Bajnoki döntőben a Mezei-Vill FC
2014.04.26 | 00:00
Bajnoki döntőben a Mezei-Vill FC

Bajnoki döntõben a Mezei-Vill FC

Drámai izgalmak a harmadik találkozón is

 

Pénteken este a harmadik, utolsó felvonásához érkezett a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu-1. FC Veszprém párharc. Tekintve, hogy az elsõ két meccs sem volt mentes az izgalmaktól, számítani elhetett rá, hogy jó lesz, ha lesz a mérkõzésen a kezünk közelében némi megnyugtató rágcsálnivaló, feltéve, hogy nem érjük be a körmeinkkel.

A berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban a pályára vonuló csapatokat egy rezesbanda, közel négy-ötszáz nézõ, vuvuzelások serege és igazi rangadói hangulat fogadta. A mérkõzés kezdõrúgását az MVFC nõi csapatának ikonja, Füredi Füge Andrea végezhette el, aki a napokban ünnepelte a 18. születésnapját - immáron sokadjára.

A meccs villámgyors hazai góllal kezdõdött. Egy az ellenfél térfélen megszerzett labdából Rábl már a 47. másodpercben bevette Reveland kapuját (1-0). Látható volt, hogy a Mezei igyekszik azonnal kézbe venni a játék irányítását és minél kevesebb teret adni a vendégeknek. A játékrész bõ közepéig kétségtelenül Trencsényiék birtokolták többet a labdát, azonban a helyzeteket tekintve már nem volt ilyen egyértelmû az egyenlet, mert kisebb-nagyobb gólszerzési lehetõségek szép számmal adódtak itt is, ott is. Az viszont abszolút biztos volt, hogy a Veszprémmel szemben az egygólos vezetés nem számít komoly életbiztosításnak, ami ezúttal is beigazolódott.



A tizenkettedik percben egy vendég kontratámadás végén Boromissza Gábor emelte át a labdát a kimozduló Tihanyi fölött (1-1). A félidõ utolsó 6-8 perce a Madi-legénységé volt, akár a vezetést is átvehették volna, csakhogy az MVFC kapusa rendre résen volt.
A második játékrész az elsõhöz hasonlóan indult, a Berettyóújfalu alig egy perc alatt újra megszerezte a vezetést. A 22. percben Rábl lépett meg a jobboldalon, majd önzetlenül Szabó Péter elé tálalt, aki nem hibázott 2-1. Akár már egy percre rá tovább növelhette volna az elõnyét a hazai csapat, ám Reveland az utolsó pillanatban kivágta a labdát a kiugró MVFC játékos elõl. Nagy volt az akarás, a küzdelem és az elszántság mindkét oldalon, ami helyzetekben és hibákban egyaránt megmutatkozott.



A Mezei-Vill nem játszott jól, így a veszprémi gárda elõtt szinte percenként adódott a lehetõség, ám a Turzó-csapat ezúttal akarással és alázattal pótolta formabéli hiányosságait. Sõt, a 33. percben újra Rábl vált a meccs fõszereplõjévé, aki egy kiugratást követõen magabiztosan rúgta a labdát a veszprémi kapuba (3-1). Ez a találat a legtöbb csapatot padlóra küldte volna, de nem úgy a Veszprémet. A vendégek egyáltalán nem adták fel, holott a reményeik a másodpercek múlásával egyre csak fogyott. Három perccel a vége elõtt a Madi-csapat öt a négy elleni játékra váltott, mely különösen izgalmassá tette a hajrát. A 39. percben ugyan a kitartó igyekezetüknek egy sarokrúgás után szerzett gól volt a jutalma (3-2), kiegyenlíteniük már nem sikerült.

A mai mérkõzésen mindkét egyesület derekasan kitett magáért, mind az újfalui, mind a veszprémi gárda szurkolói büszkék lehetnek csapatukra. A meccsen a Mezei-Vill FC és a Veszprém egyaránt sokat tett a továbbjutásért, a hazai gárda gyõzelme, ha minimális különbségû is, de teljesen megérdemelt.

MVFC-Berettyóújfalu-1. Futsal Club Veszprém 3-2 (1-1)
Berettyóújfalu, vezette: Kujbus (Varga L, Szuromi).

Berettyóújfalu:
Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Rábl
Csere: Mezei (kapus), Dávid, Sánta, Siska, Nagy T., Komáromi
Vezetõedzõ: Turzó József.

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás
Csere: Sárdi (kapus), Bényi, Boromisza D., Weisz, Szabadfi, László
Vezetõedzõ: Madarász János.

Gólszerzõk: Rábl (1., 33.), Szabó P. (22.), ill. Boromisza G. (12., 39.).
Továbbjutott: az MVFC-Berettyóújfalu 2-1-es összesítéssel

Turzó József (MVFC): Nagyon örülök, és rendkívül büszke vagyok a fiúkra! Gratulálok a Veszprémnek, nagyon megnehezítette a dolgunkat az elõdöntõben. Rengeteg problémánk van, ahhoz képest most iszonyatosan nagyot léptünk elõre, már csak játékban is jó lenne... Ma még nem gondolunk a Gyõrre, egyelõre szeretnénk kiélvezni a siker ízét.

Madarász János (Veszprém): Alapjában nagyon pozitívan értékelem a mérkõzést, hiszen Magyarország második legjobb futsal csapata játékban nem tudott fölénk kerekedni a mai találkozón. Nagyon-nagyon sajnálom a játékosaimat, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy döntõt tudjon játszani a csapat, mindent kiadtak magukból. Valószínûleg a sors azért nem adta ma még meg azt a kegyet nekünk, hogy döntõt játszhassunk, mert még nem vagyunk elég érettek rá. Hozzáteszem, Tihanyi Csabi, az ellenfél kapusa ma olyan napot fogott ki, amit mi nem tudtunk kompenzálni, szerintem, a Berettyónak õ nyerte meg a mai mérkõzést. Szívbõl gratulálok az ellenfelünknek, mert egy nagyon szimpatikus csapat, szimpatikus edzõvel és közönséggel, szurkolok nekik, hogy gyõzzék le a Gyõrt és szerezzék meg a bajnoki címet!

Mezei József (MVFC): Az alapvetõ célkitûzésünk volt a döntõbe kerülés, amit immáron hét vagy nyolc éve sikerül folyamatosan teljesítenünk. Nagyon nehéz mérkõzés volt a mai, és mind fizikailag, mind szellemileg nagyon megterhelte a társaságot. Emellett két alapemberünk nem lehetett jelen a találkozón, a fiataljaink pedig sajnos, nem tudnak még megfelelõen élni azzal a lehetõséggel, amit a pályán kapnak. Szerencsére van néhány játékosunk, akik hétrõl hétre ugyanazt a teljesítményt tudják hozni. Úgy gondolom, hogy a mai siker ennek a néhány embernek köszönhetõ, meg annak, hogy volt valamilyen szintû tartása csapatnak, de ez még nem az igazi.

Büszkén jelenthetem a szurkolóinknak, hogy a magyar döntõt ismét a Berettyóújfalu nyerte, amint azt már sokadik évben. A következõ mérkõzés a Gyõrrel már teljesen más lesz. Ott már egy nemzetközi, profi csapat lesz az ellenfelünk, akinek a játéktudását, minõségét külföldi, azaz nem magyar játékosok adják. Igyekszünk majd egy olyan játékkal kirukkolni, amivel ennek ellenére meg tudjuk õket verni, vagy szoros meccset tudunk velük játszani. Úgy gondolom, hogy amíg esélyünk van, addig nem szabad feladni, mindent megteszünk, hogy megnyerjük ezt a bajnoki sorozatot.
 - Molnár Ákos, Berettyóhír -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink