Bajnoki “döntő” Csengerben
2023.05.21 | 22:36
Bajnoki “döntő” Csengerben

A véghajrájához ért az NBII rájátszása is, ahol még két forduló van hátra. Mind a két csoportban két együttesnek van esélye a bajnoki címre, így igen kiélezett a küzdelem.

CSENGER FUTSAL - MAGLÓDI TC
19:00 Csenger, Városi Sportcsarnok

Keleten fej-fej mellett haladt a Maglód és a Csenger, egészen az előző fordulóig, ahol a Szilágyi legénység nem bírt a mumusával, és kikapott a Kincsem Futsaltól, így egy pont hátrányba került, a Dunakeszi ellen döntetlenező Maglóddal szemben. Ez azt jelenti, hogy most az egymás elleni mérkőzésen a döntetlen a Pest-megyei alakulatnak érhet bajnoki címet. A Maglód úgy utazhat el a mérkőzésre, hogy győzelme esetén megnyeri az NBII keleti csoportját, míg döntetlennél az utolsó fordulóban a saját kezében lesz a sorsa és a Gyöngyöst “csak” le kell győznie. A Csenger a tápiószentmártoni vereségével elveszítette vezető helyét, így csak egy hazai győzelemmel tudná visszavenni a listavezető pozíciót, és megszerezni a bajnoki címet. Az idei szezonban már háromszor találkoztak és kiegyenlített a mérleg. Az alapszakaszban érvényesült a hazai pálya mind a két esetben, míg a rájátszásban Monoron döntetlenre végeztek a csapatok. A Csenger hazai pályája igazi oroszlánbarlangnak számít, hiszen mindössze egyetlen mérkőzés akadt, amikor nem nyertek, mégpedig a Kincsem elleni rájátszás találkozón. Az összes többit hozták. Most is ebben bízhatnak, hogy közönségük segítségével otthon tarthatják a három pontot. Vélhetően telt ház és parázs hangulat várható, de a Maglód sokat megélt rutinos játékosai nem valószínű, hogy megijednek majd. Németh Gusztáv játékosai remekül összekapták magukat a rájátszásra, ahol még veretlenek. Legtöbbet a védekezésük javult, hiszen a nyolc meccsen mindössze 13 gólt kaptak, ami kiemelkedőnek mondható. A fegyelmezett védekezés ezúttal is kulcs lehet a sikerhez. Döntő tényező lehet, melyik csapat lesz türelmesebb, és kinek sikerül megszerezni a vezetést. A Csenger mellett a hazai pálya szól, míg a Maglód mellett a pillanatnyi forma és az, hogy nekik a döntetlen is győzelemmel felérő lehet, és nem kell kockáztatniuk. Egy biztos, izgalomban nem lesz hiány. A találkozó a Csenger Facebook oldalán élőben megtekinthető lesz.

Szilágyi Sándor, Csenger: - A bajnokság elején kitűzött célunkat már teljesítettük, sőt már a dobogó is biztos. Jelen helyzetünkben, megint több fiatal bevetésére vagyunk kényszerülve, hiszen az eddigi hiányzókhoz Balogh Árpi is csatlakozott. Ami biztos! Küzdeni fogunk azért, hogy történelmet írjunk, de ha nem sikerül akkor is hálás leszek minden játékosnak az elmúlt bajnoki évadért.Bármi az eredmény a szokásos közös vacsora nem marad el a maglódi csapattal meccs után. Várunk mindenkit szeretettel, tuti jól fog szórakozni aki ellátogat a csengeri Sportcsarnokba hétfőn este!

Németh Gusztáv, Maglód: - Egészen biztos vagyok, hogy az év mérkőzése lesz. Hosszú évek óta mindig jó meccseket játszunk egymással. A Csenger egy nagyon összeszokott jó csapat akik hazai pályán mindig extra motivációt kapnak a közönségüktől. A teljes bajnokságot nézve csak 1-szer kaptak ki otthon, egy nagyon parázs meccsen a Kincsem ellen. Összességében az esélyek mellettük szólnak, de ismerjük őket, tudjuk mik az erősségeik és mik az esetleges hiányosságok. Tudjuk, hogy mit kell tennünk és mindent el fogunk követni azért, hogy a mérkőzés végén bajnoki címet ünnepelhessünk. Egyenlőre két hiányzónk van, Mohácsik Gábor sérülés és a házi gólkirályunk Seregy Tamás eltiltás miatt csak a lelátóról szurkolhatnak. Remélem a hétvégi bajnoki meccsek nem szednek újabb áldozatokat. A csapatunk nagyon jó formában van a rájátszásban, még nem szenvedtünk vereséget és messze a legkevesebb gólt kaptuk a teljes másodosztályú mezőnyben szám szerint 13. Ha sikerül ezt a teljesítményt hozni, akkor reális esélyünk lehet a győzelemre.

 

A felsőházban még két mérkőzésre sor kerül, ahol a tét a harmadik hely. A Kincsem lendületbe jött és a listavezető Csenger elleni győzelmével komoly esélye nyílt a bronzérem megszerzésére. Jelenleg három pont az előnyük a Dunakeszi előtt, így egy újabb sikerrel nagy lépést tennének az éremszerzés felé, de ez nem lesz könnyű a Gyöngyös otthonában, főleg ha teljes csapattal tudnak felállni a vendéglátók. A másik éremre hajtó együttes a Keszi, akik az utolsó másodpercben szerzett góllal mentettek pontot a Maglód otthonában, ami még sokat érhet a végelszámolásnál. Ha még utol akarják érni a Kincsemet, akkor nem hibázhatnak Temesiék. Van is esélyük a Tiszaföldvár ellen, akik továbbra is győzelem nélkül állnak a rájátszásban, legutóbb a Gyöngyös otthonában kaptak ki. Persze az utolsó hazai meccsükön szeretnének szépen búcsúzni, így bármi megtörténhet.

TISZAFÖLDVÁR SE - VS DUNAKESZI
19:00 Tiszaföldvár, Homoki Ált. Iskola Sportcsarnoka

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - KINCSEM FUTSAL
19:30 Gyöngyös, Városi Sportcsarnok

 

Nemcsak a felsőházban, de az alsóházban is akadnak még izgalmak. A Miskolc legutóbb legyőzte a Kistarcsát, amivel nagy lépést tett a bennmaradás felé, míg a Tarcsa sodródik a kiesés felé. A Pest-megyei együttes hiába fordult az első helyen, jelenleg kieső helyen van és amennyiben nem tudja megnyerni a két hátralévő találkozóját, könnyedén a harmadosztályban találhatják magukat. Ezek fényében győzelmi kényszerrel lépnek pályára a Nyírség ellen, akik szintén nem nyugodhatnak meg, bár nekik már a döntetlen is elengedő, NBII-es tagságuk megőrzéséhez. A másik meccsen két olyan csapat találkozik akik jó helyzetben vannak, de egy győzelemre még szüksége lesz. Aki nyer a Gyulaháza - Miskolc meccsen, annak már nem nagyon kell izgulnia az utolsó fordulóban. A hazai pálya a Gyulaháza mellett szól, de a vendégek jó formában vannak, így meglephetik ellenfelüket.

GYULAHÁZAI FUTSAL - MEAFC-MISKOLC
19:30 Gyulaháza, Sport és Szabadidő Központ

KISTARCSA FUTSAL - NYÍRSÉG FC
20:30 Kistarcsa, Városi Sportközpont

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
Támogatóink

Partnereink