Haladás: Gyimesi – Kovács, Luiggi, Vas, Sipos
Cserék: Homlok, Alasztics – Szalmás, Hajmási, Dróth, Dávid, Vatamaniuc, Gerencsér, Rezala
Vezetőedző: Juanra Calvo

Sárga lap: Moga, Horváth, Büki, Bognár illetve  Gerencsér, Rezala

Piros lap: Vas

Gólszerzők: Büki (3), Horváth, Hosszú, Keresztury illetve Hajmási, Dávid

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink